Lapset

870
supersankariasupaja1.jpg

Arabian Katufestivaalilla on paljon hauskaa ohjelmaa koko perheelle kuten mm. lorupiknikiä, vannetanssia ja sirkusta. Kokoamme tälle sivuille erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa. 

Afrikkalainen kylä, GYMI, Kino Sheryl – Kuviskerho esittäytyy, Lasten leikkipäivä Annalan kartanolla, Lennu Liito-oravan ja Kaarlo Karhun musiikkituokio, MoodforHoop – Hooping For Happiness, Perinneleikit ry, Päiväkoti Floora, Sarjakuvakeskus – supersankariasupaja, Sirkus Magenta sirkustyöpaja, SPR – lapsille askartelua kierrätysmateriaaleista, Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu esittäytyy!, Työhuone-Soppi –  Lorupiknik, UFF T-paitapaja, Voimisteluseura Elise


 

Sarjakuvakeskus – supersankariasupaja

Sarjakuvakeskus on menossa mukana Arabian Katufestivaaleilla kello 12–18.

Tarjolla on veikeä non-stop supersankaripaja koko perheelle. Pajassa tuunataan oma supersankariasu naamioineen ja logoineen. Kangastarvikkeita on vapaasti käytettävissä niin kauan kuin tavaraa riittää, eli ei kun paikan päälle askartelemaan ja päästämään luovuus valloilleen. Kaikki mukaan!

Sarjakuvakeskuksen ulkolavalla tarjoillaan livemusiikkia monessa muodossa. DJ Kahtia Sahaus soittaa koko tapahtuman ajan ja muita esiintyjiä kuullaan seuraavalla aikataululla:

13.00 Kulkijan matkassa, Metropolia AMK
14.00 Kulkijan matkassa, Metropolia AMK
15.00 Karri Lehtonen ja Hyvät miehet
16.00 Kasper
17.00 Tenho

Kulkijan matkassa

Tarina uusien eläinystävien löytymisestä ja erilaisuuden kohtaamisesta laulaen, soittaen ja leikkien. Kulkijan matkassa on uusia mukaansatempaavia eläinlauluja sisältävä lastenkonsertti, jossa yksinäisen kulkijan rinnalla seikkailevat erilaiset metsän asukkaat. Tarinassa ihmetellään mitä tapahtuu eläinten kokouksissa, hämmästellään sammakon korkeita hyppyjä ja tutustutaan metsän ötökkäasukkaiden taitoihin. Kulkija oppii, että jokainen yksilö voi erilaisuudestaan huolimatta kuulua samaan joukkoon!

PS. Myös keskuksen kahvio ja kauppa palvelevat festareiden ajan


 

Sirkus Magenta sirkustyöpaja

sirkusmagenta2015Kuva: Topi Hurtig 

logo_magenta_200px.jpgSirkus Magenta tukee sirkuksen avulla kaikenlaisia ihmisiä muun muassa kouluissa, pakolaisleirillä, hoitolaitoksissa ja nuorten työpajoissa. Tule kokeilemaan jongleerausta, akrobatiaa ja tasapainoilua sekä tutustumaan Magentan sirkushahmoihin!

Lue lisää Magentasta nettisivuilta ja Facebookista!

 


 

Perinneleikit ry

perinneleikit.pngYhdistyksen tavoitteena on säilyttää, elvyttää ja koota monipuolisesti erilaisia perinneleikkejä kirjoihin ja kotisivuilla sekä tapahtumissa ylläpitää perinneleikkiajatusta.

Yhdistys toimittaa julkaisemiaan perinneleikkikirjojaan niin aikuisille kuin lapsille. Tavoitteena on, että lapset ja aikuiset kokoontuisivat ja leikkisivät yhdessä vanhoja perinneleikkejä. 

Toivomme, että näin ihmiset vähentäisivät tietokoneen ”hupikäyttöä”. Samalla lisääntyisi sosiaalinen mukava hyötyliikunta vanhempien ja lasten välillä. 

Yhdistys on tehnyt ja kustantanut useita perinneleikkiaiheisia tuotteita, joista tietoa löytyy kotisivuiltamme sekä Facebook-sivuiltamme.


 

Päiväkoti Floora

11129634_10152935115583370_667959273_n.jpg

Flooran pop up- kahvila ja pihafestarit. Herkkuja, ruokaa, taidetta, pihapelejä ja lasten kirppis jälleen päiväkoti Flooran perinteisessä pihatapahtumassa.


