Kirjaston kesäkonserttien viimeinen esiintyjä BANANA PILL 18.8.

254
banana_pill.jpg
banana_pill.jpg

Arabianrannan kirjaston suosittu kesäkonserttisarja päättyy keskiviikkona 18.8. klo 19. Viimeisessä konsertissa BANANA PILL esittää dronea ja melodioita syntetisaattorilla, sähkökitaralla ja erilaisilla akustisilla soittimilla.

Banana Pill on Dmitri Jerbinen (s. 1984) ja Sasha Kretovan (s. 1988) duo. Jerbine ja Kretova soittavat myös Kakaokamkami-yhtyeessä, pyörittävät Jozik Records -pienlevymerkkiä ja järjestävät Helsingissä uud…en musiikin konsertteja.

 

Konsertin jälkeen on tilaisuus keskusteluun esiintyjien kanssa.

Arabianrannan kirjasto, Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki.

Bussit 68, 71, 74 ja 506 sekä ratikat 6 ja 8.

Tervetuloa! Vapaa pääsy!

Kertokaa hiukan itsestänne ja taustastanne musiikin parissa.

Olemme Sasha ja Dmitri. Alkuvuodesta 2010 aloimme soittaa yhdessä nimellä Banana Pill. Sasha on opiskellut musiikkiopistossa viulunsoittoa seitsemän vuotta. Dmitrillä ei ole varsinaista musiikkikoulutusta.

Olemme soittaneet aiemmin rock-yhtyeissä, mutta olemme ajautuneet yhä kauemmas rockin perinteisistä kaavoista. Vasta äskettäin oivalsimme, että sekä käytännössä että taiteellisesti on paljon helpompaa työskennellä yhdessä duona.

Mikä on teistä parasta ja huonointa musiikissa kuuntelijoina?

Parasta: Löytää kiehtovaa musiikkia ja sitten vain nautiskella!

Huonointa: Joutua kestämään joka puolelta pursuavaa turhanpäiväistä sontaa. Tosin roskat tietenkin nousevat aina pintaan. Jos tahtoo löytää jotain kaunista ja kiehtovaa, on sukellettava syvemmälle.

Mikä on teistä parasta ja huonointa musiikissa soittajina?

Parasta: Pystyä luomaan jotain joka tuntuu täysin toimivan. Joskus se käy hankalasti, mutta onhan se verraton tuntemus kun tajuaa esiintyessään tekevänsä juuri sitä mitä tahtoo. Silloin ei piittaa muiden mielipiteistä, silloin ei ole rajoja, silloin ei tarvitse todistaa kenellekään mitään. Kunhan vain pysyy uskollisena itselleen. Se on lähellä täydellisen vapauden tilaa.

Huonointa: Ettei aina pysty antamaan musiikille kaikkeaan.

Kertokaa joku kesäjuttu!

Ei tule mieleen mitään erityistä. On ollut hyviä juttuja, soittamista, matkustelua, vieraita. Myös vähemmän hyviä juttuja, kuten sairasteluja ja liikaa stressiä. Mutta pääosin kesä on ollut hyvä. Ja sitä on vielä jäljellä, joten ehkä parhaat jutut ovat vasta tulossa!

Konsertissa on lainattavana seuraavia esiintyjän suosituksia kirjaston kokoelmista:

Aphex Twin: Selected ambient works 85-92 CD
Black Eyes: s/t CD
Can: Ege Bamyasi LP
Fly Pan Am: Ceux qui inventent n’ont jamais vécu (?) CD
Leonid Gaiday: Diamond Arm DVD
Mikhail Kalatozov: The cranes are flying DVD
Erlend Loe: Supernaiivi
Victor Pelevin: Omon Ra
Silver Apples: Silver Apples CD
Kurt Vonnegut: The Sirens of Titan