Kaislat julkistetaan 14.10

303
jarvikaisla_img_0254cr.jpg
jarvikaisla_img_0254cr.jpg

KIVET JA KAISLAT MUISTUTTAVAT SUOJAISESTA VENEPOUKAMASTA Arabianrannan asuinrakennuksien taiteilijoiden määrä nousee 82:een, kun alueen uusin teos on nyt valmistunut. Muotoilijan kadun päässä olevien pistetalojen valoisien porraskäytävien ikkunoissa lainehtivat alueelle tyypillisien kaislalajien hahmot: Järvikaisla, Merikaisla ja Osmankäämi. Jere Saarelainen on halunnut teoksillaan tuoda kaupunkimaiseen asuinympäristöön luonnon kauneutta ja muistuman ”maailman myrskyiltä” suojaavasta venepoukamasta ja sen elementeistä.

Hiekkapuhallettujen ikkunateosten lisäksi taiteilijan toteutus näkyy viherpihalla, jonka hiekkapolku seuraa kaarevan kivikkorannan muotoa. Sitä myötäilevään mukulakivistä rakennettuun kivikaistaleeseen ovat talon asukkaat voineet tuoda itselleen tutun, isomman kiven.

Arabianrannan alueen prosenttiperiaatteella toteutettujen teosten avulla on voitu luoda erilaisuutta ja ainutlaatuisuutta kerrostalojen yhteisiin tiloihin.

Talojen rakennuttaja on Skanska Kodit Oy ja suunnittelija arkkitehti Tapio Saarelainen, Arkkitehtiryhmä A6 Oy:stä. Pihan suunnittelija on Marja Mikkola MA- Arkkitehdit Oy:stä.

Teosten julkistamistilaisuutta vietetään:
tiistaina 14.10.2008 17.30 -19.00 Muotoilijanpiha 6:ssa.

TERVETULOA

Kuvamateriaalia ja lisätietoja:

Tuula Isohanni, TaT
Taidekoordinaattori
tuula.isohanni(at)taik.fi

Katso myös Arabianrannan taidesivut:
http://www.taik.fi/arabianranta