Lapset – Arabian Katufestivaali

1499
robottipaja

 

Täältä löytyy muutama erityisesti lapsille suunnattu ohjelma. Katso myös muut ohjelmaosiot, joissa on paljon lisää ohjelmaa myös lapsille.


  

Sarjakuvakeskus robottitehtaana

ROBOTTIPAJA
Sarjakuvakeskuksella voi tulla tekemään maailman mahtavimpia robotteja. Vapaat non-stop-työpajat kaikenikäisille lapsille Katufestivaalin yhteydessä. Voit jättää aikuisesi parkkiin esimerkiksi Sarjakuvakeskuksen kahvio-galleriaan.

SINÄ, ROBOTTI – Osallistu suureen robottimarssiin!
Voit tulla rakentamaan oman robotti asusi ja lähteä mukaan valloittamaan Arabiaa. Oman asusi voit tehdä joko etukäteen tai paikan päällä! Robottimarssi Sarjakuvakeskuksen edestä (Hämeentie 150) lähtee noin klo 14.00 (aika tarkentuu myöhemmin). Robottiasun tekoohjeet tästä.

NALLESTASI  N.A.L.L.E. 78 -robotti
Tuo oma lelusi, esim. nalle tai oma dinosaurus mukaasi – duunataan siitä robotti ReX-10 00 D!

ROBOTTIMYYNTI
Voit tuoda oman robottilelusi myyntiin Sarjakuvakeskuksen kauppaan. Sieltä voit käydä noutamassa tapahtuman pätteeksi robottisi takaisin, ellei se ole ehtinyt muuttua rahaksi.


 

Paperihovin uudet vaatteetakf14 paperihovi polyantha oik

Työpaja pienille ja isoille oman elämänsä vaatesuunnittelijoille.Tule loihtimaan paperiprinsessoille ja paperiprinsseille uudet vaatteet kierrätysmateriaaleista askartelemalla! Pajassa voit valmistaa oman paperinuken alusta loppuun tai tehdä uuden vaatekerran valmiille nukelle. Kuva: Meri Lähteenaro / Polyantha


 

Kierrätysaskartelua & kasvien istutusta

Luvassa on kierrätysaiheista ohjelmaa lapsille – askartelua kierrätysmateriaaleista sekä kasvien istutusta. Lisäksi pidämme kahvilaa, josta saa pientä suolaista ja makeaa. Kahvin saa puoleen hintaan, jos tuo oman mukin tai tiskaa mukinsa käytön jälkeen!

Toimen tytöt on tyttölippukunta Arabian alueelta, jotka tahtovat piristää tapahtuman lapsia ohjelmallaan!


 

Klovnit Hugo Röröö ja Siiri Hänninen

KLOVNIT  RakkausHannaleena KuhnaHuhu kertoo, että hiljattain Suomen Pariisissa eli Jyväskylässä tavanneiden klovnien Hugo Röröön ja Siiri Hännisen napakymppiretki suuntautuu Arabian katufestivaalin maisemiin. Heidät voi bongata jostain, missä voi istua, seisoa tai maata. Kuva Hannaleena Kuhna.


Klovni Lilli Pii

lilli pii rillit2 netti kuva sami vaatanen

Leikkipäivän yhteydessä Bokvillani salissa klo 15 nautitaan Pikku Kakkosestakin tutun Lilli Piin esityksestä. www.lillipii.com Kuva: Sami Väätänen


Taikuri Valtsu

taikuri valtteriTaikuri Valtsu on yksi Suomen valovoimaisimpia nuoria taikureita. Tämän tempun salaisuus on sinänsä yksinkertainen. Siihen on tarvittu monta vuotta monipuolista keikkailua sekä vangitseva yhdistelmä luontaista lavakarismaa ja teknistä taituruutta. Valtsu on lumonnut pieniä ja suuria yleisöjä, sekä Suomessa että kaukana maailmalla. Hän on myös kokenut esiintyjä, Suomen parhaimmaksi valittu nuori taikuri. Tällä reseptillä syntyy viihdettä, joka yllättää ja ällistyttää, taidetta, joka hurmaa ja koskettaa. Kuva kahden vuoden takaa.  www.Taikuri-Valtteri.com


 

Rojupöhö-nukketeatteri

rojupöhöRojupöhö-nukketeatteri 5-8 vuotiaille lapsille – haastamme lapsia miettimään tavaroiden ja ystävyyden tärkeyttä. Onko tärkeämpää uusi tavara vai sittenkin ystävät?

Esitys kertoo Ville Variksesta, joka on alkanut käyttäytyä omituisesti ja jonka käytöksen syitä hänen ystävänsä Lennu Liito-orava ja Kaarlo Karhu alkavat selvittää. Onko Villellä kenties Rojupöhö (Rojulius Pukulius), tuo viime aikoina kovasti yleistynyt tauti?

Esityksen lopuksi koko ryhmälle tehdään lääkärintarkastus rojupöhötartunnan välttämiseksi.


 

Sirkustyöpaja

Tule tutustumaan sirkuksen maailmaan! Työpajassa voit kokeilla erilaisia sirkusvälineitä ja temppuja. Työpaja on tarkoitettu koko perheelle.


 

Leikkipäivä

leikkipaiva2Leikkipäivä kerää aikuiset ja lapset yhteen leikkimään Bokvillanin ympäristössä kello 13–15. Leikkipäivän tavoitteena on pysäyttää meidät aikuiset tärkeimmän äärelle: yhdessäoloon lasten kanssa. 

Leikkien päätteeksi klo 15.00 nautitaan Klovni Lilli Piin esityksestä Bokvillanin salissa. www.facebook.com/lapsille


 

Päiväkoti Flooran perinteinen pihafestari (10-16)

flooraFlooran pihalla on tekemistä ja kokemista kaikille: lapsille taidepaja ja kasvomaalausta klo 10-13, aikuisille mahtavia kirppislöytöjä ja suussasulavia herkkuja Flooran maanamainiosta pop up-kahvilasta. Grilli on kuumana (myös vegenakkeja!), vohvelirauta tirisee ja linssikeitto lämmittää, unohtamatta kaikkia maistuvia kakkuja ja munkkeja.

Tapahtuma on kaikille avoin ja lapset ovat tervetulleita myymään omia tavaroitaan päiväkodin pihalle. Floora löytyy kivenheiton päästä Arabian tehtaasta, siirtolapuutarhan vierestä. Syyriankatu 1.


 

Avoin seinä

avoin seinäKaikille avoin seinä. Ota omat kannut mukaan ja tule maalaamaan. Kuvassa vuoden 2013 avoin seinä. Kuva: Alexandr74Margarita.com 


 

Temppurata, ongintaa ja poniratsastusta (10-14)

arabianhelmiPäiväkoti Arabianhelmessä, Koreankatu 2 on lapsille temppurataa, ongintaa ja poniratsastusta.


 

 

hanuman