Maailman vesipäivä

300
voimansiirto.jpg

Tekniikan museo sijaitsee Helsingin kaupungin vesilaitoksen entisissä tiloissa, jotka kaupunki saneerasi museotiloiksi 1970-luvulla. Historiallisista syistä johtuen Tekniikan museo järjestää vuosittain vesiteemaista ohjelmaa Maailman vesipäivän kunniaksi!

 

Illan ohjelmassa on kaksi yleisöopastusta:

 

klo 17 Veden vaiheita -opastus Tekniikan maa -näyttelyssä

 

Veden vaiheita -kierroksella tutustutaan veden kiertokulkuun: vesivaroihin, vesi-infrastruktuuriin, vedenpuhdistusprosesseihin ja vedenkulutukseen. Opastus soveltuu erityisesti alakouluikäisille ja heidän perheilleen, mutta muut museovieraat ovat myös tervetulleita mukaan!

 

Opastus on noin puolen tunnin mittainen ja mukaan mahtuu max. 25 osallistujaa.

 

klo 18 Vettä ja elämää -opastus Pikasuodatinhallissa

 

Kierroksella perehdytään Vanhankaupungin teollisuushistoriaan museorakennuksiin ja kulttuuriympäristöön tutustumalla. Kierros ei ole esteetön. Kierros tapahtuu osin ulkotiloissa, joten sille kannattaa varautua säänmukaisella varustuksella!

 

Opastus on noin 45 min mittainen ja mukaan mahtuu max. 25 kiinnostunutta.

 

Opastusten ohella museon pikasuodatushalli on avoinna yleisölle ja sen kesällä 2017 uudistettuun näyttelyyn voi tutustua klo 16-19. Halutessaan apuna voi käyttää verkkoselaimella toimivia mobiiliopastuksia:

 

pikasuodatinlaitoksen historiaa: https://tarinasoitin.fi/pikasuodatin

Kuninkaankartanonsaaren ja Vanhankaupunginlahden rakennusten vaiheita: http://tarinasoitin.fi/kuninkaankartanonsaari

Tekniikan museoon on Maailman vesipäivänä vapaa sisäänpääsy.

 

Maailman vesipäivän tarkoitus on muistuttaa puhtaan veden merkityksestä ja tuoda esille veden laatuun ja saatavuuteen liittyviä kysymyksiä. Maailman vesipäivää vietetään maailmanlaajuisesti 22.3.