Prosessi-katutaidefestivaali

258

Suvilahdessa järjestetään Helsinki-päivänä 12.6. kesäkuuta ensimmäistä kertaa Prosessifestivaali, joka on kansainvälinen katutaide- ja kaupunkifestivaali. Se keskittyy graffiti- ja katutaiteen sekä julkisissa tiloissa toteutettavien taideprojektien esittelyyn ja edistämiseen sekä tarjoaa mahtavan tilaisuuden kokeilla itsekin graffitin tekoa! Odotamme tapahtumaan kaikkia innokkaita, joita värikäs graffitimaalaus, katutaide ja rento meininki kiinnostaa!

Festivaalin aikana Suvilahden alueella voi harjoitella graffitin tekoa, tutustua useisiin näyttelyihin, käväistä sarjakuvatyöpajassa tai huutaa katutaidehuutokaupassa oman olohuoneen seinälle vaikkapa graffitin!

Prosessi-katutaidenäyttelyn toteuttavat graffiti- ja katutaiteilijat eri puolilta Eurooppaa:

Virosta Multistab, MinaJaLydia, Uku Sepsivart ja Lé 60; Suomesta Egs, Pallo, JussiTwoSeven, Frank & Japhy ja Poe; Ruotsista Nug, Isosta-Britanniasta Petro, Ranskasta 2Shy ja Saksasta Flying Förtress. Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuo myös englanninkielinen Artist’s Talk –tilaisuus.

Illalla klo 20 Kaiku-klubilla (Kuudes Linja / Kaikukatu 4) järjestetään Prosessiklubi, jossa esiintyvät tunnustetut hiphopartistit: Dragan Volta ja Põhjamaade Hirm (EST), 5Loops (EST) sekä Kemmuru (FIN).

Katso koko ohjelma: http://www.viro-instituutti.fi/prosessi/

Prosessifestivaali ja -klubi on osa Helsinki-päivän ohjelmaa. Prosessifestivaalin järjestää Viro-instituutti, jonka tehtävänä on esitellä Viroa Suomessa.