Momo

326

Momo – harrastajateatteria ammattiympäristössä 

 

Arabianrannassa nähdään toukokuun 25. päivä Metropolia-teatterin esitys nimeltä Momo, jonka näyttelijäkaarti muodostuu senioritalo-Loppukirin asukkaista sekä peruskouluikäisistä nuorista.

Näytteijät toimivat hyvänä esimerkkinä siitä, että iällä ei ole merkitystä, jos on halua tehdä teatteria. Ryhmä myös osoittaa, miten saumatonta voi olla eri ikäisten ihmisten yhteistyö. Senioreiden kokemus ja nuorten into yhdistyvät lavalla upealla tavalla.

Momo on ensisijaisesti tarina läsnäolosta. Momo on pieni tyttö, joka muuttaa erään kylän laidalle amfiteatterin raunioihin asumaan.

Momon erityislahja on se, että hän osaa kuunnella. Kuuntelu ei ole vain kuulemista. Kuuntelu on läsnäoloa, toisen ihmisen todellista ja kokonaisvaltaista huomioimista. Ei tarvita sanoja, ei tarvita neuvoja, ei tarvita ratkaisuja. Rakastavalla läsnäololla maailmasta voi tulla maanpäällinen paratiisi. Rakastava läsnäolo voittaa syvimmänkin pahuuden.

 

Momo on siis tarina yhteisöllisyydestä, ystävyydestä ja siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Esitys synnyttää tunteita ja herättää ajatuksia. Työryhmässä on tekemisen meininki, joka heijastuu varmasti myös katsojiin. Lavalla nähdään muun muassa näyttelijät revittelemässä räpin merkeissä. Tarinan kertojaäänenä toimii Jukka Virtanen.

 

Uskallan väittää, että toista näin värikkäällä työryhmällä varustettua esitystä ei Helsingistä löydy.

 

Esityspaikka:

Metropolia-teatterin Teatterisali, Hämeentie 161

 

Esitykset:

Ke 25.5. klo 19:00

Pe 27.5. klo 19:00

La 28.5. klo 15:00

Ma 30.5. klo 19:00

Ti 31.5. klo 19:00

 

Lippujen hinnat:

5 / 3,5 € (kysy ryhmä- ja perhealennuksia)

 

Lisätiedot ja lippuvaraukset:

momometropolia@gmail.com

p. 050 376 4899 (12.5. alkaen)

 

Esityksen kotisivut:

http://momometropolia.blogspot.com/