Kääntöpaikan Galleriassa tanssin taikaa ja Sattumia Saimaalta

415
nettiversio julisteesta

Tammikuun lopussa Kääntöpaikalla avautuu Risto Ovaskaisen kaksi valokuvanäyttelyä: Tango! Autuas tuska ja Sattumia Saimaalta.

Risto Ovaskaista voisi luonnehtia visualisoijaksi tai ”fotoholistiksi”. Liikkuvan kuvan ammattilaisuudesta, tarkemmin sanottuna mm. YLE:n TV-tuotannoista, hän on siirtänyt visuaalisen ilmaisunsa painopisteen taas kokonaan still-kuvan puolelle.  

Kääntöpaikan näyttelyihin kuva-aiheet tulevat kahden rakkaan harrastuksen -argentiinalaisen tangon sekä Saimaalla liikkumisen – piiristä.

Tango Argentinoa Ovaskainen on harrastanut intensiivisesti jo 90-luvun alusta lähtien. Lähes yhtä kauan ja samalla intensiivisyydellä hän on taltioinut tangon suuria tunteita visualisoimalla aihetta valokuvissaan viimeisten kymmenen vuoden ajan.

Suhde vesiluontoon on syntynyt jo lapsuudessa, etupäässä Sipoon, Inkoon ja Tammisaaren edustan merialueilla. Viimeisten 15 vuoden aikana Saimaasta on tullut Ovaskaiselle yhtä rakas kuin argentiinalaisesta tangosta. Hän on tutkinut suomalaista Suurta sinistä, ensin kanootilla ja soutuveneellä, sitten uittohinaajalla kameran kulkiessa koko ajan mukana.  

Näyttelykuviksi laajasta aineistosta ovat valikoituneet intuition pohjalta eritoten otokset, jotka palauttavat mieleen tapahtumiin liittyviä tunnetiloja, myötäelämisen kokemuksia ja heijastavat Risto Ovaskaisen näkemystä aiheiden syvimmistä olemuksista.

Näyttelynavajaiset sunnuntaina 27.1. klo 15-18. Tervetuloa!

Valokuvanäyttelyt Kääntöpaikan Galleriassa ajalla 22.1.-27.2.2013
Sali: Tango! Autuas tuska
Klubi: Sattumia Saimaalta

Galleria on avoinna ma ja ke klo 10-18, muutoin tapahtumien ja Kääntöpaikan toiminnan yhteydessä