Lustraatio – suomettuminen, Venäjä, Ukraina

285
lustraatio.jpg

Arabianrannan kirjasto ma 30.3.2015 klo 18.00

Kirjailijavieraina Arto Luukkanen ja Martti Puukko

Arto Luukkanen, Jukka Mallinen sekä Martti Puukko valottavat uudessa artikkelikokoelmassaan käsityksiään maamme suhteesta suureen itäiseen naapuriin erityisesti analysoiden suomalaisten taipuisan selkärangan kestävyyttä kiristyneessä maailmantilanteessa. Kirjoittajien ainutlaatuiset kokemukset yhteiskuntaelämän eri aloilta tuovat kipeään keskusteluun kauan kaivattuja uusia näkökulmia ja esityksen lähihistoriamme perkaamiseksi.

Arto Luukkanen on dosentti, yliopistolehtori ja kirjailija, joka on kirjoittanut useita Venäjään ja Suomen Venäjä-suhteisiin liittyviä teoksia. Luukkanen on myös aikamme näkyvimpiin kuuluva yhteiskunnallinen kommentaattori, joka ei säästele arvioissaan sen enempää herroja kuin narrejakaan.

Jukka Mallinen on kääntäjä, kirjailija ja esseisti. Mallinen on tehnyt mittavan uran nykyvenäläisen proosan parissa ja työskennellyt myös mm. idänkaupassa. Vuonna 2014 Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves myönsi Malliselle 4. luokan Maarjamaan ristin.

Martti Puukko on tehnyt mittavan uran dokumentaristina ja toimittajana niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomessa hän on julkaissut mm. entisen itäblokin huumoria käsittelevän teoksen yhdessä tohtori Ilmari Susiluodon kanssa.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!