Lapset

457
AKF kid RGB 150dpi

 

Arabian Katufestivaali tarjoaa yhteistyössä Lundian kanssa lapsille oman Minikatufestivaalin 2016 klo 10−13. 

Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti.

Kuvitus: Camille Romano


Lundian piirustuskilpailu

lundia classic työpiste hylly männynvärinen rekvi kampanja2015

Osallistu Lundian piirustuskilpailuun Arabian Katufestivaalilla! Millainen on unelmiesi huone? Missä tekisit läksyt, missä säilyttäisit tärkeät aarteesi ja lelusi?

Päästä mielikuvituksesi irti ja osallistu Lundian piirustuskilpailuun piirtämällä unelmiesi huone. Voittaja saa Lundia Classic -työpisteen sekä sisustusammattilaisen toteuttaman sisustuskonsultoinnin lastenhuoneen muodonmuutokseen. Palkinnon arvo noin 3.000 €.


SirkusRakkausPumPum

sirkusrakkaus pumpum 3

PumPumin katutaidekonseptilla kaikki pääsevät kokeilemaan, miten hauskaa katumaalaaminen onkaan!

Ammattitaiteilijoiden ja lastenohjaajien kanssa kehitetty katutaidekonsepti mahdollistaa niin pikkulasten, nuorten, erityisryhmien kuin senioreidenkin siistin ja turvallisen taiteilun. Käytössä lapsille soveltuvat maalit, suojaukset ja muut tarvikkeet sekä osaava ohjaus. Koko ilo irtoaa pientä 3 € materiaalimaksua vastaan. 

Ohjeistamme aina harrastuksen luvallisista jatkomahdollisuuksissa. Tervetuloa innostumaan!

Lisätietoja ryhmän nettisivuilla ja Facebookissa.


Sirkus Magenta

Sirkus Magenta Kuva Topi Hurtig

Kuva: Topi Hurtig

Tervetuloa kokeilemaan akrobatiaa, jongleerausta, sirkusleikkejä tai klovneriaa!  Sirkus Magentan kaikille avoimessa työpajassa tutustutaan erilaisiin sirkusvälineisiin ja -lajeihin. Jos sirkuskärpänen puraisee, voi sirkustelua jatkaa viikoittaisille perhesirkustunneillemme tai alakoululaisten kesäleireillä, jotka järjestetään kesäkuussa Suvilahdessa. Tule tutustumaan ja kyselemään lisää.

Sirkus Magenta on sirkusyhdistys, joka järjestää järjestää harrastus- ja esitystoimintaa kaiken ikäisille vauvoista vanhuksiin. Päätoimialaamme on sosiaalinen sirkus, jossa edistetään erityistä tukea tarvitsevien ryhmien hyvinvointia. Majapaikkamme sijaitsee Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa Suvilahdessa, mutta ohjaamme harrastusryhmiä eri toimipisteissä ympäri pääkaupunkiseutua. 

Tutustu lisää nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.


Lohikäärmeiden massaistutustapahtuma

lohikaarmeiden massaistutus

Oletko aina halunnut oman lohikäärmeen ja päästä rennolle lennolle kattojen ylle? Täytetään Helsingin taivas lohikäärmeillä!

Lohikäärmeiden massaistutustapahtumassa kaikki pääsevät istuttamaan oman lohikäärmeensä. Ravintoliemen valmistamisessa opastavat Helsingin sanataidekoulun oppilaat ja kirjailija, lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntija Emilia Lehtinen. Olennaista lohikäärmeiden kasvatuksessa on oikeanlainen ravintoliemi: ”Jos kauniita mietit niin kasvaa kukka. Jos varpaita mietit niin tulee sukka. Vaan jos käärmeen haluat kasvattaa, pitää miettiä rumaa ja haisevaa.” Paikan päällä saa myös ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille: Mikä on lohikäärmeen ruokavalio? Missä se mieluiten asustaa?

Jos et malta odottaa Katufestivaaleille asti, kurkkaa Arabianrannan asukastalo Bokvillanin Lohikäärmeiden kasvatushuoneen sivua tai tutustu vaikkapa oppaaseen Lehtinen & Valojärvi: Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille.


Perinneleikit kunniaan!

perinneleikit logo 1

Perinneleikit yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää perinneleikkiajatusta, jotta Kirkonrotta, Purkkis ja Tervapata palaisivat mahdollisimman moneen kotipihaan.

Tule pisteellemme moikkaamaan Martti-autoa ja leikkimään! Jotta leikit jatkuisivat myös kotona, pisteeltämme saa yhdistyksemme tuottamia kirjoja, joissa on ohjeita leikkeihin.Yhdistys toimittaa julkaisemiaan Perinneleikit-kirjojaan niin aikuisille kuin lapsille.

Toimintamme pääpaino on leikitys eri tapahtumissa, joita toteutamme yhteistyössä muun muassa Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kanssa. Tavoitteena on, että lapset ja aikuiset kokoontuisivat leikkimään yhdessä vanhoja perinneleikkejä. Tavoitteena on myös saada ihmisiä vähentämään päivittäistä ”ruutuaikaa” ja lisätä sosiaalista ja mukavaa hyötyliikuntaa.


Lastenorkesteri The Bätmäns

12705766 555694807946257 7657122895543736344 n

Taattua sekoilua lastenlaulujen parissa jo vuodesta 2013!

The Bätmäns on Käpyläläinen viisihenkinen lastenyhtye. Solistina toimii näyttelijä Marja Salo.

Lisätietoja Facebookissa


 Lasten kirjastoauto Skidi 

kirjastoauto muumi 8829 JPG

Helsingin kaupungin lastenkirjastoauto Skidi vierailee myös Arabian Katufestivaalilla!


Sirkustyöpaja Magenta

sirkusmagenta2015

Sirkus Magenta tukee sirkuksen avulla kaikenlaisia ihmisiä muun muassa kouluissa, pakolaisleirillä, hoitolaitoksissa ja nuorten työpajoissa. Tule sinäkin kokeilemaan sirkustemppuja!

Lue lisää Magentasta nettisivuilta & Facebookista!


Lapset maalaavat sähkökaapin

sähkökaapit

Helen Sähköverkko Oy haluaa olla aktiivisesti luomassa tulevaisuuden kaupunkikuvaa. Ja nyt lapsetkin saavat aikuisen avustuksella jättää jälkensä yhteen alueella valittuun pysyvään sähkökaappiin.

Helen Sähköverkko Oy toimittaa sähköenergiaa yli 375 000 asiakkaalle Helsingissä. Eri jännitetason kaapeleita ja ilmajohtoja on Helsingissä yhteensä noin 6200 km. Kaupunkikuvassa näkyy lisäksi erilaisia maanpäällisiä rakenteita, kuten sähköasemia, muuntamoita ja jakokaappeja.


Festarirannekkeiden ja -maskottien askartelua kierrätysmateriaaleista

kierratyskeskus askartelu

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää lapsille festarirannekkeiden ja -maskottien askartelua kierrätysmateriaaleista klo 10–14. Tutustu tarkemmin kierrätettyihin kädentaitomateriaaleihin Kierrätyskeskuksen nettisivuilla.