Lastenohjelma Arabian katufestivaaleilla 2018

792
Rambo Staffi Skeittaava koira

Alueella kiertävät:

Skeittaava koira (SirkusRakkausPumPum)

Näe Skeittaava koira ekaa kertaa Helsingissä! Rambo Staffi saapuu valloittamaan kadut ja sydämet. Skeittaava koira on osa lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPumin palkittua konseptia.

 

PellePändi (SirkusRakkausPumPum)

pellet ratikka paivassa

PellePändi soittaa vallatonta ska-ja punkrock tyylistä lastenmusiikkia ystävyyden puolesta! PellePändi on osa lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPumin palkittua konseptia. 

 

Roskisnalle

image

Roskisnalle esiintyy lapsille ja lapsenmielisille Arabian Katufestivaaleilla. Ota mukaan reipas  mieli, sillä Nallen kanssa  lähdetään metsäretkelle. Esitys tapahtuu paikalla seisten, Roskisnallen ohjatessa metsäretkeä.  Nallen luokse  voi myös tulla keskustelemaan ”Roskisnalle on täällä” pisteeseen. Lapset  voivat ottaa mukaansa  tärkeimmän lelunsa ja kertoa  lelun  tarinan Roskisnallelle. Samalla Roskisnalle maalaa lapsille ”Roskisnallen apulaisen viikset”, jolloin lapset voivat auttaa Nallea niin, ettei festareilla  kukaan heitä roskia maahan.  Roskisnalle kävelee myös  yleisön joukossa, jolloin Nallesta voi  vaikkapa ottaa kuvia muistoksi.  Roskisnalle etsii myös jatkajaa toiminnalleen, tartu siis Roskisnallea  reippaasti tassusta, jos sinua kiinnostaa lähteä viemään sanomaa lapsille Roskisnallen hahmossa eteenpäin.

 

Pisteet ja työpajat:

Sirkus Magenta klo 13.00 – 14.30 nurmialueella

Arabian katufestivaali 2017 Kuva Maiju Kuivalainen rajattu

Tule Sirkus Magentan työpajaan kokeilemaan akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja muita sirkuslajeja! Työpaja on maksuton ja sopii kaikille. Jos sirkuskärpänen puraisee alakouluikäistä, voi harrastusta jatkaa lasten sirkusleireillä kesäkuussa (www.sirkusmagenta.fi/wp3/lasten-sirkuskesaleirit-2018). Perheille ja aikuille järjestämme viikoittaisia sirkustunteja ja tiiviskursseja jälleen syksyllä eri puolilla Helsinkiä.

Sirkus Magenta ry on sosiaalisen sirkuksen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää hyvinvointia sirkuksen avulla. Meiltä voi tilata myös kaikkien aikojen hauskimman työhyvinvointipäivän ohjelmaa.

www.facebook.com/SirkusMagenta     

www.instagram.com/sirkusmagenta

 

HSY juokseva hanavesi –perheseikkailu

Juokseva hanavesi –perheseikkailu

Oletko miettinyt mistä ja miten vesi tulee hanaan? Juokseva hanavesi perheseikkailussa se selviää! Vesipisaroiksi muuntautuvat leikkijät tekevät kuvitteellisen matkan raakaveden lähteille ja sieltä vedenpuhdistamon kautta hanaan.

Seikkailu on suunnattu 5-9 -vuotiaille vanhempien seurassa, mutta niin pikku- kuin isosisarukset ovat tervetulleita matkaan!

Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Kesto 30 min.

Seikkailun tarjoaa HSY ja sen toteuttaa Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu.

Lähtöpaikka: Päiväkoti Flooran aukio, keltaisen parakkirakennuksen edestä

Aloitusajat: klo 12 & 14

 

Leikkipuisto Arabia

001

Leikkipuisto Arabia on lapsiperheiden yhteinen kohtaamispaikka Arabianrannassa. Ulko- jasisäleikkien lisäksi puistossa voit sukeltaa sanataiteen maailmaan, tutustua taiteilun saloihin, musisoida ja liikkua leikkien ohjatuissa tuokioissa.
Leikkipuisto Arabia tuo katutaidefestareille perinteisiä puistopuuhia. Tule tutustumaan leikkipuistotoimintaan, rakentelemaan värikkäillä palikoilla tai testaamaan puujalkakävelyä. Samalla kuulet leikkipuistojen kesän ohjelmasta ja voit vaihtaa kuulumisia ohjaajien kanssa.
Nähdään festaripisteellä!

 Ladycrone

kuplin2

Intohimosta, ilosta, rakkaudesta, onnesta, naurusta, rentoudesta ja aitoudesta. Siitä on hyvät juhlat tehty.
Ladycrone tarjoaa ohjelmapalveluita lapsille ja heidän kaltaisilleen. Tarjolla on taikurointia, kasvomaalauksia, ilmapalloeläimiä, glittertatuointeja, jättisaippuakuplia, hattaraa sekä popcornia. Ladycronelta löytyy hahmoja aina prinsessoista piraatteihin ja pelleen asti! Hahmot vierailevat mielellään lasten syntymäpäivillä, häissä, tapahtumissa ja yritysten tempauksissa. Käy kurkkaamassa sivuilta sisältöä omiin juhliisi www.ladycrone.fi . Löydät toiminnan myös instagramista sekä facebookista nimellä Ladycrone.

