Metropolia Big Band & Iñaki Askunze: Tribute to Federico García Lorca

310
Metropolia Big Band.jpg

Big band -jazz ja flamenco-musiikki yhdistyvät Metropolia Big Bandin konsertissa, jossa kuullaan Chano Dominguezin, Iñaki Askunzen ja Paco de Lucían sävellyksiä Askunzen sovituksina. Konsertin laulumusiikki on sävelletty Federico García Lorcan runoihin. Laulusolistit Iina Mutikainen ja Essi Putkonen. Kapellimestari Iñaki Askunze.

Spanish composer Iñaki Askunze conducts Metropolia Big Band in a concert which features flamenco and jazz influenced compositions by Askunze, Chano Dominguez and Paco de Lucía. The vocal music is written to poetry by Federico García Lorca.

Flamencoa ja jazzia on fuusioitu big band -kokoonpanolla harvoin, mutta sitäkin menestyksekkäämmin. Muistamme muun muassa Miles Davisin ja sovittaja-orkesterinjohtaja Gil Evansin yhteistyön (Sketches of Spain), Vince Mendozan sävellykset ja sovitukset Jazzpaña-levyllä sekä saksofonisti Perico Sambeatin Flamenco Big Bandin. Iñaki Askunzen sovitukset Chano Domínguezin, Paco de Lucían ja Chick Corean sävellyksistä kasvattavat tätä ohjelmistoa.

Federico García Lorca (1898–1936) on eräs merkittävimmistä espanjalaisista runoilijoista. Hän kuoli Espanjan sisällissodassa epäselvissä olosuhteissa. Lorcan runoutta yhdistetään ensimmäisen kerran jazz- ja big band -musiikkiin Askunzen espanjalaisin vaikuttein väritetyissä sävellyksissä.

Vapaa pääsy