Jouluvaloja ja heijastimia

305

oulukuun toisena viikonloppuna Tekniikan museossa välkkyy ja kimaltaa!

Seitsemättä kertaa järjestettävät jouluvalotyöpajat saavat jouluisessa tapahtumaviikonlopussa seurakseen heijastininstallaation sekä Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toteuttaman heijastintyöpajan.

Pyöreän näyttelyhallin työpajatilassa pyörivässä non-stop jouluvalopajassa tutustutaan virtapiirin toimintaan ja askarrellaan oma jouluvalo ledvaloista ja softismuovista.

Jouluvalopaja pyörii klo 12-15 ja sisään pääsee klo 14.30 saakka. Pajan ikäsuositus on 8+. Vanhemmat ovat tervetulleita askarteluavuksi! Huom: Työpajamaksu jouluvalopajassa on 5€/tuotos.

Museon yläaulassa puolestaan on viikonlopun ajan vuorovaikutteinen heijastintyöpaja, jossa opitaan ja oivalletaan, kuinka heijastin toimii. Voit myös askarrella kierrätysmateriaalista oman heijastimen!

Heijastintyöpaja on maksuton ja se soveltuu kaiken ikäisille. Pienimmät tarvitsevat aikuisen avuksi.

Heijastinpajasta matka jatkuu alakerran heijastinluolaan, jossa tutustutaan avaruudessa seikkaileviin valo-olentoihin. Installaation on toteuttanut tilataiteilija Kristiina ”Tikke” Tuura yhdessä Metropolian televisio- ja radiotuotannon opiskelijoiden kanssa. Luolan äänimaiseman on tuottanut opiskelija Iines Korhonen.

Museon aulassa on myös mahdollisuus askarrella kierrätysmateriaalikoristeita museon joulukuuseen.

Tapahtumapäivinä museoon on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!