Muu ohjelma

394
Arkkitehtuurikilpailu

Eikä tässä vielä kaikki! Muuta Katufestivaalilla tapahtuvaa ohjelmaa löydät täältä:

Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti.


Arabian arkkitehtuurikilpailun näyttely

Arabian tehdaskorttelin arkkitehtuurikilpailun ensimmäisen vaiheen näyttely aukeaa lauantaina 14.5. klo 10 Arabiakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Opasteet Galleriakäytävästä ohjaavat näyttelytilaan.

Kilpailutöiden näyttely on avoinna 14. – 20.5. la-su 10–16 ja ma-pe klo 12–20.

Voit äänestää suosikkiasi ja kommentoida kilpailutöitä ja kertoa omat ajatuksesi unelmiesi Arabiasta. Kilpailijatyöt ovat esillä myös tehdaskorttelin uudistamisesta kertovalla verkkosivustolla. Sivusto avautuu 14.5.


Arabian taiteilijoiden työhuoneet − avoimet ovet ja ohjattu kävelykierros

Arabian Taitelijoiden tyohuoneet mainos

Aika: la 14.5. klo 11–15
Paikka: Arabia, Hämeentie 155 (A, B ja C -raput) ja Hämeentie 135 B.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan alueen taiteilijoihin!

Ohjatut kävelykierrokset lähtevät klo 11 ja klo 13 Hämeentie 155 edestä. Kierroksilla taitelijat antavat työnäytteitä ja kertovat töistään sekä työvälineistään.

Työhuoneissa voi myös vierailla omatoimisesti. Ovet ovat avoinna klo 11–15 välillä. Katso lista avoinna olevista työhuoneista.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautuminen ohjatuille kierroksille Facebookissa.

Tiedustelut: salla.mikkonen@metropolia.fi

Kierroksen on tuottanut CoINNO Palvelukehittämisellä sykettä vapaa-aikasektorille -hanke yhteistyössä ARTOVAn kulttuuritoimen kanssa. CoINNO on kaksivuotinen Uudenmaan liiton EAKR-hanke. Sitä toteuttaa Metropolia AMK yhteistyössä Haaga-Helia AMK:n kanssa.


Galleria Huvila

Galleria Huvila logo

Galleria Huvilassa (Hämeentie 130A) on avoinna Maria Viljan Tiloissa-näyttely klo 12–18.

Lisätietoja taiteilijasta nettisivuilta ja Gallerian Facebookista. www.mariavilja.com ja Galleria Huvilasta Facebookista.

Tervetuloa!


Osallistu tieteelliseen tutkimukseen

Kaupunki on alituisessa muutoksessa – tilat ja paikat saavat jatkuvasti uusia käyttötarkoituksia ja merkityksiä. Ne voivat kokea erilaisia muodonmuutoksia, jotta tuottaisimme hyvää, elettävää kaupunkia.

Liikenneväylät ovat osa kaupunkia ja kaupunkilaisten elämää.

Minkälaisella pysäkillä sinä haluaisit odotella bussia tai raitiovaunua?

Minkälaista katua pitkin kuljet tulevaisuuden kaupungissa?

Helsingin yliopiston tutkijat keräävät kaupunkilaisten näkemyksiä hyvästä elinympäristöstä. Tutkijat päivystävät festivaalialueen Hämeentien bussipysäkin (ARABIA 3042) läheisyydessä festivaalipäivänä.

Ota mukaan mielikuvituksesi ja tule kertomaan tarinasi!


InsideOut Escape Games – Wall Escape!

insideout demowall

Room Escape ilman huonetta? Kaikki tehtävät ja vihjeet kummallisessa ovista tehdyssä seinässä? Mitä? Jep. Liikutettava Room Escape peli!

Me rakastamme esittävää taidetta, me rakastamme designia, me rakastamme viihdyttää teitä! Kuvittele seinä täynnä laatikoita, lukko ja villejä pulmia, jotka sinun tulee ratkaista.

