Lapsille

1140
Lapset tarinateltta

Lähde seikkailulle satutelttaan, löydä itsestäsi pieni katutaiteilija ja ratsasta keppihevosella! Arabian katufestivaaleilta löytyy paljon puuhaa perheen pienimmille – ja miksei suurimmille! Perheen kera on varmasti ihanaa tutustua myös tanssi-, katutaide- sekä sirkus- ja akrobatiatarjontaan!


 

Tarinateltta – 12.00-15.00

Tule käymään satuteltassa ja kertomaan oma tarina! Lapset kertovat ja toimivat ry:n, Koneen säätiön rahoittaman Satusiltoja-hankkeen työntekijät saduttavat lapsia, nuoria ja aikuisia; tarina tai satu kirjoitetaan ylös ja sen saa mukaansa. Voit myös halutessasi piirtää kuvan tarinaasi. Nähdään satuteltassa!


 

Kepparipaja – 12-14 – Hämeentie 137

kepparipaja

Tule tekemään oma kesäratsu! Kierrätyskeskus tarjoaa materiaalit ja opastuksen, ja kas – paikalle ilmestyy keppihevonen!


 

SirkusRakkausPumPumin GraffitiSirkus-katutaidetyöpaja – 12-16

Lapset SirkusRakkaus PumPum GraffitiSirkus

SirkusRakkausPumPum tuo Arabian Katufestivaaleille huippusuositun pop up -spraymaalauspajan, jossa kaikki yli 2-vuotiaat pääsevät testaamaan spraymaalausta hauskojen ammattiohjaajien opastuksella. Värikkäässä ja vahdikkasti juonnettussa kokonaisuudessa maalauspuuhia siivittää PellePändin hauskat laulut. Klo 12 nähdään skeittaava, kitaraa soittava ja laukava pelle, sekä vauhdikasta pyörätuolitanssia.

Käytössä lapsille soveltuvat spraymaalit. GraffitiSirkus on esteetön, ja ohjaajilla on valmius myös erityisryhmien ohjaamiseen. Osa ohjaajista toimii pyörätuolista käsin. Ohjausta on saatavilla myös englanniksi. Osallistumismaksu 10€/hlö sisältää maalit, ohjauksen ja suojavarusteet vaatteille. Tervetuloa!


 

Lasten kirjasairaala (Arabianrannan Kirjasto 11.00-13-00) 

Lapset pääsevät kirjasairaalan lääkäreiksi korjaamaan kirjaston rikkoutuneita kirjoja. Kirjasairaalan päätteeksi potilaina toimivat kirjat pääsevät lähtemään heti lasten mukana kotiin. Kirjasairaalassa keskustellaan siitä, miten kirjoja tulee käsitellä ja millä tavoin kirjat voivat rikkoutua.


 

HIT Helsinki: Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli (Tanssilava 12.30-13.05)

Performanssi HIT Helsinki 1

HIT Mini esittää otteita tulevasta kesän näytelmästä Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli. Näytelmä kertoo tarinan 7-vuotiaasta Vilmasta, josta on tullut samanaikaisesti sekä koululainen että pienen pötkylän isosisko. Uusi jännittävä tilanne ajaa temperamenttisen Vilman keskelle tunnemyrskyjä, joissa tulilinjalle jäävät niin perheenjäsenet, opettaja kuin kaveritkin. Lopulta Vilmaa tuijottaa peilistä itse Kiukkulan kuningas Tuittupää, joka ajaa Vilman melkoiseen seikkailuun.

Näyttelijät Vilma Putro ja Ilkka Hämäläinen sekä sirkusakrobaatti Eikka Hämäläinen esittelevät vauhdikkaita musiikki- ja akrobaattinumeroita, joita voit tulla kesällä ihailemaan Tervasaareen Helsinkiin. Liput myynnissä festarihintaan paikan päällä.


 

Sirkus Magentan sirkustyöpaja kaikenikäisille – 14.00-15.30

Sirkus Magenta

Tule temppuilemaan Sirkus Magentan kanssa! Hauskassa työpajassa kokeillaan eri sirkuslajeja akrobatiasta jongleeraukseen. Avoimeen sirkuspajaan voi piipahtaa koska vain, eikä aikaisempaa kokemusta sirkuksesta tarvita. Työpaja sopii kaiken ikäisille.

Sirkus Magenta ry on ympäri pääkaupunkiseutua toimiva sosiaalisen sirkuksen yhdistys, jonka tavoitteena on tukea henkistä ja fyysistä hyvinvointia sirkuksen avulla. Tuotamme sirkustoimintaa erityistä tukea tarvitseville ryhmille sekä kaikille avointa sirkusopetusta. Kysy lisää Magentan alakoululaisten sirkusleireistä, jotka järjestetään Suvilahdessa 5.–9.6. ja 12.–16.6.2017!

www.sirkusmagenta.fi www.facebook.com/sirkusmagenta www.instagram.com/sirkusmagentaAlakoululaisten sirkusleirit www.facebook.com/events/381878102173985


 

Leiki ja rakenna -nonstop-piste (Leikkipuisto Arabia 12-17)

Leikkipuisto Arabian Leiki ja rakenna- nonstop- pisteellä pääset leikkimään ja rakentamaan perinteisillä palikoilla katutaidefestareiden tunnelmissa. Täällä leikeissä viihtyvät niin pienet kuin vähän isommatkin rakentelijat! Ota mukaan vaikkapa mummo tai vaari ja uppoudu leikin ja mielikuvituksen lumoihin. Mukana pisteellä leikittämässä ja vaihtamassa kuulumisia leikkipuiston ohjaajat. Esillä myös asiakkaiden yhdessä tekemä ympäristötaideteos.


 

Arabian peruskoulun neljäsluokkalaiset

arabian peruskoulu

Välituntimaraton, jalkapalloturnaus, koiranulkoilutuspalvelu, toimintatuokio vanhainkodin asukkaille, ydinvoiman vastustaminen, liikenteen päästöt vai uhanalaisten eläinten suojelu? Arabian peruskoulun neljäsluokkalaiset osallistuvat katufestivaaleille osana koko vuoden kestänyttä kansalaisvaikuttamisen ilmiön oppimiskokonaisuutta. Oppilaat ovat pienissä ryhmissä valinneet aiheen, tutkineet sitä monipuolisesti ja suunnitelleet sen ympärille jonkinlaisen tempauksen tai tapahtuman.

Arabian katufestivaaleilta löytyy oppilaiden järjestämiä kirppiksiä, visoja, kahviloita ja bingoja sekä puhtaita kulkuvälineitä esittelevä rata. Oppilaiden mahdollisesti keräämät tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä oppilaiden itse valitsemiin, aiheisiin liittyviin hyväntekeväisyyskohteisiin.


cafeflora