 

Työhuone-Soppi –  Lorupiknik

Lorupiknik on osa Bokvillanin yläkerrassa toimivan Soppi-työhuoneen alueellisen lastenkirjan suunnitteluprojektia. Lorupiknik on elämyksellinen työpaja n. 4-8-vuotiaille lapsille. Lorupiknikillä loruillaan ja taiteillaan samalla herkutellen piknikeväitä. Jokaisen lapsen mukana tulee olla yksi aikuinen.

Piknik on ilmainen ja sisältää pientä ilmaista naposteltavaa. Omat eväät ovat myös sallittuja. 

Lorupiknikille ilmoittaudutaan etukäteen huhti-toukokuun aikana. Ilmoittautumiset ja lisätietoa tapahtumasta huhtikuun aikana. Työhuone Soppi on suunnitellut myös tämän vuoden Arabian Katufestivaalin visuaalisen ilmeen.

Lisätiedustelut: 
soppibokvillan@gmail.com
Facebook


  

Afrikkalainen kylä

14227906853_7c2cffbdcd_z.jpg Kuva: Outi Maaria Neuvonen

Musiikkia, tanssia, ja tutustumista teen äärellä. Afrikassa arkipäivää on istua kadulla ja juoda teetä ja tutustua toisiin ihmisiin ja keskustella jokapäiväisistä asioista. Teen kautta voi ottaa hetken ja vain tutustua kanssaihmisiin, jotka voi olla entuudestaan tuttuja tai ventovieraita. Idea on viettää aikaa yhdessä ja nauttia seurasta.

Afrikkalaisessa kylässä pääset kokemaan erilaista kulttuuria. Laulua ja kora-soittoa, djembe-rumpujen soittotyöpajoja, tanssityöpajoja sekä mahtavia tanssiesityksistä! Ja välissä tanssitaan vapaasti alkukesän lämmössä!

Kylässä tarjolla taiteen lisäksi afrikkalaista teetä ja maukasta ruokaa!

Mukana johtavia afrokulttuurin tekijöitä mm. burkinafasolainen ammattitanssija Sibiry Bebe Konate, Ndjara + Afro performance group ja muita.

12.30 Intro esitys: Sibiry Konate & Sanna Karlsson-Sutisna & Joona Traoré (Kora) (20 min)
13.00-14.00 Burkina fasolaista ruokaa (Delphine)
13.30 Njara & Afro Performance Group (10 min)
14.00 Rumputyöpaja (30 min) – voi tuoda omat rummut mukaan
14.30 Tanssityöpaja (30 min)
15.30 Solot (Sibiry 5 min), Njara (5 min)
16.00 Ndjara + Afro Performance Group (10 min)
16.30 Kora –soitto (Cheikh, Joona duo, 20 min)

Facebook-tapahtuma

 


 

Lennu Liito-oravan ja Kaarlo Karhun musiikkituokio

KK logo ykpolku RGB

Aarnimetsän musikanttien The Cornics -bändi ei ole enää entisensä laulaja Ville Variksen sairastuttua uudelleen RojuPöhö-tautiin. Ystävykset Lennu Liito-orava ja Kaarlo Karhu miettivät ystävyyden merkitystä kulutuskulttuurin arvoja peilaten. Laulaen ja musisoiden kaverukset opettavat lapsille asioita ympäristöstämme ja siinä samassa opitaan myös hyödyllisiä arkielämän taitoja kuten lajittelua.

Arabianrannan kirjastossa klo 11 (Hämeentie 135 A) ja klo 12.15 festivaalialueella Kivitorilla.

Esityksen tarjoaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polku.

 


 

MoodforHoop – Hooping For Happiness

moodforhoop 

MoodforHoop on vuonna 2010 perustettu Helsingin ensimmäinen vannetanssiyritys, joka toiminut aktiivisesti lajin kehittäjänä ja järjestänyt lukuisia tapahtumia sekä kokoontumisia lajin harrastajien keskuudessa.

Vannetanssi on helposti lähestyttävä laji, joka saa lähes poikkeuksetta hymyn kasvoille ja mielen iloiseksi. Moniulotteisuus ja säännöttömyys ovat ehdottomasti tämän lajin rikkaudet. Vannetanssi sopii kaikille ikään tai kokoon katsomatta!

