Kuohu / Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kuohun kuvakisan voittajat

Kuvakisan 2018 voittajaksi valikoitui Raisa Silvennoinen upealla sumuisella tunnelmakuvalla!

Toiseksi tuli Kaarina Laine huikealla kuvalla auringonlaskusta ja kolmanneksi sijoittui Anja Havia yhtälailla kauniilla rantamaisemalla.

Muuta kuvakisan satoa voi käydä ihailemassa Kuohun facebook-sivuilla viikoittain vaihtuvista kuvista!

https://www.facebook.com/kuohulehti/

 

kuohu1

Kuohu2

kuohu3

Kuohu 4/18

kuo 04 2018 20181123 1

 

Lue Kuohu 4/18 ilmaiseksi Lehtiluukusta https://www.lehtiluukku.fi/lue/kuohu-04-2018/198046.html

Vuoden 2019 ensimmäinen Kuohu ilmestyy maaliskuussa!

Kuohu 3/2018


Syyskuun Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Uusi Kuohu on mukananne Hyötykasviyhdistyksen 40-vuotisjuhlaseminaarissa ja suurta suosiota saavuttaneessa 22-Pistepirkkojen Keräsen veljekset olivat Birdy videon ohjaajan Mika Taanilan haastateltavana Arabianrannan kirjastossa. Wienistä Arabiaan saapunut yhtyeen fani Eva Rems kirjoitti kokemuksistaan. Kuohun uusi kolumnisti Vellu Taskila pohtii Arabiarannan, Toukolan ja Vanhankaupungin pyöräilyolosuhteita. Päätoimittaja tässä numerossa oli Keijo Lehikoinen ja uusi varsinainen päätoimittaja Lauri Alhojärvi astuu puikkoihin seuraavasta numerosta alkaen. 

Kuohun tiimoilta on luvassa piakkoin pientä kilpailua, joten nyt kannattaa seurata Kuohua Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja saatat päästä arvonnan kautta huimalle elämysmatkalle lähitienoille. Facebook-sivuilla julkaistaan tämän kilpailun lisäksi ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille - materiaalia, jota et löydä netistä. Iloista syksyä Kuohun lukijoille.

Kuohu 3-2018

 

 

 

 

 

Kuohun kansi

Kuohu 2/2018

image.png

Toukokuun Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Uusi Kuohu sisältää myös Arabian katufestivaalin ohjelmiston ja runsaasti AKF-asiaa. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille - materiaalia, jota et löydä netistä. Iloisia Kuohu-hetkiä kevääseen!

Kuohu 2/2018

180406

Arabian Kotikaupunkipoluista Artovan kotikaupunkipoluiksi

Kotikaupunkipolut on Pauli Salorannan kehittelemä konsepti, jonka avulla on Arabianranta - Toukola - Vanhakaupunki -alueellakin voinut tutustua historiaan, nykyisyyteen ja alueen paikalliseen omaleimaisuuteen jo vuodesta 2012. Nyt alueemme polut on Museoviraston avustuksella uudistettu vuoden 2017 aikana. Kolmeen osaan jaettu reitti mahdollistaa helpomman kulun. Napakassa ja kätevässä esitteessä on uudistettu reitti ja keskeisimmät tiedot kohteista. Lisätietoja julkaisusta vuoden ensimmäisestä Artova ry:n Kuohu -lehdestä, joka on tulossa maaliskuussa!

HÄmeentien portaat Toukolaan

 

 

 

 

Kuohu 2/2017

 

                                  

Kuohu 22017
Vuoden toinen Kuohu luettavaksenne ekologisena pdf-versiona. Muistathan, että kuohumme nykyään myös netissä - jos et vielä tykkää Kuohusta 
Facebookissa, käy tykkäämässä meistä ja pysyt Kuohu-kanavalla. Facebook-sivuilla julkaistaan ajankohtaisia uutisia, tapahtumavinkkejä ja etuja Kuohun lukijoille. Iloisia Kuohu-hetkiä!

 

 Voit lukea Kuohua myös Lehtiluukussa

Hiekkamandala lukijan silmin

Terhi Kuusisto kertoi ajatuksiaan Hiekkamandalan kirjoittamisesta ja teemoista Kuohun numerossa 1/2017. Carita Lonka luki kirjan.

 

Terhi Kuusiston kirja Hiekkamandala (Like 2017) kertoo kolmekymppisestä Irenestä, keramiikan opintonsa odottamaan jättäneestä taiteilijasta. Hän tutustuu joogatunnilla poikaan nimeltä Om. Tämän kohtaamisen myötä lukijan eteen aukeaa herkän Irenen elämä, johon kuuluu joogaa, menneisyyden haamuja ja syntymätön lapsi.

Kirjan muita henkilöitä ovat Irenen äiti Ritva, ystävä Anna ja Omin äiti Ella. Tarina avautuu hiljalleen, ja alussa kovin stereotyyppisiltä vaikuttaneet henkilöhahmot syventyvät kirjan edetessä. Se auttaa ymmärtämään heidän elämäänsä, valintojaan ja suhteitaan läheisiinsä. Vaikka orastava parisuhde Irenen ja Omin välillä aloittaa kirjan, jää se itse asiassa kuin sivujuonteeksi, taustatarinaksi, ja esille nousevat suhteet kirjan elämänmakuisten ja kovia kokeneiden naishahmojen välillä.

Hiekkamandala käsittelee toisaalta lapsettomuutta, mutta myös äitiyttä kahden naisen, Ritvan ja Ellan kautta. Molemmilla on ollut erilainen, mutta yhtä lailla vaikea suhde omiin lapsiinsa. Etääntyminen omasta lapsesta on eräänlaista lapsettomuutta sekin.

Kirjan kolme tapahtumapaikkaa ovat kuin mielentiloja - siinä missä Helsingin Kallio on karun kaunis, todellista maailmaa edustava paikka, on Intia vertauskuva sisäiselle rauhalle, jota Irenen ajelehtiva sukupolvi niin epätoivoisesti tavoittelee. Näiden kahden paikan väliin sijoittuu mökki Pirkanmaan maaseudulla. Se tarjoaa pakopaikan kaupungin kipeistä muistoista.

Kirjan kuvaileva kieli on niin vakuuttavaa, että rinnassa puristaa Intian värien kaaoksen ja Kallion öisten äänien piirtyessä mieleen.

Hiekkamandala kertoo oman tiensä ja identiteettinsä löytämisestä, merkityksellisyyden etsimisestä, menneisyyden valinnoista ja sukupolvien kuilusta. Lopulta sekin on ylitettävissä, kun oppii näkemään maailman toisen henkilön silmin.

Carita Lonka

 

Carita Lonka

 

Kuvassa Carita Lonka. Kirjoittaja on vapaa-aikaansa nähden liian monesta asiasta innostunut arkkitehti, jonka mielestä maailma on täynnä mielenkiintoisia ilmiöitä koettavaksi, kirjoja luettavaksi ja ajatuksia ajateltavaksi. Caritaa kiinnostavat etenkin inspiroivat elämäntarinat sekä eri taiteenalat tanssista teolliseen muotoiluun.

 

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.