Aikataulut – Program

388
MtA300

In English

Minun taloni Arabianrannan tapahtumat kunakin päivänä eri taloille. Viikon aikana arkkitehti, taiteilija ja asukkaat yhdessä kustakin talosta vuorollaan esittelevät kokemuksiaan suunnittelusta, rakentamisesta ja asumisesta Arabianrannassa.

Taloissa on yleisökierroksia sekä mahdollisuus tutustua yksittäisiin asuntoihin. 

HUOM! Kotivierailujen vuoksi jokaiselle kierrokselle mahtuu 20 henkeä! Osallistujat otetaan jonotusjärjestyksessä kierroksen alkamispaikalta, ks. tarkemmin kierrokset osana OpenHouseHelsinki -tapahtumaa. 

Asukkaat järjestävät lisäksi monenlaista muuta koko perheen ohjelmaa, mm. taidenäyttelyitä, konsertteja ja pop up-kahviloita. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. 

Aikatauluja ja ohjelman sisältöä päivitetään tänne tapahtumaan asti.

TI 11.9. KÄPYTIKKA, MUOTOILIJANKATU 18
klo. 17.30 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjänä arkkitehti Stefan Ahlman
klo. 17.30- pop up -kahvila Käpytikan lipalla, tarjolla kahvia ja pullaa sekä Arabian Kotikaupunki-mukeja

KE 12.9. GUNNEL NYMANIN KATU 5
klo. 17-18 suunnittelijoiden vetämä opastettu kierros (HUOM! tarkoitettu vain talon asukkaille)
klo. 18-19 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjinä arkkitehti Veikko Mäkipaja ja taiteilija Kirsi Kivivirta
klo. 18 Puhuvat seinät -runokäytävä Kirsi Kivivirran tilataideteoksella
klo. 18-20 kerhohuoneella yleisölle avoimet ovet ja Olotila tarjoaa kahvit. Lisäksi Metropolian Urbaanin luovuuden improvisaatiota, esiintymässä Lasse Turunen ja Jenny Jumppanen.

TO 13.9. HOASIN OPISKELIJA-ASUNNOT, RÖRSTRANDINKATU 3
klo. 17-18 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjinä Mirja Niemelä
klo. 17-18 avoimet ovet kerhohuoneella, esittelyssä HOAS-laboratorion oppeja
klo. 18-19.30 suunnittelijoiden vetämä opastettu kierros (HUOM! tarkoitettu vain talon asukkaille)

PE 14.9. POSLIINIPIHA 6 sekä POSLIINIKATU 2 ja 4 

Posliinikatu 2 ja 4 – yhteinen ohjelma:
klo. 15-17 Herbaario – kasviaiheinen piirrostyöpaja, vetäjinä taiteilija Kaisa Berry ja Kolmas kerros ry:n taiteilija Eeva Lindholm, sisäpihalla tai sateen sattuessa Posliinikatu 4:n kerhohuoneella
klo. 17-18 suunnittelijoiden vetämä opastettu kierros (HUOM! tarkoitettu vain talon asukkaille)
klo. 18-19 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjinä arkkitehti Ulla Saarinen ja taiteilija Kaisa Berry

Posliinikatu 4:n kerhohuoneella
klo. 17-19 lasten puuhapaja 

Posliinikatu 2 kerhohuoneella
klo. 18-20  yleisölle avoimet ovet, argentiinalaista musiikkia ja herkullisia tapaksia

klo. 19-20 argentiinalaisen tangon kurssi  

Posliinipiha 6:
klo. 17-18 suunnittelijoiden vetämä opastettu kierros (HUOM! tarkoitettu vain talon asukkaille)
klo. 18-19 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjinä arkkitehdit Hannu Jaakkola ja Aapo Salmi sekä taiteilija Esa Vesmanen
klo. 18-19 lintubongausta ja Martti Lintusen luontokuvia kotirapulta kerhohuoneella
klo. 19-20 Loppukirin Anja Kekkonen ja Marjatta Kopra esittävät laulua ja runoja, Maria Toivonen kertoo Annalan palstaviljelystä ja elämästä Loppukirissä.