Lue vannetanssista lisää kotisivuilta tai vieraile Facebook-sivuillamme!


 

UFF T-paitapaja

kuva 3

UFF:n T-paitapajassa voivat pienemmät ja suuremmat vaatetaiteilijat painaa itselleen T-paidan valmiiden sapluunoiden avulla tai sivellintä ja omaa luovuuttaan käyttäen. Paitapajassa yhdistyvät kierrätys, luonnonvarojen kestävä käyttö, jokaisen ihmisen oikeudet ja iloinen käsillä tekeminen. Pajassa käytettävät paidat ovat UFF:n kautta kierrätettyjä, mutta myös oman T-paidan voi ottaa mukaan painamista varten.

Paja on maksuton ja jokainen saa omakseen tekemänsä paidan.
 


 

SPR – lapsille askartelua kierrätysmateriaaleista

Suomen Punaisen Ristin pisteellä perheen pienimmät pääsevät harjoittelemaan käden taitoja ja pohtimaan tulevaisuuden haaveita. Kello 14-16 askarrellaan paperista origameja. Kello 14-18 lapset pääsevät kokoamaan unelmakarttoja kierrätetyistä lehdistä.

logo fi.png


 

Voimisteluseura Elise

Pikkumyyt kevatnaytos 2014 20140503 091202

Voimisteluseura Elise on helsinkiläinen huippuvoimisteluseura. Elisessä voi harrastaa rytmistä voimistelua, joukkuevoimistelua sekä akrobatiavoimistelua niin harrastetasolla kuin kilpailumielessäkin. Harrastusmahdollisuuksia löytyy kaikille pienistä isoihin. Elise tarjoaa iloista voimistelua osaavien valmentajien ohjauksessa sekä elämyksiä liikunnan kautta.

Arabian Katufestivaaleilla esiintyy nuoret lupaavat Elisen voimistelijat. Esiintymässä on ainakin 10-15-vuotiaiden valmennusryhmä Pikkumyyt. Luvassa on notkeaa menoa, huikeaa taituruutta sekä iloista ilmettä!


 

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu esittäytyy!

liisa_iso1.jpg

Kuva: Leena Tiuri 

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun sirkusoppilaat esittelevät taitojaan yleisön joukussa ja estradilla. Ohjelma sopii kaikenikäisille.

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu on Tikkurilan Teatteri ry:n ylläpitämä yksityinen esitystaiteen koulu, joka antaa taiteen perusopetuslain mukaista opetusta teatteri- ja sirkustaiteessa. Opetus tapahtuu Vantaan kaupungin omistamissa tiloissa eri puolilla Vantaata.

Tutustu Tikkurilan teatteriin täällä!
Kuva: Leena Tiuri


 

GYMI

gymi

Liikunnallinen rata lapsille Kivitorin kupeessa. Gymi on suomalainen lasten ja nuorten liikuntaan erikoistunut kuntoklubi, joka tarjoaa monipuolisia liikunta- ja voimistelutunteja kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Gymillä harjoittelu on hauskaa! Kilpailemisen sijaan Gymillä painotetaan yksilöllistä kehitystä, terveyttä, taitojen oppimista turvallisessa ympäristössä sekä liikunnan iloa.


 

Lasten leikkipäivä Annalan kartanolla

leikkipaiva mainos

Tule viettämään luontoteemaista leikkipäivää Annalan kartanolle (Hämeentie 154) klo 14-17!

Lasten leikkiradassa on kasvomaalausta, kankaan painantaa, pelargonioiden tuoksutusta, herneen kylvämistä, tarinateatteria, perinneleikkejä ja palkinnoksi kierrätyslelujen ongintaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta perheet voivat omakustanteisesti kokeilla poniratsastusta ja nauttia vohveleista. Vohveleiden tuotto menee Äimä ry:n toiminnan tueksi sekä kaapattujen lasten tukirahastolle. Omat eväät tapahtumaan ovat sallittuja. Lisätietoa Facebook-tapahtumassa!

Tulkaa mukaan heittäytymään leikkiin ja nauttimaan yhdessäolosta. Nähdään lasten leikkipäivässä!


 

Kino Sheryl – Kuviskerho esittäytyy

11136303 10153209308493563 2534249053709769646 o