Mari Ahokoivu ja Søren Glosimodt Mosdal: Onnellisten ihmisten kaupunki

281

Sarjakuvakeskuksen Galleria Ruudussa on esillä 31.5. – 24.6.2012 Mari Ahokoivun ja Søren Glosimodt Mosdalin sarjakuvanäyttely. Suomalais-tanskalainen näyttely kurkistaa onnellisten ihmisten pääkaupunkiin, Kööpenhaminaan. Esillä on originaalipiirroksia molemmilta taiteilijoilta.

 

Mari Ahokoivu on oululaislähtöinen sarjakuvataiteilija, joka tällä hetkellä asustelee Kööpenhaminassa. Ahokoivu on opiskellut sarjakuvaa Limingassa ja Ranskassa, ja häneltä on julkaistu mm. Sarjakuvatekijän opas (BTJ Kustannus) ja sarjakuva-albumi Löydä minut tästä kaupungista (Asema) sekä useita pienlehtiä. Sarjakuvien ohella Ahokoivu kuvittaa ja opettaa sarjakuvaa. Hän on työskennellyt myös useiden Sarjakuvaseuran projektien tuottajana. (http://ahokoivu.sarjakuvablogit.com)

 

Søren Glosimodt Mosdal on piirtänyt viimeiset 10 vuotta ammattimaisesti sarjakuvaa useille koti- ja ulkomaisille kustantajille. Hän myös kuvittaa moniin tanskalaisiin sanoma- ja aikakauslehtiin. Mosdalin viimeisimpiä julkaisuja ovat Lost Highway sekä Jacob Ørstedin kanssa yhteistyössä tehty Noize World #2, joka on jatkoa vuonna 2007 julkaistulle teokselle Cph Rock World #1. (http://www.sm.anport.dk)

 

Avajaiset torstaina 31.5.2012 klo 18.00.

Ikkunagalleria Ruutu

Sarjakuvakeskus

Hämeentie 150

www.sarjakuvakeskus.fi