Kierrätys – Arabian Katufestivaali

299
tuo-hae

 

Kierrätyspisteet on keskitetty Kivitorille, Arabianmäenpuistoon, Hämeentie 144. Kirppispisteet löytyvät täältä & Kierrätyspajat täältä

Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti.


 

Iso Tuo & Vie -ilmaiskierrätystori

Tuo & Vie -ilmaiskierrätystorille voit tuoda kaiken kierrätykseen kelpaavan ja viedä itsellesi sopivat mukanasi. Kaikki ehjä, myös huonekalut käyvät. Tervetuloa tuomaan ja viemään! Toria hoitaa Arabian Vihreät. 


 

Sähkö- ja elektroniikkaromun sekä metallin vastaanottopiste

stenaKeräyskonttiin vastaanotetaan ilmaiseksi sähkö- ja elektroniikkalaitteet sekä metallit. Vastaanotettavia laitteita ovat mm: televisiot, pesukoneet, jääkaapit, liedet, mikroaaltouunit, AV-laitteet: tietokoneet, ATK-laitteet, puhelimet, työkalut, pienet kodinkoneet, pienakut, paristot, loisteputket ja loistelamput, polkupyörät, ruohonleikkurit, lastenvaunut, grillit, lämpöpatterit, vanteet, metalliset puutarhakalusteet ja muut metalliosat. 

Esittelyssä myös uusi palvelu: tietoturvallinen ja lukittu keräysastia TurvaBox, joka on tarkoitettu erityisesti dataSER –laitteiden kuten puhelimien, tietokoneiden, kovalevyjen ja muistitikkujen tietoturvalliseen keräykseen ja kierrätykseen.

Kaikki laitteet kierrätetään ympäristöystävällisesti ja tallenteita sisältävät laitteet tuhotaan tietoturvallisesti. Valitettavasti vastaanotettuja laitteita ei luovuteta eteenpäin turvallisuussyistä.

Järjestäjät: Suomen Kierrätysyhteisö & Stena Technoworldin www.facebook.com/stenatechnoworld


 

Bookcrossing 

bookcrossing2Kivitorilla voi tutustua myös maailmanlaajuiseen Bookcrossing-ilmiöön. Tämä kirjojen ”vapautusliikkeen” periaatteena on antaa kirjan kiertää ja löytää jatkuvasti uusia lukijoita. Oman kirjansa matkaa maailmalla voi tarkkailla rekisteröimällä sen www.bookcrossing.com -sivustolla. Kirjan saatua oman BCID-koodinsa sen matkaa ja lukukokemuksen tuottamia kommentteja voi seurata samaisella sivustolla.


 

Remake/THRIFT tuoyksi/vieyksi swoppauspiste  

TH whiteLisäksi vaatteiden korjaus ja tuunausvinkkejä kotifiksailijoille. Mukaan otamme myös spessuotannan THRIFT second handin aarteita. Bokvillan, Hämääntie 125.


 

Kierrätyskeskuksen noutopalvelu-auto

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen noutopalvelu-autoon otetaan vastaan kirpputorimyyjiltä myymättä jääneet käyttökelpoiset tavarat – mitään ei tarvitse siis raahata takaisin kotiin! Keräysautoon otetaan vastaan ehjää ja hyväkuntoista pientavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, astioita, kirjoja, levyjä ja harrastevälineitä.


 

Kirjastofillari

akf14 HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTO kirjastofillari helmet7631Bongaa kirjastofillari, joka on pakattu täyteen ruoka­ ja käsityöaiheista kirjallisuutta. Muista siis pakata festarilaukkuusi myös kirjastokortti!


 

DVD -elokuvien TUO & HAE -piste

Tule vaihtamaan DVD leffasi uuteen, ja tiedät mitä katsot illalla. Elokuvavuokraamon post-modernisaatio Tuo&Hae -piste on taas täällä. Artova Film Festival järjestää viime vuoden tapaan DVD -elokuvien Tuo & Hae -pisteen. Elokuvien laajan valikoiman tarjoaa yhteistyökumppanimme Cinema Mondo.

Viidettä kertaa järjestettävä Artova Film Festival saapuu ”Arcadanmäelle” 5.-6.9.2014. Be Aware!


 

Jaetaan -yhteisö

Jaetaan -yhteisö houkuttelee ihmisiä antamaan lahjan suoraan tuntemattomalle – lahja voi olla mikä vaan tavara tai teko.

Pöydällä on myös saatavilla lista, mihin ihmiset voivat kirjoittaa ylös sen, mitä he haluaisivat antaa tai saada, sekä yhteystietonsa. Tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon pyytämisen ja antamisen kohtaamisia.

”Ilmaisia neuvoja” -koppi Jaska Jokunen-tyyliin. Kevyehköön ja miksei vakavampaankin sävyyn kuka vaan voi olla ilmaisen neuvon antajana tai pyytäjänä – tai tulla muuten vaan keskustelemana valitsemastaan aiheesta!


 

Kantoliinayhdistyksen kantovälinekirppis ja -opastus (klo 12-15)

liinat banneri valmisLuvassa ergonomisten kantovälineiden kirpputori, jolta voi tehdä liina- tai reppulöytöjä, ja jolle voi tuoda omia kantovälineitään myyntiin. Kirppiksen yhteydessä Kantoliinayhdistyksen tukihenkilöt neuvovat kantovälineiden käytössä aloittelijasta konkariin. Tule vaikka oman reppusi kanssa katsomaan säädöt kohdalleen, tai tuunaamaan liinan sidonta mukavammaksi!

Kantoliinayhdistys edistää lasten ergonomista kantamista levittämällä tietoa ergonomisista kantovälineistä ja tarjoamalla apua niiden käyttämiseen. Kantaminen voi parhaimmillaan sekä helpottaa arkea että vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä suhdetta – siksi pyrimme tekemään kantovälineistä ja kantamisesta arkipäiväisiä ja valtavirtaisia valintoja lapsiperheille.

Kirpputorille tuotavia kantovälineitä voi toimittaa jo etukäteen. Ota yhteyttä sidosryhmavastaava [at] kantoliinayhdistys.fi. 


 

Huili 

huili arabian katufestareille vaakaTule tutustumaan Huiliin Arabian katufestareilla ja kerro, mistä sinä haluaisit Huilissa lukea! Kaikille osallistuneille uusin Huilin numero kiitokseksi.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessä kerrotaan muun muassa hienoista lähimatkakohteista, kausiruuasta, pyöräilystä, käsityöläisistä, vastuullisesta muodista ja luonnonkosmetiikasta. www.huililehti.net/ 


 

Kirjakierrätys 

Kierrätetään kirjallisuutta dekkareista tietokirjoihin. Ota mukaasi, lue ja anna eteenpäin! Saatavilla on myös hyviä ihmisiä, ajatuksia ja juttuseuraa. Pistettä pitää Helsingin Vasemmistoliitto.