Kaikissa kolmessa talossa vuorollaan liikkuen/yhteispihalla
klo. 18-20
Metropolian Urbaanin luovuuden näkymättömät teatteriperformanssit, esiintymässä Anni Pellikka ja Varpu Kohvakka 
klo. 18-20 Arabianrannan Kotikaupunkipolut esittäytyy
klo. 17-20 Posliinipiha 6:n pergolalla Lauri Saarisen maisemamaalauksia.  

LA 15.9. FLOORANAUKIO 1 ja BRYSSELINKATU 6 

klo. 12-14 suunnittelijoiden vetämä opastettu kierros (HUOM! tarkoitettu vain talon asukkaille)
klo. 14-15 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjinä arkkitehti Kai van der Puij, Pihatalo-teoksen suunnitellut arkkitehti Johanna Hyrkäs, pihasuunnitelman tehnyt maisema-arkkitehti Ria Ruokonen sekä Raija Siikamäki Arabian tehtailta
klo. 14-15 pop up -kahvila Mosaiikki ja avoimet ovet Flooranaukion kerhohuoneella
klo. 14-15 ”tuo ja vie” -kierrätyspiste Brysselinkatu 6 kerhohuoneella
klo. 15 Emma Salokoski Voices –konsertti

SU 16.9. BRYSSELINKATU 7 ja 10 

klo. 12-14 suunnittelijoiden vetämä opastettu kierros (HUOM! tarkoitettu vain talon asukkaille)
klo. 14-15 yleisökierros (20 ensimmäistä hlö:ä), vetäjinä arkkitehti Jaakob Solla ja Pihatalo-teoksen suunnitellut arkkitehti Johanna Hyrkäs
klo. 14-16 avoimet ovet Bysselikatu 10 kerhohuoneella
klo. 14 Metropolian Urbaani Luovuus -hankkeen viulisti Miikka Hakomäki esiintyy talossa
klo. 15 Marja Mesimäki tekee tutuksi Viides ulottuvuus -Viherkatot osaksi kaupunkia -hankkeen

Tarkemmat kuvaukset taloista täältä.

Ohjelman sisältö 

Puhuvat seinät -runokäytävä (Gunnel Nymanin katu 5) ke 12.9. klo. 18 Runokäytävässä eläydytään taitelija Kirsi Kivivirran keräämiin ja seinätiiliin käsin lyötyihin pyöräilystä kertoviin haastatteluihin tilateoksessa Puhuvat seinät. Hetken ajan voit kuulla Gunnel Nymanin kadun tiiliseinien ihan oikeasti puhuvan! Runokäytävään voi osallistua kuka tahansa. Voit kulkea tarinoiden läpi kuullen sanan sieltä, toisen täältä tai pysähtyä kuulemaan tarinat loppuun, liittyä lausujien joukkoon tai jatkaa matkaasi käytävän läpi sisäpihalle. Tai halutessasi vaikka kokeilla kaikkia näitä. Tekstit ovat pätkiä Kirsi Kivivirran tekemistä pyöräilyaiheisista haastatteluista. Samat tekstit on lyöty seinissä oleviin tiileihin. Kyseiset lyhyet tekstinpätkät voi printata itselleen matkaan täältä, niitä jaetaan myös paikan päällä. On oikein sallittua kertoa myös omaa pyöräilytarinaansa! Seinät puhuvat vain hetken, joten kannattaa olla ajoissa. Yleisökierrokselle osallistujat voivat varata paikkansa kierrokselle numerolipukkeella ennen runoteoksen alkua. Jos haluat olla mukana Puhuvat seinät muodostavassa ydinryhmässä, kannattaa ilmoittautua mukaan Leila Mäkelälle (minuntaloni). Voi myös liittyä mukaan lausujiin tai kuuntelijoihin paikan päällä. Tervetuloa mukaan herättämään seinät eloon! Inspiraatio tähän ohjelmanumeroon on muuten saatu We Love Helsinki Kuorokäytävästä.

