Kaupunginjohtajan asukasilta jätti hyvän mielen

606

”Täälläkö ne on ne Jussin juhlat?”, kysyy vanhempi herrasmies astuessaan sisään Sampo-saliin Arabianrannan Lume-keskuksessa. Ylipormestari Jussi Pajusen isännöimä asukasilta on alkamassa ja salista on jo vaikea löytää istumapaikkaa. Kaupunginosan innokkaista asukkaista osa jää istumaan rappusille. Tilaisuuden voi katsoa tallenteena täältä.  Lue koko juttu kokonaisuudessaan alta.

Illasta jäävät mieleen kiitokset. Ylipormestari ja kaupungin eri toimintoja edustava liki 20 henkinen ”studiojoukkue” saavat asukkailta kiitosta. ”Kiitos, että olette olleet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tätä upeaa asuinaluetta”, lausuu arabianrantalainen Kari Nybergkin päästessään mikrofonin varteen. ”Olen saanut vaikutelman, että tämä asuinalue on vähän kuin onnela”, toteaa puolestaan ylipormestari Pajunen tilaisuuden päätteeksi.

Sävyltään rakentavassa, yhteistyöhenkisessä ja vilpittömän kiittelevässä ilmapiirissä sujuva tilaisuus tuo esille monia alueen asukkaita askarruttavia kysymyksiä. Kaupungin edustajat pääsevät vastaamaan mm. vaarallisia liikennesolmuja, päivähoidon tarvetta, koirapuistoa, lumitöitä, parkkipaikkojen määrää, rannan elävöittämistä ja terveyskeskuspalveluja koskeviin kysymyksiin. Artovan puheenjohtaja Janne Kareinen puolestaan tuo esille yhteistyömahdollisuuksia kaupungin ja kaupunginosayhdistyksen välillä. ”Alueen halukkaat ja kyvykkäät asukkaat pitäisi saada näkymään kaupungin päätöksenteossa”, hän haastaa. Kaupungin edustaja pitääkin mahdollisena ja jopa toivottavana, että erityisesti Design-pääkaupunki 2012 -hankkeessa alueen asukasaktiivisuutta hyödynnetään.

Tilaisuus antaa vastaukset moniin kysymyksiin ja jättää vaikutelman kaupungin halukkuudesta tehdä yhteistyötä kaupunginosayhdistyksen kanssa jatkossakin.

Kaikille avoin ja reaaliaikaisena Helsinki-kanavalla lähetetty tilaisuus löytyy videotallenteena osoitteesta: http://www.helsinkikanava.fi/asukasillat/ylipormestarin-asukasilta-arabianrannassa-9-2-2010-klo-18.30