Kerro mielipiteesi palveluverkkojen kehittämisestä

345

Helsingin kaupunki haluaa kuulla helsinkiläisten mielipiteitä palveluverkoistaan. Helsinkiläisten näkemyksiä tarvitaan myös sähköisten palvelujen kehittämisestä.  Keskustelualue avataan maanantaina 15.2. klo 7.00 ja suljetaan perjantaina 5.3. klo 22.00. Mielipiteet toimitetaan kaupunginhallitukselle käsiteltäväksi, ja tiivistelmät niistä julkaistaan palveluverkkojen kehittämis sivustolla, jonne pääset tästä. Käykää siis jättämässä konkreettisia ehdotuksia esimerkiksi lähidemokratian parantamisesta.
Kaupunkilaisten mielipiteitä kysytään opetuksen, sosiaalitoimen, päivähoidon, terveyskeskuksen, liikunnan, kirjaston, nuorisotoimen ja kulttuurikeskuksen tilojen käytön tehostamisesta ja tilojen yhteiskäytöstä. Yhtenä aiheena on sähköisten palvelujen kehittäminen.

Tavoite on saada palveluverkon kehittämiseen kaupunkilaisten näkemyksiä ja ideoita. Samalla halutaan lisätä kansalaisten ja päätöksentekijöiden vuorovaikutusta ja parantaa valmistelua.

Sivustolla julkaistaan runsaasti tausta-aineistoa palveluverkosta ja sen uudistamistarpeista. Palaute ja keskustelu liitetään palveluverkkoa koskevan päätöksenteon materiaaliksi.

Keskusteluun osallistuminen edellyttää kirjautumista palveluun, mutta mielipiteitä pääsee lukemaan kirjautumatta. Palautetta voi antaa netissä myös siten, ettei se tule julkisesti nähtäville. Sivuja toimitetaan normaaliin tapaan, eli esimerkiksi lainvastaiset viestit poistetaan.

Kaupungin edustajat antavat sivustolla lisätietoja ja vastaavat kysymyksiin. Sivusto on toteutettu suomeksi ja ruotsiksi. Kuuleminen kestää kolme viikkoa ja päättyy 5. maaliskuuta.

Mielipiteitä ja palautetta voi jättää myös kirjallisesti palautelomakkeella. Aineistoon voi tutustua paitsi netissä myös kaupungintalon ala-aulan Virka Infossa ja kirjastoissa.