Musiikki

821
AKF flute RGB 150dpi

Musiikki on Katufestivaalilla kaikkialla! Alla voit tutustua tämän vuoden musiikkitarjontaan. 

Kuvitus: Camille Romano
Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti.


Yhdentekevää

yhdentekevää bändipromo Kuvaaja Emilia Raunio

Kuva: Emilia Raunio

Yhdentekevää on hiphop-yhtye, joka perustettiin vuonna 2012. Ytimen muodostavat kaarinalaiset sisarukset Mc Kajo ja Mc Pyhä Lehmä. Mc Kajo tunnetaan freestyleräpin ainoana kolminkertaisena suomenmestarina (2009, 2011, 2015) ja freestyleräpin kärkihahmona. Mc Pyhä Lehmä taas on saanut kovasti arvostusta räp-piireissä ja on ollut ehdolla vuoden artistiksi (Funky Awards 2015) ja vieraillut mm. Palefacen Luova Tuho -albumilla. Mc Pyhä Lehmän debyytti soololevy julkaistaan vuonna 2016.

Yhdentekevää yhdistelee musiikissaan tuhtia räppiä, leikkisää riimittelyä, sielukasta laulua ja svengaavaa soittoa. Tunnelma keikoilla on taatusti menevää, leppoisaa ja hyvänmielen nostatusta!

Yhdentekevää julkaisi ensimmäisen albuminsa ”Yhdentekemää” (Rapu Records) vuonna 2014, saaden hyvän vastaanoton. Bändi on keikkaillut ympäri Suomea kiertäen festarilavoja sekä pienempiä pubeja. Yhtyeen toinen albumi, Olennaista (Rapu Records), julkaistaan vuonna 2016. Tulevalta levyltä on julkaistu kaksi singleä ”Alussa oli Rytmi” ja ”Alkoholisoituneet Apinat”. 


Blondit amazoonit

Blondit amazoonit

Kuva: Mikael Ahlfors

Blondit amazoonit syntyi keskikesän kuumuudessa, Mars-planeetan hivellessä punaisena taivaanrantaa. Blondit amazoonit on glitterinkimmeltävä punkpop-show, jossa lakoniset tekstit, energisoiva musiikki ja tinkimätön lavapresenssi yhdistyvät omaperäiseksi kokonaistaideteokseksi. Kolmihenkisen kokoonpanon muodostavat säteilevät Meiju (melodika ja laulu), Paula (basso ja laulu) ja Ripa (rummut) sekä tähtipölystä voimansa ammentava Mysteerimäyris.


Blue Eyed Sons

blue eyed sons

Blue Eyed Sons on sielukas ja eläimellinen rock-yhtye retrohengellä, mutta modernilla otteella. Yhtye perustettiin vuonna 2012 ja on kotoisin Nurmijärveltä. Esikois-EP Crawl To The Shade äänitettiin kesällä 2015 Inkfish-studiolla ja julkaistiin 24.10.2015.

Heidän musiikissaan voi kuulla vaikutteita 60- ja 70-lukujen bluesista, hard rockista, psykedeelisestä rockista ja bändeiltä kuten The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd ja Black Sabbath, säilyttäen kuitenkin oman soundin ja tunnelman.

Heidän musiikkiaan voi kuunnella useammilla suoratoistopalveluilla kuten Spotify ja iTunes. Fyysinen CD on ostettavissa Levykauppa Äxästä ja Levyikkunasta.

Jäsenet:
Joel Hellström – Laulu
Kimmo Erik Rauhanen – Kitara
Micke Nikkilä – Basso
Jere Laine – Rummut  


Genelec presents At The Hollow

at the hollow photo by toni rasinkangas

Kuva: Toni Rasinkangas

Helsinkiläisen At The Hollowin musiikki on taiteellisesti kunnianhimoista, synkkää, raskasta ja samalla herkkää. Arkaaisen, osin jopa minimalistisen ilmaisun voimin se lyö kanveesiin, raastaa ja pitää otteessaan.

Synkkyyden seassa on kuitenkin valoa ja toivoa, tämä on musiikkia joka pysäyttää kuuntelemaan ja josta saa voimaa.

