Musiikki

624
sohva

Musiikki on festareilla kaikkialla! Vuoden 2015 kattaukseen kuuluu lahjakkaita ryhmiä ja herkkiä artisteja, joilla on kaikilla vahva oma tunnelmansa, johon sinä voit päästä osalliseksi.

Alla voit tutustua tämän vuoden musiikkitarjontaan.

Afrikkalainen kylä, Alex ja Armottomat, Arabian Music Kuorma-autolava, Aurinko DJ – Suomen ensimmäinen aurinkosähköllä toimiva DJ-yksikkö, Baran – itämaista tunnelmaa ja rytmien taikaa!, BassCamp rappers and dj’s, Dog In A Bucket, FinlAndean sikuriryhmä, Hermanni Turkki, Iida Niini, Koelse, Odyssey – A Tribute to Journey, Sarjakuvakeskus – livemusiikkia ulkolavalla, The Derrolls – folkia Derroll Adamsista Donovaniin, Ursus Factory, trioMatti, Yakuzi Pato


 

Hermanni Turkki

klo 14.15-14.45 Akustinen lava

Ai keitäkö olemme? Hermanni Turkki on vuoden 2011 tammikuussa Helsingissä perustettu katuorkesteri, joka lanseeraa ahkerasti termiä ”folkmelske”. Seitsenhenkinen rosvolaumamme soittaa suomenkielistä folkmelskettä energisen resuisella otteella ja railakkaan suurilla yhteishoilauksilla. Soitinvalikoimamme sisältää kaikki soittimet ukulelesta läskibassoon ja haitarista klarinettiin. Olemme soittaneet satapäin keikkoja kaupunkien kaduilta festivaalilavoille. (mm. Flow Festival, Lost In Music, Faces Etnofestival, Oulun Musiikkivideofestivaali jne.)

Julkaisimme juuri vinyylinä toisen kokopitkän albumimme nimeltä ”Horisontin reunalta”ja levyjulkkarikeikkamme Helsingin Korjaamolla oli loppuunmyyty. Meillä on siis uusi setti, uusia soitajiakin, ja entistäkin parempi meininki.

Uutta levyämme voi kuunnella tästä, klik! 
Docventuresin levyraadin voittanut Lihava Kuu aikaisemmalta EP:ltämme, klik!

Muita Hermanni Turkki -linkkejä: 
Facebook, Instagram, Twitter, Nettisivut


 

Iida Niini

 

klo 15.-15.40 Vaihtoehtolava (Kääntöpaikan viereinen puistoalue)

Iida Niini on laulaja, lauluntekijä joka omaaperäisellä äänellään laulaa tarinoita elämän oikuista, kohtaamisista ja rakkaudesta. Niistä pienistä hetkistä jotka lipuu nopeasti ohi mutta jättävät jäljen. Yhdessä bändinsä kanssa hän on sovittanut biisinsä leikitteleviksi ja yllätyksellisiksi kokonaisuuksiksi tukemaan tekstien kertomaa tarinaa.

Kokoonpano:
Iida Vartia – laulu
Juho Hämäläinen – kitara ja laulu
Teemu Mononen – rummut ja laulu
Matias Koskimies – basso


 

Koelse

klo 16-16.40 Vaihtoehtolava (Kääntöpaikan viereinen puistoalue)

Kokeellisen elektroniikan seura on joukko jäte-elektroniikan rakastajia. Koelse on kiertänyt maailman taidekeskuksia, gallerioita, jättömaita ja vallattuja taloja vuodesta 2002. Seura rakentaa installaatioita, konsertoi ja järjestää työpajoja.

 


 

Odyssey – A Tribute to Journey

Odyssey kuva Ossi Pelttari
Kuva: Ossi Pelttari 

klo 13-14 Kääntöpaikan musiikkilava (Intiankatu 1)

Areena-rockia katufestareilla! Separate Ways, Any Way You Want It… Odyssey´n keikalla kuulet kaikki Journeyn suurimmat hitit. Laulusolistina The Voice of Finlandista tuttu Paolo Ribaldini.


