Junnuvimma hakee 10-15-vuotiaiden bändejä

246
no-more-changes1.JPG
no-more-changes1.JPG

Ilmoittautuminen tämän vuoden Junnuvimmaan käynnistyy 1.2.2011. Junnuvimma on pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuritoimien järjestämä vain ja ainoastaan 10–15-vuotiaille suunnattu bändikatselmus. Tapahtuman tavoitteena on nuorten musiikillinen tukeminen.

 

Junnuvimma antaa nuorten bändeille mahdollisuuden päästä esiintymään yleisön eteen Arabian musiikkipainottuneen nuorisotalon uudenkarhealle lavalle ja palautteen saamiseen alan ammattilaisilta.  Lupaaville bändeille luvassa on lisäksi lahjakortteja ja keikkamahdollisuuksia nuorisotoimien järjestämiin tapahtumiin. Suomen suurimman bändikatselmuksen, Äänen ja Vimman, finaaliin valitaan yksi bändi esiintymään.

Tärkeämpää kuin totinen kisailu Junnuvimmassa on esiintymisen ja musiikin ilo. Bändikatselmuksessa on vuosittain erittäin hyvä fiilis niin lavalla kuin yleisön keskuudessa, bändikokoonpanojen kannustaessa toisiaan. Junnuvimma on monelle nuorten bändeille ensimmäinen oikea keikka ja tuo täten nuorille kaivattua esiintymiskokemusta.

Bändikatselmuksen ilmoittautuminen on käynnissä helmikuun ajan. Mukaan mahtuu 28 ensimmäiseksi ilmoittautunutta bändiä. Bändit voivat soittaa sekä omia biisejä että covereita. Ilmoittautuminen tapahtuu soittamalla Arabian nuorisotalolle numeroon 09 310 890 134 sekä täyttämällä Arabian nuorisotalon nettisivuilla löytyvä lomake (nuoriso.hel.fi/arabia). Lisätietoja katselmuksesta voi kysellä nuorisotalolta. 

Junnuvimma erotettiin omaksi katselmukseksi yksitoista vuotta sitten Äänestä ja Vimmasta. Bändikatselmus järjestetään tänä vuonna 9.–10.4. Arabian nuorisotalolla, joten bändeillä on runsaasti aikaa harjoitella ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Eräs Junnuvimman menestystarinoista on SMAK, joka valittiin Junnuvimman parhaimmistoon. Hieman myöhemmin bändi oli Äänen ja Vimman finaalissa kolmen parhaan joukossa ja sai sitä kautta levytyssopimuksen. Myös Spidemia kaappasi itselleen ensin Junnuvimman ykkössijan ja niitti myöhemmin mainetta Äänessä ja Vimmassa, edeten finaaliin asti. Lisää menestystarinoita tulee varmasti tänäkin vuonna!

Kuvassa on Vuoden 2010 Junnuvimman voittaja No More Change.