Herbaario – kasviaiheinen piirrostyöpaja Posliinikatu 2, pe 14.9.2012 klo 15-17

MTA Kaisa_Berry_betoniHerbaariossa vaatimattomista kasveista tehdään taidetta yksinkertaisin välinein. Herbaarion taiteilija Eeva Kaisa Berry vetää kasvien piirustustyöpajaa kaikille kiinnostuneille.

Työpajassa tutkitaan pieniä, itse kerättyjä kasveja lyijykynällä mahdollisimman tarkasti piirtäen. Piirroksista syntyy yhtenäinen, sarjallinen taideteos.

Eeva Kaisa Berry kiertää antamassa neuvoja ja ohjaamassa piirtämistä. Näyttelyn jälkeen teokset kerätään pois, ja osallistujat voivat halutessaan saada oman työnsä takaisin.

Valmiit piirrokset voidaan ripustaa Pop Up -näyttelyksi rappukäytävien seinille halutuksi ajaksi.

Työpajalla ei ole ikärajaa, vaan kaikki halukkaat saavat osallistua. Aiempaa kokemusta taiteesta tai piirtämisestä ei tarvita. Mukaan mahtuu niin monta osallistujaa kerrallaan kuin tarvikkeita riittää. Omia välineitä ei käytetä, vaan välineet saa paikan päältä.

Argentiinalaisen tangon kurssi (Posliinikatu 2:n kerhohuoneessa klo 19.00 – 20.00)

kuullaan argentiinalaista tangoa. Ritva ja Viki kertovat tangosta ja opastavat halukkaita argentiinalaisen tangon perusteisiin. Aikaisempaa osaamista, kokemusta tai erityisiä varusteita ei tarvita. Paikalle voi tulla tunnin aikana milloin vain.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Lauri Saarinen: Merellisiä kuvia 2012

MTA Lauri_Saarinen_tauno_214

 

 

 

 

 Näyttelyn taulut on suunniteltu säänkestäviksi. Alkuperäinen tarkoitus on ollut luoda puoliabstrakteja väritutkielmia, joka kestävät parveke- ja terassi-olosuhteissa vaikka läpi vuoden. Ruiskumaalausmenetelmällä toteutetut työt ovat vesiohenteista akryylimaalia, johon on sekoitettu valoa heijastavia hiukkasia. Niiden aikaansaamaa hohdetta on vaikea saada aikaan pensselillä ja perinteisillä tauluväreillä. Pohjamaalina teräspellin ja akryylimaalin välissä on valkoinen epoksimaalikerros. Aiheet ja värit olen kokenut merellä eri vuodenaikoina. Poikittainen sommitelma tuo katsojallekin ensimmäiseksi mieleen merimaiseman. Väreillä on etsitty tunnelmia, jotka tuovat mieleen auringonlaskun, aamu autereen, merisavun tai läpitunkevan sinisen hetken ennen pimeyden laskeutumista. Toki niitä voi tarkastella myös pystypalkkeina ja nähdä niissä jotain muutakin kuin maiseman, merimerkin tai karttamerkinnän väylästä. Meren väri voi vaihdella ja tuoda mieleen sadunomaisen punaisen meren, jonka takana kajastaa Eldorado. Taulut ovat nyt esillä kehystämättömänä. Kehystysmahdollisuuksia on monenlaisia. Oma suosikkini kehykseksi on noin 5 cm leveä ruostumatonteräs-profiili. Tauluissa käytetyllä tekniikalla on mahdollista sommitella kokonaisuuksia noin 2000 eri väristä ja jos oikein vaativiksi käydään niin vaihtoehtoja on
lähes 20 000.

