Nauttiakin saa

332

Uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä strategiaseminaarissa keväällä havahduttiin siihen, että virkamiesten esittelemiin papereihin ja power pointteihin oli useaan kohtaan kirjoitettu helsinkiläisiä kuvaavaksi sanaksi asiakas. Hetken asiaa kuuntelimme ja katselimme ja kuin yhdestä suusta totesimme, että hei, emme ole kaupungin asiakkaita, olemme asukkaita.

Tämä pieneltä kuulostava, mutta olennainen sanojen ero on syytä muistaa kaikessa kaupungin suunnittelussa ja päätöksenteossa. Kaupunkilaiset, iloissaan ja suruissaan elävät ihmiset tekevät tästä kaupungista elävän keskuksen.

Helsingin kehittämisen visio on valtuustossa määritelty niin, että kaupunkia halutaan kehittää tieteen, taiteen, luovuuden ja oppimiskyvyn sekä hyvien palvelujen voimaan perustuvana keskuksena. Helsinki haluaa koko metropolialueen kehittyvän yhtenäisenä hyvän ympäristön ja asumisen alueena.

Kaupunkilaisten hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on, että päivähoito, koulut, terveydenhuolto, liikenne ja puhtaanapito toimivat. Sen lisäksi ihminen tarvitsee paljon muutakin ja minusta on hyvä, että entistä enemmän mietitään myös sitä, miten erilaiset ihmiset viihtyvät kaupungissaan. Yhdelle onni on kalastuspaikka Vanhakaupungissa ja toiselle jättikonsertti Jätkäsaaressa. Kaupunkia kannattaa katsoa siltä kannalta, ettei tarvitse olla turisti nauttiakseen kaupungin kulttuuririennoista vaikka istumalla Tuomiokirkon portailla. Kaupunkitilaa on aika käyttää myös hauskuuteen.

Meille jokaiselle on tärkeää oman elämän hallinta. Kaupunkilainen ottaa oman kaupunkinsa parhaiten haltuunsa kiinnittymällä omaan kaupunginosaansa. Olen ylpeä omasta kaupunginosastani. Toukola, Arabianranta ja Vanhakaupunki luovat parhaillaan uusine asukkaineen omia traditioitaan kaupunkikuvaan. Tehdään tästä hyvä paikka toimia asukkaana.

Tarja Kantola
varavaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (sd)
kantolantarja(at)gmail.com