Löydätkö sinä Isoisän Kadonneen Viisauden? Läpi elämiemme me haalimme ja perimme esineitä ja abstrakteja muistoja. Tuntuu, että viisaus ja syyt ovat kadoksissa yksityiskohtien välissä. Nyt olemme jääneet yksin tuntemattoman kanssa. Löydätkö sinä kadonneiden merkitysten avaimen? Uskallatko avata isoisän salaisen laatikon ja katsoa sisälle? Onko sinulla rohkeutta kysyä oikeat kysymykset? Mutta vastaatko niihin myös?

2-6 pelaajaa, 25 minuuttia maksutta!

Lisätietoja nettisivuilta


Kaupunkiradion Pop Up

kaupunkiradiopopup

Tiesitkö, että kuulet festareiden parhaat palat myös radiosta? Kaupunkiradion Pop Up toimii taajuudella 102.0 MHz tai osoitteessa kaupunkiradio.fi. Nappaa matkaradio mukaasi tai fiilistele menoa missä ikinä oletkin!

Haluatko nähdä miten radiota tehdään? Tule tsekkaamaan Tekniikan museolle, miten radiolähetystä pyöritetään. Nykäise meitä hihasta ja kerro meille parhaat festarivinkkisi tai vaikka lempibiisisi!

Seuraa meitä Facebookissa, Instagramissa, Snapchatissa ja Periscopessa nimellä Kaupunkiradio.


Maalaa Unelmiesi Arabia

Tule maalaamaan pala Unelmiesi Arabiaa isoon seinään Arabiakeskus-kyltin alle klo 12 lähtien. Unelmien maalareita ohjaa luovuuskouluttaja ja kuvataiteilija Krista Launonen avustajineen. Unelmoi isosti tai pienesti ja kerro maailmalle toiveesi. Kun Arabian tehdaskorttelia uudistetaan, jokaisella unelmalla on väliä.


TOKYOn Kevätmyyjäiset

TOKYOn kevätmyyjäiset

Aika: klo 11–18
Paikka: Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C

Kesäinen tunnelma ja myyjäiskarkelot saapuvat Arabianrantaan jälleen toukokuun puolivälissä, kun Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry järjestää perinteiset kevätmyyjäisensä 14.5.2016 Mediakeskus Lumessa. Kevätmyyjäiset ovat TOKYOn ylläpitämä vuosittainen myyjäistapahtuma, jossa on tarjolla Aalto ARTSin opiskelijoiden uniikkeja tuotteita ja taidetta!

Myyjäiset käynnistyvät lauantaina klo 11 ja kestävät aina iltakuuteen saakka. Kevätmyyjäiset tarjoavat täydellisen tilaisuuden löytää mitä persoonallisimpia lahjoja, uusien tekijöiden taidetta, muotoilua ja käsitöitä.

Myyjäistunnelmassa mukana ovat myös Arabianrannan oma korttelikino Kino Sheryl, jossa pyörivät Helsinki African Film Festivalin elokuvat, sekä vegaanisia herkkuja tarjoava myyjäiskahvila. 

Huomioithan, että osa myyjistä vastaanottaa vain käteistä, ja että M-kaupan kyljessä ollut pankkiautomaatti on poistettu käytöstä. Lähin pankkiautomaatti löytyy Arabian kauppakeskuksesta. 

Lisätietoja Facebookista.


Afrikkalainen kylä

Afrikkalainen kylä kuva Outi Maaria Neuvonen

Musiikkia, tanssia, elokuvia, ruokaa ja yhdessäoloa afrikkalaisessa kylässä!

Osallistu djembe-rumputyöpajaan sekä tanssityöpajoihin. Ja välissä tanssitaan vapaasti alkukesän lämmössä. Kylässä myös askartelua, musiikki- ja tanssiryhmiä ja herkullista länsiafrikkalaista ruokaa.

Kylässä näytetään myös ainutlaatuisia afrikkalaisia elokuvia yhteistyössä HAFFin kanssa.
Mukana johtavia afrokulttuurin tekijöitä: burkinafasolainen ammattitanssija Sibiry Bebe Konate, Bogolo Street Band, Vakana Performance Group ja Akay Degg.