Narikantorin Pyöräkeskus tarjoaa tilaa pyöräilytapahtumille

393

 

Narinkan laidalta saa jo vuokrapyöriä ja pyörälle pikahuollon / Pyöräkeskus tarjoaa tilaa pyöräilytapahtumille

Narinkkatorin laidalle perustettu Pyöräkeskus tarjoaa järjestöille ja yrityksille tilaa pyöräilyyn liittyvien tapahtumien järjestämiseen. Pyöräkeskus sopii mainiosti esimerkiksi pyöräretkien lähtöpisteeksi, huolto-opastuksen antamiseen sekä pyörämallien ja -palvelujen esittelyyn.

Järjestöt ja muut ei-kaupalliset toimijat voivat käyttää Pyöräkeskuksen tapahtumatiloja maksutta. Kaupallisilta toimijoilta peritään tilojen käytöstä vuokraa. Tapahtumajärjestäjät saavat käyttöönsä sisustetun näyttelykontin ja tilaa sen edustalta.

Virallisesti Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta avattavassa Pyöräkeskuksessa on jo aloittanut Greenbiken pyörävuokraamo sekä Kampin Suutarin yhteydessä toimiva pyörien pikahuolto. Pyöräkeskuksen edustalla on myös kameroin valvottu alue pyörien pysäköintiin. Keskuksessa on jaossa uusia Helsingin pyöräilykarttoja.

Avajaisiin mennessä Pyöräkeskukseen tulee huoltopiste, jossa pyöräilijät voivat huoltaa itse pyöriään Pyöräkeskuksesta lainattavilla työkaluilla. Lisäksi keskukseen on tulossa pumppauspiste. Pyöräkeskuksen neljä konttia saavat lähipäivinä lisäksi Pyöräkeskus-ilmeen.

Vuonna 2012 pyöräilijöitä palvelee Pyöräkeskuksen ensimmäinen versio, ”Pyöräkeskus 1.0”. Kauden aikana kerätään käyttäjäpalautetta ja kokemuksia siitä, millaisia palveluita Pyöräkeskukseen kaivataan ja millaisia palveluja sinne on mahdollista järjestää. Pyöräkeskus on avoinna loka–marraskuuhun asti.

Toteutetaan kaupungin ja yrittäjien yhteistyönä

Pyöräkeskus toteutetaan Helsingin kaupungin ja yksityisten yrittäjien yhteistyönä. Kaupunki vastaa keskuksen perustamiskustannuksista, esimerkiksi konttien vuokraamisesta. Kaupallista toimintaa pyörittävät yrittäjät, joista keskeinen rooli on Kampin Suutarilla ja Greenbikella. Keskuksen ulkoasu- ja sisustussuunnittelusta sekä käyttäjäkyselyn toteutuksesta vastaa ammattikorkeakoulu Metropolian Liikkuvan Arjen Design -hanke.

Pyöräkeskus on yksi niistä toimista, joilla Helsinki pyrkii edistämään pyöräilyä. Helsinki asetti vuonna 2009 tavoitteekseen nostaa pyöräilyn osuuden 15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä pyörällä tehdään noin yhdeksän prosenttia matkoista.

Avajaispäivänä vuokrapyörät käyttöön ilmaiseksi

Pyöräkeskuksen avajaispäivänä 12. kesäkuuta Pyöräkeskuksen pyörävuokraamo Greenbike antaa vuokrapyörät käyttöön ilmaiseksi. Pyöriä voi käyttää ilmaiseksi avajaispäivänä vuokraamon ollessa auki kello 10–18. Pyörän lainaaminen edellyttää henkilötodistuksen jättämistä pantiksi vuokraamoon.

Pyöräily on tulevana kesänä hyvin esillä Kampissa, sillä Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta avautuu myös pyöräilyaiheinen Fiilari-näyttely kaupunkisuunnitteluviraston näyttely- ja infotila Laiturilla vanhan linja-autoaseman rakennuksessa. Avajaispäivänä Narinkkatorilla voi kokeilla erilaisia pyöriä tavarapyöristä katupyöriin.

Jos olet kiinnostunut järjestämään tapahtumia Pyöräkeskuksessa, ota yhteyttä Pyöräkeskuksen koordinaattoriin Marko Reposeen, puh. 0400 817 082, marko.reponen@pyorakeskus.info.

Lisätiedot:
Pyöräkeskus, koordinaattori Marko Reponen,
puh. 0400 817 082, marko.reponen@pyorakeskus.info

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, toimistopäällikkö Leena Silfverberg
puh. 09 310 37091, leena.silfverberg@hel.fi

www.hel.fi/pyoraily > Pyöräkeskus
www.facebook.com/helsinginpyorakeskus
Havainnekuva Pyöräkeskuksesta kaupungin aineistopankissa: http://aineistopankki.hel.fi/?cart=1511-hgdecgfmii&;l=FI

—————————————–
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
Viestintäyksikkö, Kansakoulukatu 3
PL 2100, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Puh. (09) 310 1673 (vaihde)
ksv.viestinta@hel.fi
www.hel.fi/ksv