Kierrätys

1510
tuo-hae.png

Katufestivaalilta löytyy paljon erilaisia tavaroiden kierrätyspisteitä kuten mm. valtava Tuo & Vie -ilmaiskierrätystori, kirjojen vaihtoa sekä Kierrätyskeskuksen noutopalvelu-auto.

Linkkejä näppäriin kierrätysoppaisiin: HSY lajitteluohjeet sekä kiitoskunlajittelet.fi.

BookcrossingIittala Outlet Arabia – astioiden kierrätyspiste, Kantoliinayhdistyksen kantovälinekirppis ja -opastus, Kierrätyskeskuksen noutopalvelu-autoSahalaita – Artova Film Festivalin leffanvaihtopiste, SPR Kontti lahjoituspiste, Tuo & vie -ilmaiskierrätystoriUFF T-paitapaja


 

Tuo & vie -ilmaiskierrätystori

Tuo & Vie -ilmaiskierrätystorille voit tuoda kaiken kierrätykseen kelpaavan ja viedä itsellesi sopivat mukanasi. Kaikki ehjä, myös huonekalut käyvät. Tervetuloa tuomaan ja viemään! Toria hoitaa Arabian Vihreät. 


 

Sahalaita – Artova Film Festivalin leffanvaihtopiste

aff2014 lv

Löytyykö nurkistasi ylimääräisiä leffoja? Onko koko leffahylly jo kahlattu läpi? Muistatko jo elokuvien repliikitkin ulkoa? Ei hätää!

Tuo mukanasi yksi tai useampi DVD/Blu Ray -elokuva ja vaihda ne mieleisiisi vaihtopisteellämme! Löydät meidät Kivitorilta, Katufestivaalin info-pisteen vierestä.
Koska Ravintolapäivä osuu samalla päivämäärälle, on pisteellämme myynnissä myös kahvia ja pientä purtavaa. Tarkempi menu löytyy Ravintolapäivän sivuilta. Tervetuloa! 


 

Bookcrossing

bookcrossing2.jpg

Maailmanlaajuisen Bookcrossing ”vapautusliikkeen” periaatteena on antaa kirjan kiertää ja löytää jatkuvasti uusia lukijoita. Oman kirjansa matkaa maailmalla voi tarkkailla rekisteröimällä sen www.bookcrossing.com -sivustolla. Kirjan saatua oman BCID-koodinsa sen matkaa ja lukukokemuksen tuottamia kommentteja voi seurata samaisella sivustolla.


 

Kantoliinayhdistyksen kantovälinekirppis ja -opastus

liinat banneri valmisLuvassa ergonomisten kantovälineiden kirpputori, jolta voi tehdä liina- tai reppulöytöjä, ja jolle voi tuoda omia kantovälineitään myyntiin. Kirppiksen yhteydessä Kantoliinayhdistyksen tukihenkilöt neuvovat kantovälineiden käytössä aloittelijasta konkariin. Tule vaikka oman reppusi kanssa katsomaan säädöt kohdalleen, tai tuunaamaan liinan sidonta mukavammaksi!

Kantoliinayhdistys edistää lasten ergonomista kantamista levittämällä tietoa ergonomisista kantovälineistä ja tarjoamalla apua niiden käyttämiseen. Kantaminen voi parhaimmillaan sekä helpottaa arkea että vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä suhdetta – siksi pyrimme tekemään kantovälineistä ja kantamisesta arkipäiväisiä ja valtavirtaisia valintoja lapsiperheille.

Kirpputorille tuotavia kantovälineitä voi toimittaa jo etukäteen. Ota yhteyttä sidosryhmavastaava [at] kantoliinayhdistys.fi.


 

Iittala Outlet Arabia – astioiden kierrätyspiste

Arabia production 2009 13

Iittala Outlet Arabia myymälä osallistuu Arabian Katufestivaaleille kello 12.00–15.30 astioiden kierrätysasemalla sekä Fiskars Garden testiasemalla.

Kierrätykseen voi tuoda paistinpannuja, kattiloita ja posliinia. Garden pisteessä pääsee testaamaan pensas- ja oksasaksia.

Myymälässä on myös intohimoinen keräilijä tunnistamassa ja keskustelemassa vanhoista esineistä kello 11–15.

Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy myymälän tiloihin. Myymälä on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10-16, tervetuloa!


 

Kierrätyskeskuksen noutopalvelu-auto

Noutopalvelu

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen noutopalvelu-autoon otetaan vastaan kirpputorimyyjiltä myymättä jääneet käyttökelpoiset tavarat – mitään ei tarvitse siis raahata takaisin kotiin! 

Keräysautoon otetaan vastaan ehjää ja hyväkuntoista pientavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, astioita, kirjoja, levyjä ja harrastevälineitä. Myös mikroaaltouunia pienempää sähköelektroniikkaromua otetaan vastaan noutopalvelu-autoon!

 


 

UFF T-paitapaja

kuva 3

UFF:n T-paitapajassa voivat pienemmät ja suuremmat vaatetaiteilijat painaa itselleen T-paidan valmiiden sapluunoiden avulla tai sivellintä ja omaa luovuuttaan käyttäen. Paitapajassa yhdistyvät kierrätys, luonnonvarojen kestävä käyttö, jokaisen ihmisen oikeudet ja iloinen käsillä tekeminen. Pajassa käytettävät paidat ovat UFF:n kautta kierrätettyjä, mutta myös oman T-paidan voi ottaa mukaan painamista varten.

Paja on maksuton ja jokainen saa omakseen tekemänsä paidan.


 

SPR Kontti lahjoituspiste

Suomen Punaisen Ristin pisteellä otetaan vastaan lahjoituksia Kontti-tavarataloihin. Voit lahjoittaa puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa. Vantaalla ja Espoossa sijaitsevien tavaratalojen tuotto käytetään avustuskohteisiin. Osa Konttiin lahjoitetuista vaatteista päätyy myös suoraan vaateapuna kriisialueille.

kontti logo