Martin Ernstsen: Erakko

190

Martin Ernstenin sarjakuvanäyttely Arabianrannan kirjastossa 15.10.–31.12.

Nuori poika saapuu kylään eristyksissä asuvan isoäitinsä luokse. Aluksi tylsältä vaikuttava lomareissu Pohjois-Norjan syrjäseudulla muuttuu mielenkiintoiseksi kun lapsen mielikuvitus pääsee vähitellen valloilleen. Laskuvedestä napatuista erakkoravuista kehkeytyy ämpärigladiaattoreita ja ladosta löytyneistä E.T.-figuureista uusia kavereita ja omia vahtiufoja.

Lisäjoukoille tuleekin tarvetta, kun lahdelmasta kömpii jotain uhkaavaa ja suurta kohti isoäidin mökkiä.

Norjalainen Martin Ernstsen (s. 1982) on valmistunut taiteiden maisteriksi Tukholman Konstfackista. Vuonna 2008 Ernstsenin teos Ugler (2007, Jippi Forlag) oli ehdolla vuoden parhaaksi norjalaiseksi albumiksi SPROING-sarjakuvakilpailussa. Lisäksi Ernstsenin töitä on julkaistu useissa kansainvälisissä sarjakuvalehdissä ja -antologioissa kuten Angstissa, Kutissa ja Canicolassa. Erakko (alk. Eremitt) on Ernstsenin seitsemäs albumi.

Suomessa julkaistaan uutta lastensarjakuvaa paljon harvemmin kuin aikuisille suunnattua sarjakuvaa. Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä Sarjakuvakeskus julkaisi Erakon suomalaisen ensipainoksen Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 7.–9.9.

Näyttelyn järjestävät Sarjakuvakeskus ja Arabianrannan kirjasto

.