Kirjailijoita Taiteiden yönä Arabianrannan kirjastossa – ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen”

227
taiteidenyo

Veikko Lavin elämäkerran kirjoittajaa Matti Halmeahoa haastatellaan Arabianrannan kirjastossa Taiteiden yönä torstaina 23.8.2012 klo 17:00-17:30. Kirjan tekijä Matti Halmeaho tunsi läheisesti Lavin, ja hän on koonnut materiaalia elämäkertaa varten jo pitkän aikaa. Lavi kehotti Halmeahoa kirjoittamaan itsestään rehellisen elämäkerran ja sellainen on nyt tulossa. Kirja ilmestyy elokuussa.

Taiteilija Veikko Lavi (1912-1996) on jäänyt mieliin monien vaikuttavien laulujen tekijänä. Ihmisen osa yhteiskunnassa, heikomman puolustus, sodanvastaisuus ja huumori lienevät Lavin laulujen tunnetuimpia teemoja. Lavin taiteilijanura oli kaksijakoinen. Nykyaika muistaa hänet niistä lauluista, jotka hän levytti toisella menestyskaudellaan vuosina 1969-1994. Tunnetuimpia Lavin ralleja ovat 70-luvulta esimerkiksi ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen”, 80-luvulta ”Evakon laulu” ja 90-luvulta vaikkapa ”Ota löysin rantein”. Lavi ehti levyttää reilut 300 laulua.

Matti Halmeaho esittää haastattelun lopuksi pari Veikko Lavin laulua.

Illan toinen haastateltava on kirjailija Lotta-Liisa Joelsson klo 17:30-18:00. Lotta-Liisa Joelssonin esikoisteos Vivika on taitavasti yhteen punottu jännityskertomus kahden tytön ystävyydestä, kasvamisesta aikuisuuteen ja oman identiteetin löytymisestä. Lotta-Liisa Joelsson ( s. 1983) on turkulainen filosofian maisteri, joka on opiskellut nais- ja sukupuolentutkimusta, suomen kieltä ja kirjallisuustiedettä.

VAPAA PÄÄSY! TERVETULOA!