Käytännön kaupunkiaktivismia

338

Viime aikoina ei ole ollut vapaa-ajan ongelmia. Olen tiiviisti mukana asukasvoimin perustetussa Kääntöpaikassa, toimintaryhmän puheenjohtajana. Kääntöpaikkaa on laitettu pystyyn aktiivisten asukkaiden yhteistyöllä viime keväästä alkaen. Hommaan on kuulunut paljon suunnittelua ja kokouksia, talon varustelua, remonttia, käytännön toiminnan suunnittelua, opastusta ja ovien availua.

Avajaiset on juhlittu ja talo toimii. Pitkän esityön jälkeen on ollut hienoa nähdä, kuinka täysillä alueen asukkaat ovat ottaneet Kääntöpaikan omakseen. Täällä kokoontuu neljätoista harrastusryhmää sekä avoimia ryhmiä lapsille vanhempineen. Kääntöpaikasta löytyy useita yhdistyksiä, talossa vilahtelevat partiolaiset, vanhempainyhdistys, kaupunginosayhdistys, martat ja Arabianrannan HJK-jalkapallojoukkueen vanhemmat. Asukkaiden omia juhlia on varauskalenteri pullollaan ja Sunnuntai-Kirpparien pöydät varataan hetkessä.

Tavoitteena ollut asukkaiden näköinen, yhteisöllinen kulttuuri- ja asukastalo on hienosti toteutumassa. Kun Kääntöpaikka alkaa rullata vakiintuneesti, on aktivistillakin aikaa piipahtaa äitien sarjakuvakerhossa!

Mila Nirhamo