Suoran yhteyden saat hanna@ladycrone.fi taikka 041-3611670

Valokuvaaja: Risto Jauhiainen

 

Kukkapommit – Milla Karkulahti

unnamed

Kukkapommit ovat pikkuruisia savipalloja, jotka koostuvat paitsi savesta, hiekasta ja kompostimullasta myös erilaisten kukkien siemenistä. Kukkapommien avulla käydään rauhanomaiseen taisteluun kaupunkien harmautta vastaan ja ne ovatkin olleet guerillaviljelijöiden käytössä jo vuosikymmeniä. Heitettynä kukkapommit levittäytyvät helposti paikkoihin, joihin ei muuten pääsisi ja ovat täten täydellinen ase betoniviidakossa.

Pommitetaan tänä vuonna yhdessä lapsien kanssa heille oma kukkaniitty Arabiankadun ja Muotoilijan kadun kulmaan! Pyritään luomaan kaunis ja maisemaa elävöittävä viljelmä Hyötykasviyhdistyksen lahjoittamista siemenistä, josta kaikki lapsoset saavat poimia kukkasen ohi kulkiessaan!

 

Kasvomaalaus

1091042 10151758076609898 1815378278 o 1

Olen Emilia Kyösti, 33 -vuotias taiteilija. Olen piirtänyt ja maalannut pienestä pitäen, taide on aina ollut lähellä sydäntäni. Kävin Hyvinkään taidekoulun 2008-2010, joka antoi paljon valmiuksia työhöni. Olen järjestänyt yksityis- ja yhteisnäyttelyitä vuodesta 2005 alkaen, yhteensä noin 10 näyttelyä Helsingissä, Vantaalla, Porvoossa sekä Hyvinkäällä. Olen toiminut taidekerhon ohjaana SnadiStadissa (nyk. Ruoholahden HopLop) sekä tehnyt siellä tapahtumissa kasvomaalauksia 2013-2015. Tämän lisäksi olen ollut somistusvastaavana KoisoRock tapahtumassa Vantaalla vuodesta 2010 alkaen. Koisorockissa olen myös pitänyt joka vuosi Taidekojua, jossa ylivoimaisesti suosituin aktiviteetti on ollut kasvomaalaus. Muutamana vuotena pidimme myös Vantaan Silkkitehtaalla Korttelijuhlia, joissa vastuu-alueenani oli somistus, taide, ja kasvomaalaus. Nykyään teen tatuointeja Malmilla SilkInk-studiolla, maalaan tilaus- ja muita töitä sekä teen satunnaisia kasvomaalauskeikkoja.

 

Festarilettejä Lettipisteellä!

letit

Helsinkiläiset lettiharrastajat Heli Annala, Jenni Petänen, Sonja Kataja ja Milja Kinnunen loihtivat kevääseen ja festareille sopivia lettikampauksia Lettipisteellä.

Heli on Viikkiläinen itseoppinut letti-intoilija, joka tekee tilauskampauksia, pitää lettikursseja sekä kiertää Lettikutsut-teemalla lastenjuhlilla ja syntymäpäivillä viihdyttämässä, opettamassa ja letittämässä. Helin letteihin voi tutustua instagramissa, Facebookissa, Pinterestissä sekä YouTubessa tileillä @braidingbad sekä opetusvideoihin Ilta-Sanomien MyStylen Hiukset-osiossa.

Jenni opettaa letitystä kaikin tavoin: hän on kirjoittanut lettikirjoja, tekee YouTube-ohjevideoita ja pitää lettikursseja. Kaikenkokoisista ja –näköisistä letitystapahtumistakin on kokemusta: kotikutsuista Messukeskukseen ja kirjastovierailuista Skidit-festareille. Jennin lettejä voi ihailla instagramissa @jennishairdays , YouTubesta ja Facebookista Jenni löytyy nimellä Jenni’s Hairdays.

Sonja on Arabianrannan oma kilpineito ja Annalan puiston puolihaltia. Itseoppinut letittäjä, joka ammentaa inspiraationsa fantasiamaailman hiusidoleiden tyyleistä. Lisää visuaalisia tarinoita löytyy Sonjan instagramissa ja facebookissa tilillä @sj_hair

Milja on myös paikallinen Arabianrantalainen, tarkka ja taitava itseoppinut letittäjä ja intohimoinen kosmetiikan ammattilainen. Minnan motto on: jokainen päivä on lettipäivä! Miljan luomuksia löytyy instagramista tilillä @kosmenautti

 

Bigbools

Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset kokeilemaan hauskoja minizorb pallojamme 2e per 5min. Takuuvarma hitti kouluikäisten keskuudessa! Pienempiä halukkaita voi vanhempi itse pyöritellä. Pallot ovat aikuisten kokoa ja niissä pelataan jalkapalloturnauksia. Festareilla vanhakin nuortuu pallon sisällä rullatessa! Tervetuloa siis kaikki, löydätte meidät nurmialueelta!

Image uploaded from iOS 1