Artovan Kotikaupunkipolut

Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin Kotikaupunkipolut kävelyoppaan ja reittikartan uusi painos on ilmestynyt!

Mukaan on lisätty uusia talojen ja pihojen tarinoita sekä taideteoskuvailuja! Artovan kautta voi myös tilata kävelyopastuksia osoitteesta artovankotikaupunkipolut@gmail.com.

Kävelyoppaan voi ostaa itselleen (käteisellä) Artovan toimistosta Kääntöpaikalta maanantaisin klo 10-16 tai tilata postitse osoitteesta artova.koordinaattori@gmail.com. Opas myynnissä myös Arabianrannan kirjastossa!

Oppaan hinta on 6 euroa.

Seuraa kotikaupunkipolkuja myös somessa: https://www.facebook.com/ArabianKotikaupunkipolut/

https://www.instagram.com/artovankotikaupunkipolut/

Artovan Kotikaupunkipolut nostavat esiin mielenkiintoisia historianpalasia, taidetta ja luontokohteita. Olemme koonneet sinulle kattauksen, jossa on taidetta, luontoa, historiaa – valoa ja värejä. Polut mutkittelevat Arabianrannassa, Toukolassa ja Vanhakaupungissa.

Vuonna 2012 nimettiin Polut Arabian kotikaupunkipoluiksi, vaikka Toukolan kaupunginosassa ollaan ja hallinnollisesti kaupunginosa on Vanhankaupungin piiriä. Vuoden 1751 oikeudenkäyntipöytäkirjoissa mainitaan ensimmäisen kerran Arabia ja Kaanaan maa.  Vuonna 2017 polkuihin lisättiin alueen eteläosan uudet talot ja reittejä muokattiin kolmeksi tunnin mittaiseksi iltalenkiksi. Polut ristittiin uudelleen Artovan Kotikaupunkipoluiksi.


Haluatko lisätä polun reittipisteisiin uutta tietoa? Onko sinulla omia muistoja tai kuvia kohteista? Kerro, mikä on lapsen kanssa kivaa tekemistä. Polut kehittyvät jos niitä käytetään, joten lähde vaeltamaan, ja lähetä kaupunginosayhdistykseen kommenttisi sähköpostitse artovankotikaupunkipolut@gmail.com. Yhteensä voi kävellä 9 kilometrin matkan tai vaikka vain muutaman reittipisteen verran. Oikopolut sallittu! Kävellä voi milloin itselle sopii, ja se on ilmaista. 

Toivomme, että reittipisteillä kulkeminen herättää näkemään historian kerroksia lähiympäristössämme: Kiipeä Kellomäen huipulle. Tähystä maamerkkejä. Voit kuvitella merirosvojen purjehtivan kohti kaupunkia, haistaa tuulen ja nähdä kuumailmapalloja.

Tervetuloa poluille!