Meistä

943
AFF kirjainviuhka

AFF – Artova Film Festival on lyhytelokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali. AFFia on järjestetty jo seitsemän vuoden ajan Helsingin Arabianrannassa, vuodesta 2009 lähtien.

 

Festivaalin ytimessä on lyhytelokuvakilpailu uusille ja nuorille elokuva-alan tekijöille. Kilpailussa näkyy vahvasti elokuvien paikallisuus, sillä Arabianrannassa sijaitsee useita elokuva- ja media-alan kouluja, joista monet opiskelijat osallistuvat kilpailuun vuosittain. Aikaisemmin yksi kilpailuun osallistumisen kriteereistä onkin ollut paikallisuus, eli lyhytelokuvan tekijöillä tai itse elokuvalla on täytynyt olla jokin yhteys Artovan alueeseen. Vuoden 2015 festivaalilla kuitenkin eriteltiin kotimainen ja paikallinen sarja, mikä laajensi huomattavasti osallistuvien elokuvien määrää. Tätä linjaa tullaan jatkamaan myös tulevilla festivaaleilla jollain tapaa.

 

Artova Film Festival tuotetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Festivaalin rahoitus koostuu Helsingin kulttuurikeskuksen avustuksesta sekä mahdollisesti myös muista avustuksista. Muutoin toteutus tapahtuu yhteistyösopimusten ja sponsoroinnin avulla. AFF on osa Artovan kulttuuri- ja kaupunginosayhdistyksen toimintaa.

Lyhytelokuvien lisäksi festivaalin ohjelmistoon kuuluu myös muuta laadukasta elokuvatarjontaa. Festivaalilla on mahdollista kokea elokuvan lisäksi myös muita taidemuotoja. AFF järjestää festivaalin lisäksi myös yhteistyönäytöksiä muilla festivaaleilla ja eri tapahtumissa.