Laatupiirin seuraava kirja on Corto Maltese Etelämerellä

466
corto_maltese_etelamerella.jpg
corto_maltese_etelamerella.jpg

Hugo Prattin kirjoittamasta ja piirtämästä Corto Maltese Etelämerellä kokoonnutaan keskustelemaan perjantaina 8.5. Halutessasi voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjaa jutun lopussa.

Corto Maltese, Una ballata del mare salato / La Ballade de la mer salée (1967) / suom. Corto Maltese Etelämerellä (1991)

 Pratt syntyi ja kasvoi Venetsiassa, mutta vietti kuusi vuotta (1943 saakka) perheensä kanssa Etiopiassa, joka tuolloin oli Italian siirtomaa.

 

Prattin ensimmäinen sarjakuva oli Mario Faustinellin ja Alberto Ungaron kanssa tehty Asso di Picche (Pataässä, 1945). Vuonna 1947 hän perusti muutamien muiden nuorten venetsialaisten piirtäjien kanssa sarjakuvayrityksen. Vuonna 1949 hän siirtyi muiden mukana työskentelemään sarjakuvan parissa Argentiinaan, jossa hän asui Buenos Airesissa 13 vuotta. Argentiinassa asuessaan Pratt loi sarjakuvat Kersantti Kirk (1953), Ernie Pike (1956) ja Anna nella jungla (Anna viidakossa, 1959). Pratt palasi Italiaan vuonna 1962, mutta hän matkusteli paljon koko loppuelämänsä.

Pratt aloitti piirtäjänä mutta siirtyi vähitellen myös käsikirjoittamaan melkein kaikki sarjakuvansa. Hänen tunnetuin sarjakuvahahmonsa on laivaton merikapteeni ja onnensoturi Corto Maltese, joka seikkailee erityisesti ensimmäisen maailmansodan aikaan. Ensimmäinen Corto Maltese -tarina Una ballata del mare salato (Corto Maltese Etelämerellä) julkaistiin Sgt. Kirk -lehdessä vuonna 1967.

Lisää löytyy esim wikistä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hugo_Pratt