At The Hollowin 2015 julkaisema debyyttilevy What I Hold Most Dear on ollut kansainvälinen arvostelumenestys.

At The Hollow on:
Laulu, baritonikitara: Kalle Koo
Lyömäsoittimet: Risto Järvelin
Kontrabasso: Juho Martikainen 


Iron Country Sisters

IronCountrySisters

kuva: Antti Kokkola

Iron Country Sisters on Rautamaan sisarusten muodostama roots-yhtye, jonka musiikki nojaa vahvasti kolmiäänisiin, saumattomasti toimiviin lauluharmonioihin. Tunnelma vaihtelee rosoisesta riehakkuudesta kauniiseen kuulauteen niin melodioiden kuin sanoitustenkin osalta. Soitinpuolella kuullaan akustista kitaraa, viulua, mandoliinia ja bassoa. Viimeisen vuoden ahkerasti ympäri maata keikkaillut ja Helsingin Sanomissa ylistetty yhtye on mukana Ismo Alangon maaliskuussa ilmestyneellä Aino ja Ali (pannaanko pakasteet pieneen pussiin?) -sinkulla.


Kostume

Kostume on riihimäkeläinen pop-yhtye, joka yhdistelee musiikissaan perinteiset kitaramelodiat moderniin popsoundiin. Oma tyyli on modernin popin ja modernin indierockin välistä. Kasmir ja Sanni ovat olleet suurimmat innoittajat uusia biisejä kirjoittaessa.

Tuotetaan uutta sinkkua ”auringonlaskuhumalat” Sonic Pump Studiolla Helsingissä yhdessä tuottaja Arto Ruotsalan ja Element Musicin säveltäjä-sanoittaja Axel Ehnströmin (Anna Abreu, Juulia, Paradise Oscar, Elements music) kanssa. 
Myös ohjaaja/muusikko Tuukka Temonen (ex-Apulanta) on ollut mukana Kostumen biisinteossa bändin perustamisesta lähtien.
 
Bändillä on tosi hyvä tunnettavuus Riihimäellä, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä ja Tampereella. Nyt on aika puskea Helsinkiä kohti.


Kumpulan Speksi

speksivaganza2

Speksivaganza! Kumpulan speksitiimi esittää Panttivankileikki-esityksestä valittuja musiikki- ja tanssiesityksiä!


Lempi 

Lempi1

Lempi on tuore elokuussa 2015 ensiesiintymisensä tehnyt akustinen duo, joka soittaa aistikasta suomirokkia suurella sydämellä. Alexin ja Valtterin kynästä syntyy terveen itseironian ja kotimaisen melankolian sävyttämiä lauluja, jotka osuvat ja uppoavat.

Duon ensijulkaisu näki päivänvalonsa helmikuun alussa ja sai heti hyvän vastaanoton, Lempi oli mm. YleX:n nosteessa ja sinkkubiisi Mitä kai kutsutaan rakkaudeksi soi YleX:n uuden musiikin aamu ja iltavuorossa sekä Radio Helsingin The New Music Showssa. Lempi tulee Hakaniemi / Vallila akselilta ja on erityisen fiiliksissä päästessään kotikulmilleen Arabian Katufestarille soittamaan! 

Tutustu Lempin musiikkiin lisää Facebookissa!


Maiju Lehti 

Maiju Lehti

Maiju Lehti on 26-vuotias laulaja/lauluntekijä Helsingistä, jonka elämän iloista ja suruista kertovat syväluotaavat kappaleet saavat värinsä niin lattarien, folkin kuin laulelmien maailmasta.


Musta5

musta5

Musta5 on vuonna 2014 perustettu suomenkielistä maalailevaa indie-poppia soittava yhtye. Yhtye soittaa omia kappaleita, joissa voi kuulla vaikutteita muun muassa elokuvamusiikista ja post-rockista. Keväällä 2016 Musta5 on keskittynyt äänittämään ensimmäistä omakustanne EP:tä, joka julkaistaan kevään aikana.


