Muu ohjelma

857
kevatmyyjaiset2013veerakonsti 7

Eikä siinä vielä kaikki! Paljon muuta Katufestivaalilla tapahtuvaa ohjelmaa löytyy tältä sivulta. 

AAVE festival pop-up screening, Arabianrannan kirjastossa ohjelmaaHelsinki African Film Festival (HAFF), HEO Kansanopiston minigolfrata, Kirjastofillari, Museo Olohuoneena, Sini Kunnas – Minne musta viiva jatkaa, kun se kohtaa katsojan?, Suomen Elijah House – Sielunhoitoterapeuttinen järjestö , Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiöllä avoimia ovia ja kuvataidetta, TOKYOn kevätmyyjäiset


 

TOKYOn kevätmyyjäiset

Kuva: Veera Konsti

Kesäinen tunnelma ja myyjäiskarkelot saapuvat Arabianrantaan toukokuun puolivälissä, kun Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry järjestää perinteiset kevätmyyjäisensä 16.5.2015 Mediakeskus Lumessa. Kevätmyyjäiset ovat TOKYOn järjestämä vuosittainen myyjäistapahtuma, jossa on tarjolla Aalto ARTSin opiskelijoiden uniikkeja tuotteita, käsitöitä ja taidetta!

Myyjäistunnelma käynnistyy lauantaina klo 12 ja kestää aina kuuteen saakka. Myyjäiset tarjoavat täydellisen tilaisuuden löytää pöytäkaupalla persoonallisimpia lahjoja, uutta taidetta, muotoilua ja käsitöitä.

Hengähdystauon myyjäisten vilinässä tarjoaa Cafe Tokyo, jossa voit nauttia suolaisia ja makeita herkkuja ravintolapäivän hengessä. Myyjäistunnelmassa on mukana myös Helsingin uusin elokuvateatteri Kino Sheryl ja kun samana päivänä koetaan Arabian Katufestivaali, koko kaupunginosa tulee koostumaan silkasta hulinasta ja vilskeestä.


 

H​EO​​ Kansanopiston​ minigolfrata

H​EO​​ Kansanopiston​ Arkkitehtuurilinja ​toteuttaa Arabian Katufestivaaleille kierrätystavarasta rakennettua minigolfra​da​n. Kaikki mailat​​ ja esteet on rakennettu kierrätysroinasta. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia leikkisiä esteitä pienryhmissä.

Yleisö saa vapaasti pelata radalla päivän aikana, opiskelijoiden avustaessa tarvittaessa.

Teoksen tarkoituksena on tarjota festivaalikävijälle piristävä elämys ja näyttää esimerkillään kuinka tarpeetonta tavaraa voi uudelleenkäyttää hauskasti.

 


  

Avoimia ovia ja kuvataidetta, Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö / Hämeentie 135 B (Aula & katutaso) klo 12-18

Topi Ruotsalainen prosessikuva

Haluatko hahmoksi öljyvärimaalaukseen? Kuvataiteilija Topi Ruotsalainen maalaa Katufestivaalin ajan halukkaita suurikokoiseen ”Kerran Hämeentiellä” teokseen (noin 5-10 min mallia kohden).

Lisätietoja taiteilijasta: www.topiruotsalainen.fi

Avoimet ovet kuvataiteilija Tero Puhan työhuoneella. Tervetuloa tutustumaan taiteilijan tuotantoon! Teoksia myynnissä edullisin työhuonehinnoin. Lisäksi screening, jossa esillä videoteoksia! Myynnissä myös kirjoja, kortteja, taidekynttilöitä ja paljon muuta!

Lisätietoja taiteilijasta: www.teropuha.com

Aalto gaming2015

Kuvataiteilija Tiina-Maria Aalto: ”Gaming” 
10 min pikapelejä yhdenvärisillä shakkinappuloilla. Peli päättyy kun jompikumpi pelaajista tekee pelisiirron jonka toinen tunnistaa laittomaksi. Väärä tunnistus päättää pelin ensimmäisen hyväksi. Toivotaan yleisön osallistumista. Pelilaudan tapahtumat taltioidaan myöhempää käyttöä varten. 

Ennakkoilmoittautuminen (vapaaehtoinen): tiinamaria.aalto@gmail.com 

Taidemaalari Maaria Oikarinen: Avoimet ovet ja teosten ja maalaustekniikan esittelyä. Mahdollisuus ostaa teoksia työhuonehintaan. 

Lisätietoja taiteilijasta: hekuma.blogspot.com


Open studio / myyttomyynti
kuvataiteilijoiden Elina Julin ja Noomi Ljungdell työhuoneella. Lisätietoja taiteilijoista: www.elinajulin.com / www.noomiljungdell.com


 

Museo Olohuoneena

Museo olohuoneena -ohjelmakokonaisuus tutkii erilaisia tapoja, joilla Tekniikan museo voitaisiin integroida osaksi asuinaluetta ja tarjoaisi samalla emotionaalisen ja osallistavan kokemuksen alueen nuorille. Mediatekniikan ja taidepohjaisten menetelmien avulla on tarkoitus edistää kaupunginosan asukkaiden yhteisöllisyyttä ja luoda inspiroiva ja rohkaiseva malliympäristö, missä ihmiset, perinteet ja innovaatiot kulkevat käsi kädessä. Käytettävät menetelmät perustuvat soveltavaan taiteeseen, yhteisöteatteriin, soveltavaan äänisuunnitteluun, sosiaaliseen mediaan, mobiiliteknologiaan ja kulttuurituotantoon. Museo olohuoneena –projektin demojen ideoijina ja toteuttajina Arabian katufestivaaleille ovat toimineet Metropolia AMK:n opiskelijat yhteistyössä Teknologian Museon kanssa.