Lauri Saarinen, Hanko
p. 0400-906009
 

In English

 

See the daily programme of My House Arabianranta below. During the week, an architect, an artist and the inhabitants of one house at a time will talk about their experiences of the design and construction process and of how it is to live in Arabianranta.

The programme includes guided tours for the visitors and an opportunity to visit individual apartments.

NOTE! Each guided tour is for 20 people because private apartments will be visited. The first 20 people in the queue can join the tour. See OpenHouseHelsinki for more information.

The inhabitants are also organizing family events for the visitors, for example, art exhibitions, concerts and pop-up cafes. Free entry for all events.

The programme and content will be updated on these pages all the way until the event.

TUESDAY 11th SEPT KÄPYTIKKA, MUOTOILIJANKATU 18
At 17:30 Visitor tour (for 20 people), tour guide architect Stefan Ahlman
At 17:30 onwards, pop up cafe in the Käpytikka building, you can buy coffee, buns and Kotikaupunki mugs made by Arabia porcelain factory

WEDNESDAY 12th SEPT GUNNEL NYMANIN KATU 5
At 17:00-18:00 Tour of the house guided by the designers (NOTE! This tour is for inhabitants of the housing complex only)
At 18:00-19:00 Visitor tour (for 20 people), tour guides architect Veikko Mäkipaja and artist Kirsi Kivivirta
At 18:00 Talking walls – a poetry corridor with an art exhibition by Kirsi Kivivirta
At 18:00-20:00 Open house at the club room. Coffee will be served. Also improvisation theatre with Lasse Turunen and Jenny Jumppanen.

THURSDAY 13th SEPT HELSINKI UNIVERSITY STUDENT APARTMENTS AT RÖRSTRANDINKATU 3
At 17:00-18:00 Visitor tour (for 20 people), tour guides architect Anne Jylhä with artists Hannu Aaltonen and Mirja Niemelä
At 17:00-18:00 Open house at the club room and exhibition of teachings from the HOAS laboratory
At 18:00-19:30 Tour of the house guided by designers (NOTE! This tour is for inhabitants of the housing complex only)

FRIDAY 14th SEPT, POSLIINIPIHA 6 and POSLIINIKATU 2 & 4 (2010)

Posliinikatu 2 and 4 – shared programme:
At 15:00-17:00 Herbarium – a drawing workshop with a plant theme, instructors: artist Kaisa Berry and artist Eeva Lindholm from Kolmas Kerros ry, in the inner yard or in case of rainy weather, in the club room of Posliinikatu 4
At 17:00-18:00 Tour of the house guided by designers (NOTE! This tour is for inhabitants of the housing complex only)
At 18:00-19:00 Visitor tour (for 20 people), tour guides architect Ulla Saarinen and artist Kaisa Berry

Posliinikatu 4 club room

At 17:00-19:00 activities for children

Posliinikatu 2 club room
At 18:00-20:00 Open house for the visitors, Argentinian music and delicious tapas
At 19:00-20:00 Learn to dance Argentinian tango

Posliinipiha 6:
At 17:00-18:00 Tour of the house guided by designers (NOTE! This tour is for inhabitants of the housing complex only)
At 18:00-19:00 Visitor tour (for 20 people), tour guides architects Hannu Jaakkola and Aapo Salmi with artist Esa Vesmanen
At 18:00-19:00 bird watching at the club room
At 19:00-20:00 Performers and relaxing at the club room. Maria Toivonen will talk about small scale farming in Annala and how it is to live in Loppukiri.

