Musta hevonen -näyttely Galleria Sarjakuvakeskuksessa 4.4.-30.4.

228

Samuli Lintulan Musta hevonen on suosittu strippisarjakuva, joka on ilmestynyt sarjakuvablogissa ja pian myös albumina. Näytteillä tuttua ja ennenjulkaisematonta materiaalia sekä originaalitöitä. 

“Musta hevonen syntyi hahmona täysin tyhjästä keväällä 2008. Syytän ja kiitän alitajuntaa tästä tapahtumasta. Aloin seuraavana kesänä kokeilemaan sen käyttämistä keskushahmona ensin pilakuvissa ja myöhemmin sarjakuvastripeissä. Kyllähän tämä hahmo on itseni yllättänyt jo monta kertaa… kuten mustan hevosen kuuluukin.

http://mustaheppa.sarjakuvablogit.com/

Sarjakuvablogien joukossa Musta hevonen ilmestyy ensisijaisesti sen takia että jos kuulteni mainitaan jokin ohjelmointikieltä tarkoittava kirjainyhdistelmä, kuten HTML… ohhoh, mikäs lintu tuosta äsken lensi? Ai se taisi olla lentokone.

Elämänkerrallisuutta sarjasta ei pitäisi löytyä, sanotaanko että kyseessä lienee ennemminkin tällainen projektipäiväkirja.”

Samuli Lintula syntyi 1971, aloitti piirtämään sarjakuvia 1981, jatkoi sarjakuvien piirtämistä 1991, on nähnyt elokuvan “2001″, jatkaa sarjakuvien piirtämistä 2011 ja on päätynyt nyt tähän pisteeseen ->.

Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 00560 Helsinki

www.sarjakuvakeskus.fi

Avoinna ma-pe 10-18, la 12-16

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria