Media

606

MEDIATIEDOTE SUURESTA KATUTAIDETAPAHTUMSTA & ISOSTA KIERRÄTYSTAPAHTUMASTA

VAPAA JULKAISTAVAKSI

Miltä kuulostaa Vauvan soittama musiikki? Entä miltä näyttää graffitteja maalaava yli 65-vuotiaiden K-65 Crew?

Mitä löytyy isoilta kirpputoreilta? Mitä levyjä pyöritellään Kääntöpaikassa? Minkälaista värikkyyttä ja modernia katutaidetta syntyy Buffattu -näyttelystä?

Nämä selviävät Suuresta Katutaidetapahtumasta ja Isosta Kierrätystapahtumasta lauantaina 14.5.2011 Arabiassa.

 

Alueen valtaavat Tuo & Hae -ilmaiskierrätyspisteet, dyykkauslavat, lukuisat pihakirpputorit, asukkaiden ylläpitämät kahvilat, kierrätys- ja taidepajat, katutaiteilijat, ammattitaitelijat, taiteen harrastajat, katumuusikot… Syntyy erilaisten ihmisten kohtaamisia, yhteisöllisyyttä ja hyvää oloa koko alueelle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Suuri Katutaidetapahtuma on osa Isoa Kierrätystapahtumaa. Isossa Kierrätystapahtumassa kävi vuonna 2010 reilut 5 000 kierrätyksestä ja katutaiteesta kiinnostunutta. Suuresta Katutaidetapahtumasta tehdään korkealaatuinen katutaidetapahtuma, joka nostaa katutaiteen tärkeäksi osaksi kaupunkikulttuuria.

Iso Kierrätystapahtuma ja Suuri Katutaidetapahtuma leviää ympäri Arabianrannan, Toukola ja Vanhakaupungin. Isommat tapahtumat Arabianmäen- ja Tapio Wirkkalan puistoissa, Arabianaukiolla, Kääntöpaikalla, Toukolan omakotitaloalueella sekä päiväkoti Floorassa.

Suuri Katutaidetapahtuma levittäytyy Arabianmäenpuistoon ja Kääntöpaikalle, missä on neljä tapahtumapistettä. Lukuisia samanaikaisia esityksiä, teoksia, näyttelyitä ja performansseja. Mukana on huippuluokan taiteilijoita (mm. Jani Tolin, Super Janne, Vilunki 3000, Nopsajalka & Svengali, Sauli Sirviö). Tapahtuman yhteydessä valitaan Vuoden katutaiteilija/teos, jota ovat tuomaroimassa Kaisa Heinänen, Jani Leinonen, Otso Kantokorpi ja Paavo Arhinmäki. Vuoden katutaiteilija/teos saa Kuohu-palkinnon.

 

Suuren Katutaidetapahtuman pääjärjestäjä on Arabianranta- Toukola- Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys, sekä Metropolian kulttuurituottajaopiskelijat.

Lisätietoa tapahtumasta ja taitelijoista osoitteessa www.artova.fi

 

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja haastatteluihin!

 

Vastaava tuottaja Janne Kareinen, 045 6316516, jannekareinen@yahoo.com

Tuottaja Wisam Elfadl, 044 2619319, wisam.elfadl@metropolia.fi

Tuottaja Tatu Vanhatalo, 040 728 6353, tatu.vanhatalo@gmail.com