Paolo Ribaldini – laulu

Jouni Lahtinen & Antti Karhumaa – kitara

Mikko Patama & Petri Kytö – kosketinsoittimet
Henry Lighfoot – rummut

Pauli Pétas – basso

Sampsa Hamarila, Hanne Rouvali & Veera Raatikainen – taustalaulu

 


 

Sarjakuvakeskus – livemusiikkia ulkolavalla

Sarjakuvakeskuksen ulkolavalla tarjoillaan livemusiikkia monessa muodossa. DJ Kahtia Sahaus soittaa koko tapahtuman ajan ja muita esiintyjiä kuullaan seuraavalla aikataululla:

13.00 Kulkijan matkassa, Metropolia AMK
14.00 Kulkijan matkassa, Metropolia AMK
15.00 Karri Lehtonen ja Hyvät miehet
16.00 Kasper
17.00 Tenho

PS. Myös keskuksen kahvio ja kauppa palvelevat festareiden ajan


 

Ursus Factory

UFpromo1

klo 15.15-16 Kääntöpaikan musiikkilava (Intiankatu 1)

Ursus Factory teki sotatraktoreita Puolan armeijalle toisen maailmansodan aikana. Nykyään tehdas työllistää enää kaksi miestä, Allun ja Jussin. Heidän tehtävänään on vetää niin intensiivisiä ja vihaisen rakkauden täyteisiä rock’n’roll keikkoja, ettei kolmatta maailmansotaa jakseta järjestää

Rummuilla ja kitaralla ja rehellisillä sanoilla he poksauttavat sovinnaisuuden kuplan. UF:n musiikissa garage/rock’n’roll-soundi törmää johonkin täysin muuhun ja tuntemattomaan, eikä kukaan tiedä mitä oikein tapahtuu. Kaksi miestä, mutta soundi on isompi kuin kellään muulla!”

Facebook

Katso videot Youtubesta: VirheOmppu ja Ursus Factory Party


 

trioMatti

klo 14.15-15 Kääntöpaikan musiikkilava (Intiankatu 1)

Omintakeisen trioMatin ohjelmisto ulottuu läpi vuosikymmenien ja musiikkityylien. Luvassa on poppia, finnhitsejä, jazzia, bossa novaa, iskelmää ja tanssimusiikkia tuorein sovituksin, perinteitä kunnioittaen, kuin myös kokeilevalla asenteella varustettuna.

Jasmin Afaneh, laulu ja trumpetti
Matti Lehtonen, kitara
Kenneth Ojutkangas, tuuba
& rumpumies X

Soundcloud
Facebook


 

Yakuzi Pato

Yakuzi Pato – Kahexico from Olli Hurskainen on Vimeo.

klo 12-12.45 Kääntöpaikan musiikkilava (Intiankatu 1)

Turkulais-helsinkiläinen viisikko Yakuzi Pato on jo useamman vuoden ajan vetänyt Turun kuppilat pullolleen  ja valloittanut kansaa hyväntuulisen tanssittavilla keikoillaan. Akustisten kitaroiden, dubittelujen ja groovaavan rytmiryhmän yhteissoittoon luottava yhtye liikkuu laaja-alaisesti rytmimusiikin eri kentillä. Yakuzit valmistelee tällä hetkellä toista pitkäsoittoaan. 

”Instrumental, rhythm-savvy, neat and groovy. From the joints of Reggae to the savannas of Afrobeat.”

Vimeo
Soundcloud
www.yakuzipato.com


 

Whitetrash audio Dj´s Tripple J, HiTop & 12Beaufort (in chill mode) Presents:

Dark roast coffee & rhubarb cake!

musakuva.jpg

Whitetrash audio Toukolasta tuo aurinkoisen funkin ja hyväntuuliset rytmit kahvilan ja kirpparin taustalle Siamintie 7:ään.

Tutustu kokoonpanoon:

Soundcloud dj-Tripple

Facebook

Soundcloud 12Beaufort

 


Afrikkalainen kylä

14184598346_a11bd23b01_z.jpg Kuva: Outi Maaria Neuvonen

Kivitori (Hämeentie 144)

Musiikkia, tanssia, ja tutustumista teen äärellä. Afrikassa arkipäivää on istua kadulla ja juoda teetä ja tutustua toisiin ihmisiin ja keskustella jokapäiväisistä asioista. Teen kautta voi ottaa hetken ja vain tutustua kanssaihmisiin, jotka voi olla entuudestaan tuttuja tai ventovieraita. Idea on viettää aikaa yhdessä ja nauttia seurasta.

