Koordinaattori on koko alueen palveluksessa

388
kuva_1_koordinaattorijuttu.jpg
kuva_1_koordinaattorijuttu.jpg

Kääntöpaikalla on työskennellyt koordinaattorina reilun kahden kuukauden ajan 28-vuotias kulttuurituottaja ja kulttuuripolitiikan opiskelija Saara Vanhala. Laulua harrastava Vanhala löytyi työhön avoimen rekrytoinnin kautta.

– Työskentelin Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan pääsihteerinä edunvalvonnan parissa, mutta kaipasin kulttuurin pariin. Kaipasin myös vaihtelua ja muutosta elämääni. Koordinaattorin työnkuva kiinnosti minua ja päätin hakea työtä.
Koordinaattori on Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistyksen palveluksessa. Työaika on jaettu niin, että puolet siitä kuluu Kääntöpaikan ja puolet kaupunginosayhdistyksen asioiden hoitamiseen. Tehtävät ovat kirjavia, koordinaattori hoitaa Kääntöpaikan rutiinit, pankkiasiat, varaukset, tiedottamisen ja markkinoinnin. Yhteydenpito paikallisiin ihmisiin on tärkeä osa koordinaattorin toimenkuvaa, naamat alkavatkin olla jo tuttuja alueen kaduilla kulkiessa. Kaupunginosayhdistyksen puolelta Filmifestivaalit ovat vieneet eniten aikaa kuluneena syksynä. Lähiesimiehinä toimivat kääntöpaikan toiminnanjohtaja Jutta Kivistö ja kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja Janne Kareinen.

Saara Vanhala viihtyy hyvin uudessa työssään.
– Asiat toimivat hyvin alueella. Vapaaehtoiset hoitavat sitoutuneesti hommiaan. Toimintaa on paljon ja monenlaista. Alue on maineensa veroinen yhteisöllisyydessään. Myös omat työni ovat mielekkäitä.
Uudelle urbaanille yhteisöllisyydelle on Vaasasta kotoisin olevan Vanhalan mielestä tilaus, tässä työssä hän kokee voivansa toteuttaa tätä näkemystään.

Koordinaattori Saara Vanhala on tavattavissa varmimmin maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-18 Kääntöpaikalla. Kääntöpaikan puhelinnumero: 044 2750180, sähköposti kaantopaikka@gmail.com

Marika Rosenborg

Kuohu 4/2010