2013 Kierrätys -Työpajat

285
tuo-hae

Arabian katufestivaaleilla on mm. useampi tuo & vie -kierrätyspiste, paljon työpajoja erityisesti lapsille, skeittausta, bookcrossausta, ajatusten kierrätyskeskus. Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti. 

Tuo & Hae ilmaiskierrätyspisteeseen voit tuoda kaiken kierrätykseen kelpaavan. Kaikki ehjä, myös huonekalut käyvät, lukuunottamatta ongelmajätettä. Tervetuloa tuomaan ja hakemaan Kivitorilta, Arabianmäen puistosta, Hämeentie 144.

sarjiskeskus-5v
Sarjakuvakeskuksen työpajat Avoimia työpajoja Sarjakuvakeskuksella ja ulkona (säävarauksella) kello 12-16. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Puuhaa kaikenikäisille lapsille: • Nallelle oman skeittilaudan askartelupaja (ota oma nalle tai muu lelu mukaan)
 • Robotit ja dinosaurukset karkuteillä -askartelupaja. 
• Sormiskeittiratoja, tule sormiskeittailemaan! • Sarjakvuakeskuksen edessä myös skeittausspotti! Kaikille avoin ja tyttö ystävällinen! • Tuunattujen taideskeittilautojen näyttely Katutaidegalleriassa keskuksen ikkunassa
 • Kristel Maamägi – virolainen residenssitaiteilija rakentaa näyttelyä isoäitinsä elämästä Galleriassa.

Sarjakuvakeskuksen täyttää viisi vuotta! Tervetuloa tutustumaan kauppaan, näyttelyihin, työpajoihin ja ostamaan synttärikakkua ja sarjiksia. Hämeentie 150.

tyttorullaSarjakuvakeskuksen edustalla on Arabian Katufestivaalien ajan skeittiaiheista puuhaa. Hämeentiestä pätkäistään pala kaikille avoimeksi rullausspotiksi, ja skeittisessioiden keralta löytyy materiaaleja skeittikamppeitten tuunaukseen. Sarjakuvakeskuksen Katutaidegallerissa pyörii samaan aikaan myös rullalautailuaiheinen näyttely.

bookcrossing2Kivitorilla voi tutustua myös maailmanlaajuiseen Bookcrossing-ilmiöön. Tämä kirjojen ”vapautusliikkeen” periaatteena on antaa kirjan kiertää ja löytää jatkuvasti uusia lukijoita. Oman kirjansa matkaa maailmalla voi tarkkailla rekisteröimällä sen www.bookcrossing.com -sivustolla. Kirjan saatua oman BCID-koodinsa sen matkaa ja lukukokemuksen tuottamia kommentteja voi seurata samaisella sivustolla.

affArtova Film Festival AFF:in DVD-elokuvien tuo & vie -piste. Tuo vanhat aarteesi paikalle ja vaihda ne. ELO Film School Helsinki on lahjoittanut pisteeseen yli 100 elokuvaa. Tule vaihtamaan dvd elokuvasi esimerkiksi Hyper Market NationLumikko – The little snow animal tai Mistaken elokuvaan!

AFFin kierrätysaskartelupajassa viime vuoden leffakatalogit saavat uuden muodon. Tule tekemään oma luomuksesi Kivitorille! 

Kierrätyskeskuksen Hyvä kiertää -keräysauto päivystää Kivitorilla. Keräysautoon otetaan vastaan ehjää ja hyväkuntoista pientavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, astioita, kirjoja, levyjä ja harrastevälineitä. 

osnuAjatusten kierrätyskeskus Onnistuneen Antivihaviesti-kampanjansa vastikään toteuttanut Osallistuvat Nuoret ry osallistuu Arabian Katufestivaaleille Ajatusten kierrätyskeskuksella. OsNu kehottaa festariyleisöä rentoutumaan kahvikupillisen äärellä ajatuksia vaihtaen – sanavalmiit osnulaiset sekä sanoma- ja aikakauslehdet onnistuvat varmasti stimuloimaan festarikävijöitä esimerkiksi toteuttamaan omat leikkaa & liimaa -ajatustaulunsa kaikkien nähtäville. Kivitorilla.

supafly logo transparentoSupafly-katutaidetyöpajoissa pääset kokeilemaan maalitussien taikaa suoraan Ikean pöytiin. Pääset itse tekemään ja toteuttamaan alan ammattilaisten kanssa töitä, joissa sinä olet tekijä ja tähti samaan aikaan. Työpajoja ohjaavat alan ammattilaiset ja pajat ovat maksuttomia kaiken ikäisille.

Maalatut pöydät jaetaan syyskuussa kiusaamisen vastaisessa iCare-tapahtumassa kansalaistorilla. Supafly myös dokumentoi Arabialla katutaiteen tekemistä videoin ja digikuvin.

Katufutistapahtuma Flooran pikkukentällä (Syyriankatu 1, Toukolan siirtolapuutarhan vieressä) on tarjolla tapahtuma kaikenikäisille jalkapallosta kiinnostuneille festarikävijöille! HJK:n Arabianrannan 10-vuotiaitten poikien joukkue järjestää katufutistapahtuman, johon sisältyy pelailua ja mahdollisesti miniturnaus osallistujien määrästä ja iästä riippuen. Paikalla on niin ikään futiskortteihin ja -kamoihin liittyvä kierrätys- ja myyntipiste sekä hodarikoju.

Katufutiksesta kiinnostuneet kaikenikäiset osallistujat voivat ennakkoilmoittautua 5 hengen joukkueina (nimet ja iät) osoitteeseen jari.ala-ruona@inbox.com. Ohjelma ja säännöt julkaistaan viimeistään pe 17.5. siihen mennessä tulleitten ilmoittautumisten perusteella. Oletpa sitten etsimässä itsellesi leppoisaa iltapelailuseuraa tai lapsellesi uutta harrastusmahdollisuutta, ilmoittaudu rohkeasti mukaan vaikka koko perheen voimin!

Festaritanssit – perinteisen lavatanssin huumaa keskellä kaupunkia! Metropolia pop/jazzin nuorekkaat tanssimusiikkiyhtyeet tahdittavat menoa Arabian Katufestivaalin festaritansseissa. Luvassa tyylitajulla ja innostuksella toteutettu läpileikkaus perinteiseen tanssimusiikkiin valssista ja tangosta humppaan, jenkkasta jiveen ja lattareihin. Viisi yhtyettä, viisi tuntia tanssia – kiillota siis kenkäsi ja tule laittamaan jalalla koreasti! Vapaa pääsy. Galleria, Hämeentie 133 A

Marian Joogakoulu Lauantaina 18.5 joogatunti aiemmin jooganneille klo 8.30-9.30 ja aloittelijoille klo 9.45-10.45 Maksuton. Tunnit toteutuvat ilmoittautumisten mukaan.  Ryhmän koko on rajattu (max. 8), joten ilmoittauduthan pian. Ota oma matto mukaan jos on. (Jos et tuo omaa mattoa, mattovuokra 3€). Ilmoittautumiset; www.marianjoogakoulu.fi marianjoogakoulu@gmail.com