Afrikkalaisessa kylässä pääset kokemaan erilaista kulttuuria. Laulua ja kora-soittoa, djembe-rumpujen soittotyöpajoja, tanssityöpajoja sekä mahtavia tanssiesityksistä! Ja välissä tanssitaan vapaasti alkukesän lämmössä!

Kylässä tarjolla taiteen lisäksi afrikkalaista teetä ja maukasta ruokaa!

Mukana johtavia afrokulttuurin tekijöitä mm. burkinafasolainen ammattitanssija Sibiry Bebe Konate, Ndjara + Afro performance group ja muita.

12.30 Intro esitys: Sibiry Konate & Sanna Karlsson-Sutisna & Joona Traoré (Kora) (20 min)
13.00-14.00 Burkina fasolaista ruokaa (Delphine)
13.30 Njara & Afro Performance Group (10 min)
14.00 Rumputyöpaja (30 min) – voi tuoda omat rummut mukaan
14.30 Tanssityöpaja (30 min)
15.30 Solot (Sibiry 5 min), Njara (5 min)
16.00 Ndjara + Afro Performance Group (10 min)
16.30 Kora –soitto (Cheikh, Joona duo, 20 min)

 


 

 

Alex ja Armottomat

klo 14-14.40 Vaihtoehtolava (Kääntöpaikan viereinen puistoalue)

Helsinkiläinen Alex ja Armottomat perustettiin viime vuonna Alex Nylundin säveltämien rock/pop/blues -kappaleiden ympärille. Aikaisemmin trubaduurikeikoilla esitetyt kappaleet on nyt hiottu reippaaseen Suomalaiseen keikkailukuntoon.

Kappaleiden tarinat kertovat rennolla ja humoristisella tyylillä elämän eri tilanteista: arjesta, töistä, naisista ja tietenkin oluesta. Mukana repertuaarissa on myös pari Ipanapa-tyylistä lastenlaulua. Vaikutteita musiikkiin on löytynyt mm. J Karjalaiselta ja Egotripiltä.

Nykyisellä kokoonpanolla studiosessiot ovat vielä edessä, mutta aikaisemmin nauhoitettuja kappaleita voi kuunnella Soundcloudista & Youtube

Alex Nylund – Laulu/Kitara
Moritz Cartheuser – Lead kitara
Tommi Mustonen – Basso
“John Smith” – Rummut


 

Arabian Music Kuorma-autolava

Arabiakeskuksen parkkipaikalla

 

Arabiankatufestit arabiannuorisotalon osalta,Kattokaa video ja tulkaa paikan päälle kattomaan meininkiä! 🙂

Posted by Arabian nuorisotalo on Friday, April 10, 2015

 

12.00 Mikko& Kitara
12.30 Muista Hengittää (akustisesti)
13.00 The Mulkerot (akustisesti)
13.30 Hedu Peto
14.00 Mary-A
15.00 Kattikopla
16.00 Maksimi Voima
17.00 New Generation MCS

 


 

Aurinko DJ – Suomen ensimmäinen aurinkosähköllä toimiva DJ-yksikkö

aurinko_dj_puistossa.jpg

Rivarimuraalilla, Sarjakuvakeskuksen vieressä

Aurinko DJ yhdistää aurinkosähköllä toimivan äänentoiston, sielukkaan rytmimusiikin ja ammattitaitoiset tiskijukat. 

Omavarainen ja mobiili DJ-yksikkö valmistui keväällä 2014. Aurinko DJ tuo tanssittavat rytmit ihmisten luokse – minne tahansa taivaan alle. Aurinko DJ haluaa innostaa omalla esimerkillään ihmisiä käyttämään keksiliäällä tavalla puhdasta, uusiutuvaa energiaa.

