Kulttuurikuntopäivänä 28.1. Veden matka -yleisöopastus

228
hapetuskuva_www.jpg
hapetuskuva_www.jpg

Valtakunnallista Kulttuurikuntopäivää vietetään pe 28.1.2011.

Tekniikan museossa pääsee perjantaina tutustumaan veden ja Helsingin historiaan toiminnallisella Veden matka -opastuksella museon pääsylipun hinnalla. 

Mistä juomavesi tulee? Minne kakka katoaa?

Puhtaasta vedestä on tullut arkinen asia, mutta silti moni helsinkiläinen ei tiedä, mistä vesi kotihanaan tulee ja mitä vedelle käytön jälkeen todella tapahtuu.

 

Veden matka -opastus tutustuttaa käytännöllisesti Tekniikan museon kahteen vesiaiheiseen näyttelyyn. Vodaa Stadiin ja Metropoli ja meri muodostavat hienon kokonaisuuden, joka havainnollistaa veden matkan Päijänteestä Itämereen.

Näyttelykävijä pääsee opastuksella seuraamaan veden matkaa Päijänteestä maailman pisintä kalliotunnelia pitkin Helsingin vedenpuhdistuslaitokselle ja sieltä eteenpäin kotitalouksiin, ja kuinka jätevedenpuhdistus toisaalta etenee ennen veden päätymistä mereen.

Näyttelyt valottavat samalla vedenpuhdistuksen satavuotista historiaa ja kertovat veden, ihmisen ja yhteiskunnan sekä ympäristön vuorovaikutusten verkostosta ennen ja nyt runsaiden kuvien, lavastusten ja esineiden kautta.

Kaikenikäisille sopiva opastus alkaa klo 15 ja kokoontuminen on punatiilisen näyttelyhallin aulassa. Mukaan mahtuu 25 henkeä.

Liput: 6€ aikuiset, 1 € lapset

 

Tekniikan museo

Kuninkaankartanonsaari, Viikintie 1, 00560 Helsinki

www.tekniikanmuseo.f

Helsingin Vanhassakaupungissa sijaitseva Tekniikan museo on valtakunnallinen tekniikan alan erikoismuseo. Sen tehtävänä on kertoa tarinaa tekniikan alan ja teollisen tuotannon kehittymisestä Suomessa sekä niiden vaikutuksesta yhteiskuntaan ja ihmisten arkeen.