Retro Station

RetroStation

Retro Station on neljän nuoren miehen elämää suurempi projekti, joka on kantanut maukasta hyvän mielen indierock-hedelmää jo vuodesta 2011 musiikillisen uhman ja majesteettisuuden puutarhassa.

Retro Station on ansainnut musiikillaan niin kansallista kuin kansainvälistäkin radioaikaa, YleX:n Nosteessa -artistin tittelin, kunniamainintoja musiikin kovilta ammattilaisilta sekä keikkoja Suomen legendaarisimmilta klubeilta.

Live-esiintymisen hypnoottinen energialataus, rakkaus omaan musiikkiin sekä fanien uskollisuus luo yhtyeen kolmiyhteisen perustan, jonka päälle sen sielu rakentuu.


SCYCRY

scycrykeikka

SCYCRY on 19-vuotiaiden muodostama kolmihenkinen alternative rock -bändi, jonka jäsenet ovat Emily Frost (laulu, kitara), Lauri Aho (basso) ja Tomppa Niemelä (rummut).

Bändi on esiintynyt aikaisemmin mm. Bar Loosessa, Nosturin alakerrassa ja Gloriassa, ja on työstämässä parhaillaan ensimmäisiä bändidemoja.


Sulferdust

Sulferdust1

Sulferdust on vuonna 2012 perustettu nelihenkinen imatralais-helsinkiläinen rockyhtye. Bändi ammentaa vaikutteita musiikkiinsa progesta ja metallista sekä bluesista ja myös popimmasta osastosta. Keikkailemme ahkerasti ja julkaisimme viime kesänä toisen singlemme ”Preaching the End of Your War”. Uusin sinkkumme ”Mel Gibson” julkaistiin helmikuussa hulvattoman musiikkivideon saattelemana.


Tocornal

Tocornal

Tocornal, nuori rock-yhtye Kuopiosta, joka saa puuman kuin puuman innostumaan. Bändillä on haltuunottava, intensiivinen live-esiintyminen, eikä soittokaan ole niin huonoa. Jos haluaa kunnon kyytejä, niin me olemme ratkaisu!


Tommi Kalenius 

TommiKalenius2

Katufestivaalilla klo 12 esiintyy arabianrantalainen laulaja-lauluntekijä Tommi Kalenius trio-kokoonpanonsa kanssa. Akustisen popin, folkin ja juurevamman ilmaisun parissa viihtyvä lauluntekijä esittää omaa musiikkiaan, jota kolmen julkaistun soololevyn lisäksi on syntynyt myös kotimaisille tähtiartisteille, kuten esimerkiksi Jari Sillanpäälle, Katri Helenalle ja Reckless Lovelle.

Tommi Kaleniuksen sooloura sai lentävän lähdön, kun Me ollaan ja Vieläkö rakkaus kantaa alkoivat soida radiossa tehden latua huhtikuussa 2011 julkaistulle albumille, Ihminen on ihmisiä. Keväällä 2015 ilmestyi kolmas albumi Liikuta mua, jonka tuottajana toimi Pekka Ruuska.

Tommi Kalenius triossa esiintyvät lauluntekijän lisäksi jazzympyröissä kasvanut pianisti-kosketinsoittaja Miika Pelkonen sekä mm. Keystone Cops -bluesbändin riveistä tuttu Pasi Ryökkynen kontrabassoineen. 

Lisätietoja Facebookista ja nettisivuilta


Afrikkalainen kylä

Afrikkalainen kylä kuva Outi Maaria Neuvonen

Musiikkia, tanssia, elokuvia, ruokaa ja yhdessäoloa afrikkalaisessa kylässä
Osallistu djembe-rumputyöpajaan sekä tanssityöpajoihin! Ja välissä tanssitaan vapaasti alkukesän lämmössä. Kylässä myös askartelua, musiikki- ja tanssiryhmiä ja herkullista länsiafrikkalaista ruokaa.

Kylässä näytetään myös ainutlaatuisia afrikkalaisia elokuvia yhteistyössä HAFFin kanssa. Mukana johtavia afrokulttuurin tekijöitä: burkinafasolainen ammattitanssija Sibiry Bebe Konate, Bogolo Street Band, Vakana Performance Group ja Akay Degg.