Artova Kino: Kari Yli-Annala saapuu Fassbinderin Pelko jäytää sielua elokuvan näytökseen 27.10.

534
fassbinder2

Kuvataiteilija, sekä liikkuvan kuvan tekijä ja tuntija Kari Yli-Annala saapuu Artova Kinon Pelko jäytää sielua -näytökseen torstaina 27.10.

Yli-Annala puhuu Pelko jäytää sielua – elokuvasta näytöksen jälkeen, noin klo 19.30. Yleisöllä on myös mahdollisuus keskusteluun elokuvasta.

kesto: 90 min, K-11

Fassbinderin vuonna 1974 ohjaama elokuva on yhä ajankohtainen. Rotu- ja luokkaennakkoluuloja käsittelevässä elokuvassa iäkäs siivooja Emmi rakastuu selvästi häntä häntä nuorempaan siirtotyöläiseen Aliin. Rakkaustarinan tapahtumapaikkana toimii toisen maailmansodan jälkeinen Länsi-Saksa, jossa heidän rakkautensa herättää vieroksuntaa.

 Huom! Elokuva on saksankielinen ja tekstityskielenä on englanti.

Elokuva esitetään yhteistyössä Goethe-instituutin kanssa.

Alkukuvana elokuvalle nähdään Man får säga udda

Pelko jäytää sielua -näytöksen alkukuvana nähdään Artova Film Festivaleilla tänä vuonna Urbaani luovuus palkinnon saanut Man får säga udda. Se on kertomus Tranemon kunnasta Etelä-Ruotsissa, jossa urheilu ja teollisuus ovat vahvoilla. Mutta sieltä löytyy yksilöitä, jotka eivät halua olla osa kevytmaidon maata. Elokuvan on ohjannut Anna-Sofia Nylund. Ohjaaja on mukana näytöksessä kertomassa elokuvastaan.

klo 17.00 Man får säga udda + keskustelu elokuvasta

klo 18.00 Pelko jäytää sielua + näkökulmia elokuvaan (Kari Yli-Annala)

Näytökseen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Artova Kino osana Artova Henkeä kuuluu World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaan. Designpääkaupunkivuoden tavoitteena on esitellä tapoja, joilla elinympäristöämme kehitetään designin keinoin. Näin teemme yhdessä kaupungistamme paremman paikan elää.