MADfest – Dance and the City 30.9.-17.10.

246
madfest_09_juliste.jpg
madfest_09_juliste.jpg

MADfest Dance and the City: urbaania liikettä, nykytanssia, liiketeatteria ja performanssia 30.9-17.10. 2009 Helsingissä. Tapahtuman järjestää MAD Tanssimaisterit ry.

Lähes kolmen viikon kestoinen ilmaistapahtuma Dance and the City yhdistää nykytanssia, liiketeatteria ja klubikulttuuria tapahtumin ja performanssein. Festivaali levittäytyy erilaisiin kaupunkitiloihin kauppakeskuksista, kaduille ja yksityisasuntoihin. Eri puolille Helsingin kaupunkia levittyvässä monimuotoisessa tapahtumassa tanssi tulee osaksi kaupunkilaisten arkea ja ilmentyy yllättävissä paikoissa ja hetkissä.

Kaupunkitapahtuma tulee näkymään urbaanina liikkeenä ja koreografisina tapahtumina keskustassa, Lasipalatsissa ja muualla kaupungissa.

Kati Kallion esitys Ohikulkuja & Kohtaamisia tunnustelee esiintyjän ja katsojan/todistajan välisiä näkyviä ja näkymättömiä rajoja ja ottaa haasteekseen muuttaa julkisentilan esityskäytäntöjä. Kallion ohjaama tanssiryhmä vie liikkeellisiä episodeja Helsingin kauppakeskuksiin keskelle arjen rutiineja. USAsta tulevat Olive Bieringa ja Otto Ramstad kulkevat The BodyCartographyn GO projektissa reitin kantakaupungin kaduilla, luoden uudenlaisen partnerisuhteen kaupunkitilan kanssa.

Hanna Pajala-Assefan kehuttu, kansainvälisestikin kiertänyt sooloteos Näyttö saadaan vihdoin uudelleen Helsinkiin, nyt yksityisasuntoihin adaptoituna. Intiimi esitystila ja interaktiivisuus on omiaan tekemään esityskokemuksesta hyvin erityisen.

Dance and the City tapahtuma avajaisklubilla Mbar:ssa 1.10. ja ravintola Siltasessa päätösklubilla 17.10. nähdään TransFluxCollectiven hiphop -vaikutteinen ScoRemix, joka yhdistelee rohkeasti tanssia, musiikkia ja live -visuaaleja ainutlaatuiseksi ja energiseksi esityskokonaisuudeksi.

Lisäksi esitetään mm. Pia Lindyn Joku kohta tanssii liikehaastattelutvideot New York, Helsinki ja Pietari. Molempien klubi-iltojen musiikista vastaa dj Osame.

Festivaalilla nähdään myös Pia Lindyn ja Steffi Lundin skandinaavisen Physicalities-projektin Helsingin osuus Sanomatalossa 3.10.


 

Lue lisää osoitteesta http://www.madtanssimaisterit.fi/