Laura Hynninen: Naapurin puutarhassa

452
Piha.jpg

Taiteilija Laura Hynnisen näyttelyn avajaisia vietetään 15.8. klo 18 Galleria Huvilassa Helsingin Arabiassa. Illan aikana Hynninen esiintyy Jarmo Saaren ja Atte Kilpeläisen kanssa Trubamolli Trio:ssa. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Näyttely on avoinna vierailijoille avajaisten jälkeen aina 26.8. asti ti-la klo 12-18.

Hynninen kuvailee näyttelyään seuraavasti:

“Odotan malttamattomana syntymättömän sisäisen puutarhurini kukoistuskautta. Hetteiköstä kurkistan aidan taakse: mikä kukkaloisto! ’Naapurin puutarhassa’ on kesäinen otos akvarelleja ja öljyvärimaalauksia, kunnianosoitus itseäni taitavammille viherpeukaloille. Maalauksissa on myös kaikuja menneiltä ajoilta ja kaukokaipuusta.

Muotokuvissa haluan koko kuvapinnan ilmentävän henkilön persoonaa ja elämää. Elementit voivat olla todellisia tai keksittyjä; annan sekä tiedon että intuition ohjata työtä. Teen muotokuvia mielelläni, myös tilauksesta!”

Taiteilijasta lyhyesti:

Laura Hynninen on toiminut esiintyvänä taiteilijana 25 vuotta. Hän suoritti harpunsoiton diplomin Sibelius-Akatemiassa v.1999, toimi harpun äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperassa v.2000-12 ja Radion Sinfoniaorkesterissa v.2013-15. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hän on ollut mm. Avanti!:n ja Radion Sinfoniaorkesterin solistina, esiintynyt lukuisilla festivaaleilla, tehnyt levytyksiä, radionauhoja, sovituksia ja äänityksiä myös kirkkomusiikin, popin, rockin, heavy metalin, jazzin ja nykymusiikin kentillä. Laura opiskelee tällä hetkellä kuvataiteilijaksi helsinkiläisessä Alfa-Art-taidekoulussa. Monimuoto-opintojen lisäksi hän on opiskellut vanhojen mestareiden tekniikkaa sekä art nouveauta 2015 lähtien.

Galleria Huvilasta:

Galleria Huvila on vuonna 2013 perustettu vanha puutalo Arabianrannassa osoitteessa Hämeentie 130A. Se on tähän mennessä esitellyt perustajiensa Minna Impiön ja Mari Martikaisen voimin kuvataiteen eri alueiden, muotoilun ja tekstiilitaiteen näyttelyitä. Gallerian toiminnan sponsorina toimii suomalainen designyritys Genelec Oy. Galleria Huvila tarjoaa mahdollisuuden taiteen rajoja kokeileville ja poikkitaiteellisille esityksille sekä konserteille ja performansseille. Tiloissa toimii Genelec Oy:n ja Galleria Huvilan lisäksi Mifuko Oy:n showroom ja outlet.