In each of the three houses and in the shared yard

At 18:00-20:00 Invisible theatre performances by Anni Pellikka and Varpu Kohvakka
At 18:00-20:00 The Kotikaupunkipolut association of Arabianranta introduces itself

SATURDAY 15th SEPT FLOORANAUKIO 1 and BRYSSELINKATU 6 (2011)

At 12:00-14:00 Tour of the house guided by designers (NOTE! This tour is for inhabitants of the housing complex only)
At 14:00-15:00 Visitor tour (for 20 people), tour guides architects Kai van der Puij and Johanna Hyrkäs with Raija Siikamäki from Arabia porcelain factory
At 14:00-15:00 pop up cafe Mosaiikki and open house at the club room in Flooranaukio
At 14:00-15:00 ”bring and take” recycling point at the club room in Brysselinkatu 6
At 15:00 Emma Salokoski Voices concert

SUNDAY 16th SEPT BRYSSELINKATU 7 and 10 (2012)

At 12:00-14:00 Tour of the house guided by designers (NOTE! This tour is for inhabitants of the housing complex only)
At 14:00-15:00 Visitor tour (for 20 people), tour guides architects Jaakob Solla and Johanna Hyrkäs
At 14:00-16:00 Open house at the club room, at 15:00 Marja Mesimäki will talk about ”the fifth dimension – green roofs as part of the city” programme

More detailed descriptions of the houses are available here.

Contents of the programme

Talking walls poetry corridor (Gunnel Nymanin katu 5) Wed 12.9. at 18:00
In the poetry corridor you can see and feel the Talking walls installation by the artist Kirsi Kiviranta. She has collected interviews about cycling and printed them manually to the wall of bricks. For a moment you can feel the brick walls actually talk on Gunnel Nymanin katu! The poetry corridor is suitable for everyone. You can walk through the stories and listen to a word here and there, or stop and listen to an entire story. You can join the people who give their voice to the stories or continue through the corridor to the inner yard. All options are available for you. The stories are from the cycling interviews that Kirsi Kiviranta has conducted. The same stories are written on the bricks. You can print the texts from here, and they are also distributed at the site of the event. You are also encouraged to tell your own cycling-related story! The walls will be talking just for a little while, so be in time.

Those participating in the visitor tour can book a place in the tour with a numbering system before the start of the poetry installation. If you want to be part of the main group participating in the Talking walls installation, please contact Leila Mäkelä from My House Arabianranta. You can also join the voices onsite, or just listen to the installation. Welcome to be part of the moment when the walls become alive! The inspiration for this installation is from We Love Helsinki choir corridor.

Herbarium – a drawing workshop at Posliinikatu 2, Friday 14.9.2012 at 15:00-17:00

In the Herbarium, people make art from simple plants using basic equipment. The artist Eeva Kaisa Berry is conducting the workshop on how to draw plants for everyone interested.

The purpose of the workshop is to study small plants the participants have collected by drawing them with a pencil in as much detail as possible. The drawings will form a serial work of art with a uniform look and feel.

Eeva Kaisa Berry will be helping the participants with her advice on drawing. After the exhibition, the pieces of art will be recollected and the participants can have their own drawing back. The drawings can be installed on the walls of the corridors as Pop Up art for any period of time.

There is no age limit, and everyone interested can join the workshop. Previous experience of art and drawing is not necessary. The number of participants is not limited but is based on the availability of equipment. Do not bring your own pencils and paper, everything is provided at the site.

Course of Argentinian tango (in the club room of Posliinikatu 2 at 19:00-20:00)

Argentinian tango will be played. Ritva and Viki tell about tango and teach those who want to learn the basics of Argentinian tango. No previous experience, skill or equipment is needed. You can join the course at any moment of time during the hour.

No pre-bookings.

My House Arabianranta as part of spirit of Artova is also part of World Design capital Helsinki 2012 programme. The purpose is to showcase how the environment we live in is developed with art and design. This is how we make our city a better place to live at.

 

WDC2012 logo_B_PMS_51

Minun taloni Arabianranta osana Artovan henkeä kuuluu World Design Capital Helsinki 2012 – ohjelmaan. Designpääkaupunkivuoden tavoitteena on esitellä tapoja, joilla elinympäristöämme kehitetään designin keinoin. Näin teemme yhdessä kaupungistamme paremman paikan elää.