musta / tuntuu

336
maria1.JPG
maria1.JPG

musta / tuntuu on omakohtaisuuteen pohjaava kertomus syömishäiriöstä, koulukiusaamisesta, nuoren ihmisen pahasta olosta, äidin ja tyttären suhteesta sekä rakkauden kaipuusta.Teemoja tarkastellaan mustan huumorin kautta, lempeyttä unohtamatta.

 

Emmi on vähän sellainen pyöreämpi tyttö, jolla on tukka niin kuin potta päässä ja joka ei ikinä saa olla leikeissä prinsessa. Emmiä kiusataan koulussa ja Emmillä on paha olla. Kun Emmi kasvaa, se paha olo kasvaa Emmin mukana. Lopulta Emmi saa tarpeekseen ja päättää tulla niin pirun kauniiksi, ettei kukaan voi enää ohittaa tai hylätä häntä. 

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut taiteellisena lopputyönään Metropolia Ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelmasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) valmistuva Karolina Eklund.

Teoksen tavoitteena on tuoda nähtäväksi ja kuultavaksi elämänmakuinen tarina naiseksi kasvamisesta, herättää ajatuksia ja keskustelua näytelmän aina ajankohtaisista teemoista sekä jättää päällimmäiseksi tunteeksi toivo.

 ”Yksinäisyys voi haurastuttaa itseluottamuksen niin ohueksi lasiksi, että pelkkä oma peilikuva voi saada sen särkymään.”

”Mulle on kasvanut kukaksi rintaan ujo luottamus siihen, että jonakin päivänä mä en ole enää paritalon eksynyt puolikas.”


http://mustatuntuu.livejournal.com

ENSI-ILTA 30.1.2009
Muut esitykset: 1.2., 3.2., 5.2., 7.2., 9.2., 12.2. ja 14.2.
Esitykset alkavat arkisin klo 19.00 ja viikonloppuisin klo 15.00
Esityspaikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tanssistudio, Hämeentie 161, Helsinki
Liput: 3,5 / 5 euroa.
Ryhmäalennukset: 3,5 euroa / lippu (min. 10 henkilöä)
Lippuvaraukset ja tiedustelut: 050-5121327
Lehdistökuvat: www.metropolia.fi/tapahtumat

”Kauneusihanteet vahingoittavat vakavasti sinua