Kiitos teille festivaalikansa!

622
affkuvituspien

Viides Artova Film Festival keräsi yhteensä noin 550 kävijää. Uudet ja vanhat oheistapahtumat ja niiden ohjelmat liikuttivat festivaalikansaa jo aiemmin viikolla. Sää oli koko viikon mainioin, melkein kesäinen, mutta ihmiset löysivät tiensä myös elokuvasaliin.

Perjantain näytöksessä vierailleet Pasi ”Sleeping” Myllymäki ja Maunu Kurkvaara kertoivat elokuvistaan ja niiden taustoista auliisti. Oli suuri ilo saada heidät vieraiksi paikalle.

Lauantain kilpailunäytöksissä Vuoden 2014 Parhaaksi elokuvaksi valittiin Onni, tuomariston perusteluilla: ”Tämän teoksen kohdalla haluamme painottaa sanaa elokuva. Ohjaajan taito ja rohkeus näkyy rajauksessa, vähemmän on enemmän. Kuvan ja äänen suhde rakentavat tarinan ja syvän maiseman arkeen.” Parhaaksi dokumentiksi Santra ja puhuvat puut, Parhaaksi fiktioksi Rooli ja Kunniamaininnan sai Savupiippu. Lisäksi yleisö äänesti suosikikseen teoksen Ikuisesti sinun x3 ja tuotanto antoi oman kunniamainintansa elokuvalle Lilli. Etenkin dokumenttien kovaa tasoa kiiteltiin.

Koostamme festivaaleistakuva-albumia lähipäivinä ainakin Facebookiin, sieltä voi käydä fiilistelemässä elokuvafestien antia.

AFF:in voittaneet elokuvat esitetään myöhemmin omana näytöksenään Rakkautta & Anarkiaa festivaaleilla 22.9. klo 18.15 alkaen Andorrassa, Dubrovnik. Eerikinkatu 11, 00100 Helsinki.