Aurinko DJ:n taustalla on 10 vuoden ja +500 keikan (mm. Flow Festival) soittokokemuksen hankkineet DJ:t, jotka ovat erikoistuneet 1960-1980 -lukujen sielukkaaseen rytmimusiikkiin. Talvikaudella löydät heidät mm. Get Your Loft -klubeilta.

Aurinko_DJ_orange.001.png

Facebook

 


 

 

Baran – itämaista tunnelmaa ja rytmien taikaa!

Baran_2.jpg

klo 16.15-17 Kääntöpaikan musiikkilava (Intiankatu 1)

Baran on yhtye, joka laittaa yleisön poikkeuksetta tanssimaan! Yhtye on tullut tutuksi energisistä live esiintymisistään ja sitä luotsaavat karismaattiset veljekset Gian ja Marouf Majidi.

Baran on persiaa ja tarkoittaa suomeksi sadetta. Sade puhdistaa, raikastaa ja luo uutta, kuten tämäkin yhtye. Baranin musiikki koostuu omista sävellyksistä ja uuden ja vanhan perinteen persialaisista sävellyksistä.

Yhtye julkaisee debyyttilevynsä syksyllä 2015.Yhtye on perustettu helmikuussa 2013, ja sen jäsenet edustavat eri musiikkikulttuureita. Erilaisista taustoista ponnistava kokoonpano tekee Baranin musiikista monivivahteista ja tuoreen kuuloista. Yhtyeessä soittavat:

Christer Hackman – arabialaiset perkussiot
Jukka Kääriäinen – kitara
Marouf Majidi tar -luuttu ja tanbur
Lotta Pitkänen – viulu
Simo Kärki – kontrabasso
Gian Majidi – laulu

Vimeo
Facebook


 

BassCamp rappers and dj’s

Bass Camp on pääkaupunkiseutulaisille nuorille suunnattu maksuton workshop-projekti. Työpajoissa on mukana muun muassa katutansseja, biittien tekoa, räppäystä, dj-toimintaa ja paljon muuta luovaa tekemistä alansa parhaiden kotimaisten artistien opastuksella. Jokainen Bass Camp-kokonaisuus huipentuu esiintymiseen, jossa projektin aikana syntyneet ja treenatut tuotokset päästetään päivänvaloon yleisön edessä.
Mikä tärkeintä, Bass Campissa tehdään ja luodaan rennossa ilmapiirissä ilman nihkeilyä!

Lavalla nähdään:

Sammy Bone 
Neemu
DJ Tuomas Talvi 
Einari Lyyrinen 
Hazard 
DJ Taktine 
Bizzyiam 
Mc Hugo 
DJ Thomas E & Adverkka 
New Generation MCS 
Mmiro Crew 
DJ Order 909 
WIL 
TBR 
CB 
DJ Point A3OVE 
Dilemma & Jiiäs
Eldis

www.basscamp.fi 


 

FinlAndean sikuriryhmä

sikuriryhma 

Sikuri tarkoittaa soittoryhmää, jossa soitetaan siku-huiluja eli Andien panhuiluja, mihin liitty kahden ihmisten keskeistä ”keskustelua” huiluien välillä, sekä rytmin ja tuulen johtaama.

Katufestivaalin FinlAndean sikuriryhmän työpajassa tutustutaan eri soittotyyleihin, mikä ryhmän mukaan kehittää kommunikointitaitojamme. Sikuhuilujen bambuääni itsessään on jo terapeuttinen. Oppiminen on helppoa, kun ei ole vaikeita asteikkoja tai sormiotteita – sikut ovat vaihtelua nokkahuilulle.

Soittaminen on hauska ja piristää arkea. Tervetuloa!

 


 

The Derrolls – folkia Derroll Adamsista Donovaniin

Alex ja Tony Lontoosta soittavat ja laulavat Derroll Adamsin innoittamana. Derroll Adams (1925-2000) oli amerikkalainen banjonsoittaja, kitaristi, maalari, lauluntekuijä ja runoilija, joka vietti kolmekymmentä vuotta elämästään Antwerpenissä. Adams on erityisen tunnettu yhteistyöstään legendaarisen folk-miehen, Ramblin Jack Elliotin kanssa.

Klo 12 Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135 A)


 

Dog In A Bucket

klo 12.45 Jug-band musiikkia, Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135 A)