Jazz History Through Times -esitys

248

Esitys ”Jazz History Through Times – Jazzhistoriaa kautta aikojen” kertoo jazzin rytmien ja tanssin matkasta orjien mukana Länsi-Afrikasta Yhdysvaltoihin ja plantaaseilta tanssisaleihin. Esitykset Kääntöpaikalla ja Caisassa.

Tanssi ja sanallinen kerronta kuljettavat katsojan läpi jazzin historian ja tutkivat jatkumoita ja muutoksia niin musiikissa kuin tanssin liikekielessäkin. Esitys tutustuttaa katsojan erilaisiin tansseihin kuten Charlestoniin, lindy hopiin, bluesiin, Shim Sham Shimmyyn ja Big Appleen.

Wilderin ja Helsinki Traditional Jazz Dance Companyn yhdessä toteuttama Jazz History Through Times -esitys kokoaa yhteen afrikkalais-amerikkalaisten jazztanssien kirjon ja siihen olennaisesti kuuluvan yhteisöllisyyden, ilon ja energian

Tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Clyde Wilder New Yorkin Harlemista esiintyy ja opettaa Suomessa huhtikuun ajan Helsinki Traditional Jazz Dance Societyn kutsumana. Wilder on pitkän uransa aikana esiintynyt mm. Norma Millerin tanssiryhmässä sekä Count Basien ja Stevie Wonderin orkestereiden kanssa, sekä tehnyt monikymmenvuotisen uran International African-American Balletissa. Lisäksi hän on afrikkalais-amerikkalaisen perinteen tansseja esittävän Harlem Swingers -tanssiryhmän ja perinteisiä länsiafrikkalaisia tansseihin erikoistuneen The Message of Our Ancestors -tanssiryhmän taiteellinen johtaja.

Helsinki Traditional Jazz Dance Societyn tavoitteena on saada perinteinen jazzkulttuuri kukoistamaan Suomessa tuottamalla kaikille avoimia, helposti lähestyttäviä tanssitilaisuuksia ja taiteellisesti korkeatasoisia kulttuurielämyksiä.

Helsinki Traditional Jazz Dance Company afrikkalais-amerikkalaisen jazztanssin eri muotoihin erikoistunut tanssiryhmä.

ESITYKSET KÄÄNTÖPAIKALLA

Sunnuntaina 21.4. klo 17. Esityksen ensi-ilta, jota seuraavat perinteiset teetanssiaiset.

Sunnuntaina 28.4. klo 17

Lisäksi esitys Kulttuurikeskus CAISASSA

Torstaina 25.4. klo 19

Liput 8 e / 5 e (Hki Traditional Jazz Dance Societyn jäsenille)

Liput ovelta tai ennakkoon, varaus sähköpostitse:

helskinki.traditionaljazzdance[at]gmail.com

Lisätietoja:

http://helsinkitraditionaljazzdance.wordpress.com/ 

http://www.facebook.com/HelsinkiTraditionalJazzDanceSociety 

http://www.facebook.com/pages/Helsinki-Traditional-Jazz-Dance-Company/321706264613852