Museot innovaatioalustoina -hankkeen ajatushautomo

259
museot_innovaatioalustoina.png

Perjantaina 3.2.2018 klo 9.15–16 Tekniikan museossa järjestetään Museot innovaatioalustoina -hankkeeseen liittyvä ajatushautomo. Hautomossa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja hyvinvoinnista, innovaatioista ja megatrendeistä sekä ideoidaan taidelähtöisesti lähtökohtia uusille innovaatioille. Tule mukaan ideoimaan!

 

Aamupäivän asiantuntijapuheenvuorot klo 9.15–11.30 museon Forum-tilassa:

 

klo 9.15 Hankkeen ja päivän kulun esittely

 

klo 9.30 Uusiutuva metsäteollisuus – puusta ratkaisuja maailman ongelmiin (Asiantuntija Paavo Lyytikäinen/Metsäteollisuus ry)

 

Miten ja millaisina innovaatiot näyttäytyvät yhteiskunnassa ja teollisuudessa ja millaisia vaikutuksia niillä on hyvinvointiin?

 

klo 10.15 Innovaatiot museossa – Esine ideoinnin apuna (Museolehtori Marianna Karttunen/Tekniikan museo)

 

klo 10.30 Hyvinvointi, kulttuuri ja megatrendit (Projektikoordinaattori Elina Eerola/Sitra)

 

Millaisia megatrendejä yhteiskunnassa on havaittavissa? Kuinka työ muuttuu, millaisia ovat teknologian vaikutukset – ja kuinka nämä näkyvät hyvinvointi- ja kulttuuripalveluissa?

 

Tilaisuus on aamupäivän osalta kaikille avoin ja maksuton.

 

 

 

Iltapäivän ohjatut innovaatiotyöpajat klo 12–16 museon näyttely- ja työpajatiloissa:

 

klo 12.30 Innovatiivinen näkökulma museoympäristöön: Koneellista -tanssi- ja liiketyöpaja (Tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Anni Puuperä)

 

klo 13.30 Taidelähtöinen fasilitointityöpaja (Taiteen Soveltava käyttö -opintojakson opiskelijat Anna-Maija Vartiainen ja Jasmine Fagerström/Humak)

 

Iltapäivän työpajoihin otetaan rajattu määrä osallistujia. Tiedustele paikkoja 19.2. jälkeen: marianna.karttunen(at)tekniikanmuseo.fi

 

 

 

Lisätiedot Museot innovaatioalustoina -hankkeesta osoitteessa museoinno.fi.