Käsityöt

723

Klip Klop -keppihevostyöpaja
(7–12-v)
Lauantaina 19.3. klo 12-14 (Kurssi nro 1, erillinen ilmoittautuminen)
Lauantaina 2.4. klo 12–14 (Kurssi nro 2, erillinen ilmoittautuminen, 1 vapaa paikka)
Ohjaajat Minttu Sipola ja Hanna Vainio.
Hinta 10 €
Ilmoittautuminen

Keppiheppa syntyy kierrätysmateriaaleista. Voit ottaa mukaan isän vanhan villasukan tai valita sukan ohjaajien materiaaleista.

Kestovaippakurssi

Kurssi B: Vaipat Myllymuksujen
vaippakankaista
Perjantai 11.3. klo 17.30–20.30 ja lauantaina 12.3. klo 10–13
Hinta 45 € / 50 €, materiaalit sisältyvät kurssimaksuun
Ilmoittautuminen

Kestovaipan hinta alas itse tekemällä! Tällä kurssilla opit, miten se tehdään helposti ja nopeasti laadukkaita materiaaleja käyttämällä! Kurssilla käydään läpi perustiedot kestovaipoista ja niiden teosta.

Tehdään ohjaajan johdolla 2 kestovaippaa. Ensimmäinen on kam-muovinepparillinen koko vaippaiän sisävaippa, jossa vaipan pintaan vauvan ihoa vasten tulee puuvillavelouria ja sisälle hyvin pesua kestävää ja pehmeänä pysyvää bambutrikoota. Toinen vaippa on imuilla täytettävä, tarrakiinnitteinen yhden koon taskuvaippa, jonka ulkopinta on kosteudenpitävää pul-kangasta ja sisäpinta vauvan ihoa vasten kuivan tuntuisena pysyvää babyfleeceä. Materiaaleina käytetään Myllymuksujen vaippojen tekoon tarkoitettuja kankaita.

Tikin teematorstait
Torstaisin alkaen 13.1. klo 18–21
Tikin Teematorstaissa tapahtuu, tule illan mittaisille minikursseille!
Osallistumismaksu 5€–15€/kerta, lisäksi aiheesta riippuen mahdollinen materiaalimaksu
Vaihtuvat ohjaajat.
Ilmoittautuminen

3.2. Värttinäkehräys
10.2. Heijastin kierrätyskankaista
17.2. Kuplamuovihuovutus
3.3. Korjausompelu

Myöhemmin keväällä teemoina mm. trikoovaatteet lapsille ja aikuisille sekä pääsiäinen. Tarkista päivämäärät Kääntöpaikan www-sivuilta.

Tikin avoimet ovet ja Ompeluseura Tuutikki
Maanantaisin 10.1. alkaen klo 18–21
Maksuton, ei ilmoittautumista

Tule tutustumaan Tikkiin ja sen ompeluvälineisiin maanantaisin kuuden jälkeen. Samaan aikaan siellä kokoontuu kaikille avoin ompeluseura Tuutikki. Tuutikissa neulotaan, virkataan, ommellaan, juodaan teetä ja istutaan iltaa. Kukin työstää omia käsityöprojektejaan, yhdessä ideoidaan ja ratkotaan pulmia. Tikin ompelukoneet, saumurit ja muut tarvikkeet ovat vapaasti käytettävissä. Lapset ovat tervetulleet mukaan.

Neulekahvila
Maanantaisin 17.1., 21.2., 21.3., 18.4., 16.5. klo 18–20
Osallistumismaksu 20 € / 22 €
Ilmoittautuminen

Kääntöpaikan ihana Neulekahvila aloittaa ensimmäisen keväänsä. Kokoontumiset joka kuun kolmas maanantai klo 18–20. Tule neulomaan hyvässä seurassa, höyryävän teekupposen ja kakkupalan kera!

Tikin omatoimikäyttö
Tahdotko käyttää Tikkiä oman aikataulusi mukaan? Jos olet Kääntöpaikan jäsen, tämä onnistuu! Käytyäsi läpi n. 40 minuutin opastuksen Tikin koneisiin ja tarvikkeisiin, voit halutessasi saada omatoimiavaimen Tikkiin.

Opastuksia järjestetään 10.1., 7.2., 14.3., 11.4., ja 9.5. klo 18.
Tikkiin hankitaan kevään aikana myös kangaspuut. Ilmoittaudu käyttöopastukseen tai varaa kangaspuut käyttöösi lähettämällä postia osoitteeseen kaantopaikka@gmail.com.