 
Ohjelmakokonaisuuden töitä esillä Museo olohuoneena -kontissa (Hämeentie 135:n kohdalla sijaitsevalla parkkipaikalla) klo 12.00-16.00 välisenä aikana ja Tekniikan Museossa klo 15.00-17.00.

Lisätietoa: www.metropolia.fi/museoolohuoneena

 


 

Sini Kunnas – Minne musta viiva jatkaa, kun se kohtaa katsojan?

sinikunnas2

Kuvataiteilija Sini Kunnaksen osallistuva julistenäyttely levittäytyy Arabian katufestivaalipäivänä Hämeentien ympäristöön. Toukokuun aikana Sinin töitä voi nähdä myös Kääntöpaikan galleriassa Arabiassa.

Sini Kunnas (s. 1969, Espoo) on toiminut taiteen parissa debyytistään 1998 asti. Ihminen on ollut Kunnaksen aiheena lennokkaan mustan viivan piirroksissa jo taidetien ihan alussa. Arabian Katufestivaalin idea innosti Siniä sen avoimuuden ja luovuuden kannustavuuden myötä. Kunnas on taidetoimijana variaation merkitystä esiintuova ja intuitiivinen maalari, jonka tähänastinen elämä ja lukuisat teokset ovat selkeästi olleet muutosvoimaisia. Silti musta viiva, joka on mukana festivaalillakin esillä olevissa julisteissa, on tullut uudistuneena aina uudelleen teoksiin mukaan.

Kunnaksen mustavalkoisia julisteita levitetään Arabian Katufestivaalin aikana festivaalialueen lisäksi yhtäaikaisesti New Yorkissa Manhattanin kaduille. Samaan aikaan Kunnaksella on aiheeseen liittyvä näyttely Kaapelitehtaalla Helsinki Capital Partnersin tiloissa ja Kääntöpaikan galleriassa.

Kuvia ja yhteistyössä: #HCPSPIRIT

Lisätietoa: Artist Sini Kunnas, Virtual Art Studio

 


 

Suomen Elijah House – Sielunhoitoterapeuttinen järjestö 

Avoimet ovet klo 12-18, tervetuloa!
– Ravintolapäivä: vegaanista bataattikeittoa alkaen klo 12, niin kauan kuin keittoa riittää.
– Kierrätyskoruja marmoroiduista vanhoista kirjankansista
– Kirpparivaatemyyntiä
– Kulmavärjäyksiä ja kynsimaalauksia
– Rukousklinikka: tuo sisään surut, vaihtokaupaksi saat siunauksen!
– Kuvauta itsesi kultaisissa kehyksissä. Olet arvokas!


 

Arabianrannnan kirjastossa ohjelmaa

katufestivaali16052015

klo 11 Nukketeatteri Rojupöhö – Lennu Liito-oravan ja Kaarlo Karhun musiikkituokio
Kierrätyskeskuksen nukketeatterin esitys on tarkoitettu 5-8-vuotiaille

klo 12 The Derrolls – folkia Derroll Adamsista Donovaniin
Alex ja Tony Lontoosta soittavat ja laulavat Derroll Adamsin innoittamana. Derroll Adams (1925-2000) oli amerikkalainen banjonsoittaja, kitaristi, maalari, lauluntekuijä ja runoilija, joka vietti kolmekymmentä vuotta elämästään Antwerpenissä. Adams on erityisen tunnettu yhteistyöstään legendaarisen folk-miehen, Ramblin Jack Elliotin kanssa.

klo 12.45 Dog In A Bucket – jug band-musiikkia

Tervetuloa kuuntelemaan!

Kirjasto logo mv

Helsingin kaupunginkirjaston nettisivut

HelMet -kirjastoverkko

Helsingin kaupunginkirjasto Facebookissa


 

Helsinki African Film Festival (HAFF)

HAFF 2015 tuo Afrikkalaiseen kylään kinotelttansa ja pyörittää aurinkoenergialla festivaaliyleisön iloksi elokuvia Afrikan mantereelta. Väliajoilla voi osallistua kolmivaiheiseen Länsi-Saharalaiseen teeseremoniaan.

12.00 Deweneti, Senegal 2006, 15 min
12.15 Katulapsesta roolimalliksi, (Taksvärkki) Finland, 10 min
12.30 Tea Ceremony
13.00 Life is Waiting, Western Sahara, United States 2014, 60 min
14.00 Tea Ceremony
14.30 African tales, Tanzania 2008, 65 min
15.40 Aave: liikkuvan kuvan festarit 60 min
16.50 Examen D’etat, Congo 2014, 92 min


 

AAVE festival pop-up screening

Liikkuvan kuvan festivaali AAVE (Alternative AudioVisual Event) esittää suomalaisen taidemaalarin ja kokeellisen elokuvan tekijän viisi teosta. Elokuvat projisoi filmiaktiivi Petteri Kalliomäki.

Esitys klo 16 HAFF:in teltassa. Yhteiskestö noin 45min.

Hyppy (1965, 5 min)
+Plus –Minus (1967, 6 min)
Kaksi kanaa (1963, 4 min)
Kineettisiä kuvia (1962, 6 min)
Kansa kuvissaa (1974, 18 min)

Nettisivut


 

Kirjastofillari

kirjastofillari helmet7790

Bongaa kirjastofillari katufestareilta! Kirjastofillari on lastattu täyteen kiinnostavia luettavaa. Löydä esimerkiksi inspiroivimmat tuunaus- ja kierrätysaiheiset kirjat, lukemista lapsille ja kiinnostavimmat pokkarit, joita voit lainata mukaasi kirjastokortilla.