Lyhytelokuvia kansalle ulkoilmanäytöksenä Artova Kinossa Keskiviikkona 21.8. klo 21.30!

523
Thanks screenshot02

Artova Kinon syyskauden ennakkoavaa ulkoilmanäytös öisellä Bokvillanin pihalla puiden katveessa! Islanti saapuu Arabiaan!

Puolentoista tunnin näytöksessä kaikenkaikkiaan yhdeksän Islantilaista ja Suomalaista  lyhytelokuvaa maaottelevat teemalla ”Bad Feelings”. Otathan mukaan tuolin tai jonkun muun istuma-alustan, viltin ja evästä!

Keskiviikkona 21.8. Bokvillanin piha, Hämeentie 125, HKI 56 klo 21.30-23. Tervetuloa! Tapahtuma on ilmainen. Englanninkielinen tekstitys.

Bed Felings teemoitetussa kokonaisuudesssä nähdään mm. Sundance voittaja Jenni Toivoniemen Treffit (2012) ja kansainväliseksi viraalihitiksi pongahtanut vahvasti kantaa ottava I’ve only just begun (Finland 2012). 

Artova Kinon koko syksy 2013 ohjelma julkistetaan 1.9.

 

sonnet01

Sonnet of Delirium (Iceland 2011) 5 min

ohj. Una Lorenzen & Majeed Beenteha
Nainen kamppailee viipyvän, traumaattisen muiston kanssa, joka on ajanut hänet tilapäiseen hulluuteen. Mikä on tämä olento, joka vaanii näkymättömänä hänen ympärillään?

Bittersweet (Finland 2012) 3 min
ohj. Reetta Aalto
Pieni elokuva kahdesta tytöstä ja lojaalisuudesta, kun toinen heistä yllättäen päättää lähteä ajelulle tuntemattoman kyytiin rahasta.

Caught Still 2

Caught / Gripinn (Iceland 2007), 3 min
ohj. Sævar Sigurðsson
Mies jää kiinni hiipiessään pois vaalean kaunottaren sängystä yhdessä vietetyn yön jälkeen. Tarina antaa näkökulman tilanteeseen, josta monet ihmiset voivat löytää itsensä, tilanteeseen, josta useimmat ovat jo löytäneet itsensä, mutta jota kaikki yrittävät epätoivoisesti välttää – vai yrittävätkö sittenkään?

I’ve only just begun (Finland 2012), 7 min
ohj. Elias Koskimies 
Maaliskuu 2012. Kiistelty homopropagandan kieltävä laki astuu voimaan Pietarissa. Elokuu 2012. Venuz Vulgar ystävineen suuntaa kohti Pietaria vapauttamaan tovereitaan. He eivät ole yksin. I’ve Only Just Begun on rohkea, kärjistetty ja kaunis kannanotto vähemmistöjen puolesta.

Korriro still 1 klippt

Korriro (Iceland 2011), 15 min
ohj. Björn Hlynur Haraldsson
Korríro kertoo kodittomasta naisesta Raykjavikissa ja tapahtumarikkaasta päivästä hänen melko surkeassa elämässään, joka muistuttaa synkkää versiota ”Kultakutri” – sadusta.

A Mate / Kaveri (Finland 2007), 7 min
ohj. Teemu Nikki
Pera haluaa kokeilla jotakin erikoista kylpyhuoneessaan ja pyytää kaveriaan avuksi. Peran vaimo tulee kotiin liian aikaisin.

Thanks screenshot01

Thanks for helping / Takk fyrir hjalpid (Iceland 2006), 10 min
ohj. Benedict Erlingsson
Gunna on ajamassa hiljaista vuoristotietä pitkin, kun autosta loppuu bensa. Hän näkee auton parkkeerattuna tien laidassa. Aavistamatta, että Jon, auton kuljettaja on suunnittelemassa itsemurhaa, hän pyytää tämän apua. Heidän kohtaamisensa muuttaa kohtalon suuntaa.

The Date / Treffit (Finland 2012) kesto 7 min
ohj. Jenni Toivoniemi
Tino, 16, joutuu isännöimään, kun perheen kollikissa Diablo saa naisseuraa. Myös Tinon miehisyys joutuu koetukselle kahden naisen, Mirkan, 25, ja Lissun, 54, edessä.

All Hallow’s Week / Hiljainen viikko (Finland 2012), 18 min
ohj. Jussi Hiltunen
Lyhytelokuva syyllisyydestä ja armosta. Satunnainen ampumavälikohtaus yhdistää kahta silminnäkijää.

 

Lyhytelokuvia kansalle! Kortfilm åt folket! on yhdeksättä kertaa järjestettävä pop up -elokuvanäytösten uranuurtaja.

Kokemuksen järjestävät yhteistyössä Suomen elokuvakontakti ry, Finlandssvenskt filmcentrum rf ja Walhalla ry.

Muut lyhytelokuvaa kansalle kiertueen näytökset löytyvät täältä!