Mieli rauhoittuu rutiineista

475

“Hyvä olo liitetään usein hemmotteluun tai irti arjesta -ajatteluun”, pohtii Belgiasta Suomeen muuttanut tanssija ja pilates-opettaja Ingrid André. Hyväntuulinen ja pehmeä-ääninen Ingrid ehtii haastateltavaksi tuntien välissä. Hän valitsee lounaaksi lohisalaatin ja vihreää teetä.

”Uusi harrastus, laihdutuskuuri tai lomamatka tuovat toki hyvää mieltä. Kuitenkin jokainen kantaa hyvän ja pahan olon ainekset itsessään”, Ingrid sanoo. Oikea hyvän olon tunne löytyy tanssijan mukaan yllättäen yksinkertaisista, päivittäisistä rutiineista. Siis niistä, joita halutaan paeta? ”Rauhallisilla, toistuvilla liikkeillä ja siis myös keskittyneillä arkirutiineilla on mieltä rauhoittava vaikutus”, Ingrid selittää. ”Kiire ja hosuminen saavat tunteet myllertämään.”

Esimerkiksi aamurutiineihin kannattaa Ingridin mukaan varata aikaa. ”Itse herään joka aamu viideltä, teen rutiiniaamuvoimisteluni ja laitan lapseni vaatteet valmiiksi. Rauhallisesta aamusta saan mieleni tyyneksi pitkälle iltapäivään”, hän kertoo. ”Illalla olen kaikkien työssäkäyvien äitien tavoin väsynyt ja kärttyinen. Ilman seuraavan aamun rutiinejani alan käydä ylikierroksilla”, suorittajaksi itsensä tunnistava Ingrid toteaa.

Myös oman kehon kuunteleminen on Ingridistä tärkeää. ”Hyvä olo on tasapainon löytämistä kehon sisältä ja pysymistä erossa mielen negatiivisista spiraaleista. Jos en säännöllisesti harjoita joogaa tai pilatesta, masennun ja minusta tulee suoraan sanottuna hiukan neuroottinen”, Ingrid nauraa. Yrittäjänä toimivalle Ingridille stressaaminen on tuttua. ”Meidän kaikkien pitäisi muistaa olla vaatimatta itseltämme liikoja”, Ingrid miettii ja lämmittelee käsiään teekupin ympärillä.

”Taidan ostaa sellaisen lampun, joka herättää minut pehmeästi valolla ja linnunlaululla”, herätyskellon piipitykseen kyllästynyt Ingrid päättää.

Jenni Hakala


Ingridin hyvän olon vinkit

Etsi ratkaisu itsestäsi.
Rauhoita rutiinit.
Harjoita kehoasi päivittäin.
Ole kiltti itsellesi.

www.ingridandre.com