Muotoilijanpiha

584
47

Yksi Arabianrannan innovaatio ovat yhteiset saunatilat talojen ylimmässä kerroksessa. Muotoilijankadulla korkealla räystään alapuolella näkyvä metallinenTuulenpesä (Markku Hakuri 2007) on alumiiniputkilla verhottu parveke, joka toimii kattokerroksen yhteistilojen saunan terassin vilvoittelutilana. Se on myös viittaus Vanhankaupunginselän muuttolintujen pesimisalueeseen. 

Arabianrannan alueelle on myös tyypillistä se, että asioita tehdään yhdessä. Tätä ilmentävät esimerkiksi Syötävä Arabianranta -projektiin kuuluvat istutuslaatikot rakentamattomalla tontilla. Asukkaat voivat viljellä istutuslaatikoissa hyöty- ja koristekasveja. Tontin takana on Aalto yliopiston Taideteollinen korkeakoulu elokuvastudioineen ja Heltechin audiovisuaalisen alan oppilaitos.

 

 

kaupunkiviljelya

Muotoilijanpihan katupuut ovat toukokuussa kukkivia valkokukkaisia pilvikirsikoita (Prunus pensylvanica) ja kapeakasvuisia pylvästervaleppiä (Alnus glutinosa ’Sakari’). Arabiankadun katupuut ovat puistolehmuksia (Tilia x vulgaris), joka on Helsingin yleisin katupuu.
 
Tyhjällä tontilla on Syötävä Arabianranta -projektiin kuuluva korttelipuutarha, joka valmistui 2011. Asukkaat voivat viljellä istutuslaatikoissa hyöty- ja koristekasveja. Korttelipuutarha rakennettiin asukkaiden ja Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ympäristötaiteen opiskelijoiden yhteistyönä. Tontti on vuokrattu nimellisellä vuokralla Helsingin kaupungilta. Multaa ja tarvikkeita on saatu lahjoituksina. Kastelua varten saatiin kaupungilta vesitankki ja täyttöpalvelu. Syötävä Arabianranta on osa WDC Helsinki 2012 -hanketta. Sen puuhaihmiset toivovat voivansa tuoda hyötykasveja myös alueen yhteispihoille. www.artova.fi/kaupunkiviljely
 

 

Muotoilijankatu 18:aa (Käpytikka) koristaa koko Arabiankadun leveydeltä värikäs, emaloitu teos. Se on Annika Bergvik-Forsanderin Gländtan vuodelta 2009. 

tuulenpesa

kapytikka

 

edellinen reittipiste